Грижата за възрастните трябва да е толкова добра, колкото за децата от

Грижата за възрастните трябва да е толкова добра, колкото за децата
СТАТИЯ ОТ АРХИВА


 

Сигурно сте чували максимата, че възрастните са като децата. Но какво точно значи това? Освен всичко друго и това, че на възрастните трябва да се отделя не по-малко внимание, а грижите, от които се нуждаят, са подобни и в голяма степен съвпадат с грижите за децата. Дом за възрастни и стари хора „Морена” разполага само с 20 места, но това прави грижата за неговите обитатели по-пълноценна и по-качествена.

Движението и добрата координация, както и възможността за самостоятелно обслужване се едни от най-важните неща, за да се чувства комфортно възрастният човек. Ето защо в „Морена” създават персонални програми и процедури за отделните си клиенти, в които е включена рехабилитация чрез масажи, раздвижване и лечебна физкултура. Възможността за разходки и движение на открито и по-важното на чист въздух, също са сред конкурентните предимства на дома. Тъй като се намира в полите на Витоша, природните дадености позволяват релакс сред природата, а градината и дърветата в нея придават допълнителен уют за околните. Макар и почти в планината, дом „Морена” разполага с парно отопление, така че зимите в дома не са проблем за пребиваващите в него. Стаите са оборудвани със самостоятелни тоалетна и баня, телефон и кабелна телевизия.

Освен от достатъчно движение, възрастните хора се нуждаят от занимания и социален живот. Също както децата, те имат нужда от обгрижване в психологическия смисъл на тази дейност. А какво означава това? Това означава достъп до забавления под формата на игри, телевизия, дискусии. Отбелязването на празниците, когато си далеч от дома, изисква създаване на празнична атмосфера, за да бъде компенсирана липсата и да се получи пълноценно изживяване. А това е грижа на аниматорите на дома. Периодично в „Морена” се канят и музикални ансамбли за концертни изпълнения, защото изкуството винаги е било и е най-добрата терапия.

Освен забавленията и разнообразната дневна програма, с възрастните хора винаги трябва да е налице и медицинска подкрепа при необходимост. Медицински сестри, рехабилитатор и санитарки са постоянно на разположение на клиентите на дома. Провеждат се и консултации с лекари-специалисти по даден проблем, когато това се налага. Медицинският персонал на „Морена” следи стриктно редовното приемане на предписаните лекарства, проверява се нивото на кръвното налягане, при нужда се поставят системи и катетри.

„Ние сме с тях, за да спите спокойно”, е мотото на дома. И това не са празни думи. Както се нуждаем от помощ при грижата за децата, докато те растат и получат навици за самостоятелен живот, така се нуждаем от помощ и при грижата за нашите най-близки възрастни. Причините могат да бъдат най-различни – заетост, отдалеченост, личностни взаимоотношения. Каквито и да се те обаче – не се притеснявайте да поверите близките си в професионалните ръце на екипа на „Морена”. Те ще бъдат с тях, за да бъдете вие спокойни. Моля посетете сайта на дом „Морена” www.jordanna.eu.

 

Статия в:

Здраве / Медицина
Сподели в:

Най-новите статии

Модерна болница, в която най-важно е Вашето здраве!

Искаме да имаме модерен дом, модерни сгради, но когато става въпрос за най-ценното – здравето ни – тогава понятието мода е изпълнено с друго съдържание. Какво значи да си модерен, когато става въпрос за болница? Съвременна апаратура. Съвременната медицина се състои от високи технологии и грижа за пациента. В същото време техниката става все по-прецизна и безопасна, а възможностите да се изследва подробно и бързо човешкото тяло се увеличават непрекъснато. Нивото и качеството на медицинската апаратура е една от най-видимите и важни визитни картички на всяко здравно заведение.

Виж още

Съблазън, събрана в четири класически аромата!

Всяко едно от петте ни сетива е в пряка връзка с инстинктите ни, но може би обонянието е това, което най-първично и непосредствено въздейства на определени части от мозъка, които са пряко свързани с привличането към противоположния пол. Както можем да бъдем отблъснати, така може да бъдем и неустоимо зашеметени от аромат, който кара желанията ни да бушуват неосъзнато и на подсъзнателно ниво.В  Естествено, индивидуалните вкусове и особености не могат да бъдат пренебрегнати, но въпреки това е доказано, че четири аромата, които се ползват в парфюмерията, имат сравнително еднакво въздействие

Виж още

Развитието – начална точка на успеха за всеки бизнес

Както във всяка сфера, така и в производството на алуминиева дограма, е необходимо обновяване и въвеждане на иновации, за да се постигат по-високи нива в качеството на продуктите. В стремежа си да предлага най-доброто на своите клиенти, фирма „Чех-Пласт” се включи в проект, финансиран от Европейския съюз: „ЧЕХ - ПЛАСТ ООД - в стремеж към ръст на производствения капацитетВ». За да бъде подобрен производствения капацитет и да се повиши конкурентоспособността на дружеството беше предвидено въвеждането на ново технологично оборудване. Това се реализира чрез закупуването и въвеждането в

Виж още

Рецепта за добър старт на новата година

Стъпка номер 1: съберете компания добри приятели Те са най-важната част, за да може посрещането на новата година да бъде наистина незабравимо. Да, всеки ще попита не е ли рано още, защо сте се разбързали толкова, но отговорът е един – ако искате да сте заедно, да не търсите заведение в последния момент и да не разпитвате наслуки, трябва да заложите на място, което е изпитано и проверено. Само така ще спестите на цялата компания излишни колебания и дори разногласия, които често се случват при организация в последния момент. Стъпка номер 2: направете си резервация в BAR & GRILL

Виж още

Големите дамски класики сред парфюмите

Трябва да купите подарък? Спрели сте се на парфюм, но не знаете кой аромат би се харесал... В такива моменти може да се доверите на класиката. Неслучайно някои парфюми имат непреходен успех и остават любими на поколения жени. Те имат в себе си тази нотка изискана женственост, която ги прави толкова неустоими. J`ADORE на Christian Dior – този аромат е създаден през 1999 година от Calice Becker e Francois Demachy. Името на парфюма идва от една от любимите реплики на Кристиян Диор, която изразява най-чистата страст и емоция - “обожавам те”. Ароматът е нежна комбинация от цветя и плодови

Виж още

Открийте ни в Google+