Отлепване на ретината, проблем с катарактата, слепота – какво да правя? от

Отлепване на ретината, проблем с катарактата, слепота – какво да правя?
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

 

Противно на очакванията на всички, това не е история за феи и принцеси. Може би дори няма да има щастлив край – поне той няма да е такъв за всички.

Поставяйки проблемите в изолация – не ги решаваме, не ги забравяме, даже да спираме да мислим за тях. Това е най-опасният метод, който може да ни окаже последствия, доста по-сериозни от очакваното.

Тази статия е насочена към хора страдащи от диабет, който както знаем засяга и очите, освен другите добре познати поражения, които нанася. Тази статия е и за онези, които имат перде на очите или отлепване на ретината.

Колко пъти сте говорили с човек с подобни проблеми? Всички знаем, че изброеното по-горе е страшно, но никой не знае колко точно. Никой няма нищо против моралната подкрепа и реплики като „Спокойно, всичко ще се нареди. Знаеш, че нещата ще се оправят.” Но те не се нареждат сами – трябва да ги предизвикаме.

Знаете ли кой да попитате за помощ и къде да го потърсите, ако изпаднете в подобна ситуация? Наясно ли сте с модерните начини за лечение? Имате ли достъп до нужната информация, така че да разберете какво е решението?

Тогава, погледнете това.

Това са координатите на Доц. д-р Дъбов, който се занимава с хирургия на окото – катаракта, диабет, отлепване на ретината.

Ако сте забелязали притеснителни симптоми, наближавате или вече сте преминали 60-те години, имате диабет, който е доказан или просто зрението ви намалява, а лещата ви потъмнява – тогава прегледът не е препоръчителен – задължителен е!

Катарактата се разделя на вродена и придобита.

  • Вродената катаракта е аномалия на очната леща. Рядко е наследствена. Най-често вродената катаракта е резултат от боледуване на майката в първите месеци от бременността. Причини за това са заразните и вирусни заболявания.

  • Придобитата катаракта е резултат от странични болести, като диабет, лъчеви фактори или дори удар в окото. Тези симптоми се появяват и заради някои очни заболявания. Все пак най-висок ръст на това заболяване се наблюдава сред възрастните хора.

  • Старческата катаракта, както най-често се нарича, се проявява около и над 60-годишна възраст. Зрението на окото започва да отслабва постепенно, липсата на каквато и да е болка не ни кара да отидем на преглед, а трябва!

Важно е да знаем, че катарактата се лекува само оперативно!

Свържете се с професионалист, разбиращ от съвременно хирургично лечение на катарактата. Той ще ви помогне, а вие ще видите света с други очи!

Заболяванията на ретината – диабетна ретинопатия, отлепване на ретината са инвалидизиращи, водят до слепота.

Лечението е спешно!

Статия в:

Здраве / Медицина
Сподели в:

Най-новите статии

Ученическата раница – необходимост за всеки ученик!

Учебници, тефтери, тетрадки, несесери, храна, вода... всеки ден вашето дете носи всичко това на гърба си. Неслучайно ученическата раница е първото нещо, което още по средата на годината вече има окаян вид и подлежи на спешна подмяна. Факторите за това не са свързани само с честата употреба и тежестта в нея. Най-сериозно „поражение” върху външния вид на ученическата раница оказва постоянното и подмятане по чинове, по пода, по земята навън, както и непрестанното съприкосновение и търкане с различни якета и цветни дрехи. Не можете да очаквате от детето да мисли за това постоянно. Затова

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Открийте ни в Google+