Да си пожелаеш здраве от

Да си пожелаеш здраве
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Най-ценният дар за всеки човек е здравето. Можеш ли да бъдеш щастлив, ако не си здрав, или ако най-близките ти хора страдат от някакво заболяване? Дори и всичко друго да ти е наред - да имаш семейство, дом, хубава и добре платена работа - какъв е смисълът, ако нямаш сили да се радваш на всичко това? Когато човек се чувства зле, дори и да разполага с огромни финансови възможности, той не може нито да работи, нито да пътува, нито да се наслаждава на живота. Както се казва - здраве и късмет да има човек, всичко останало може да се купи.

За да се чувства добре обаче, всеки трябва да обръща внимание и на най-малкия сигнал, който му подава собственият организъм. Болка в ляво или в тила, бодеж отдясно, залитане, главоболие, гадене....Всеки симптом има някаква причина - той е лампичката за внимание, която не бива да се игнорира.
Най-сигурният начин човек да се наслаждава на живота, близките и любимата си работа е периодично да си прави профилактични прегледи, дори и да няма никакви оплаквания. А когато има такива - само лекар може да определи дали всичко със здравето ти е наред или трябва консултация със специалист. Когато пък всички видове специалисти са на една ръка разстояние, усилията за поддържане на добро здравословно състояние са минимални.
Такова място, на което човек може да потърси помощ от различни видове специалисти, е Диагностично консултативният център "Пловдив" ЕООД. Това лечебно заведение за доболнична специализирана медицинска помощ е акредитирано с оценка "отличен" от Министерство на здравеопазването. Освен това работи по договор с Националната здравно-осигурителна каса. В центъра са разкрити кабинети по 22 различни медицински специалности, между които: акушер-гинеколози, невролози, гастроентеролози, интернисти, педиатри, ендокринолози, алерголози, дерматовенеролози, нефролози, ортопедо-травматолози, офталмолози (очни лекари), оториноларинголози (уши, нос, гърло), кардиолози, пулмолози, уролози, хирурзи и т. н. В диагностично-консултативния център "Пловдив" има и обособени отделения по клинична лаборатория и образна диагностика, функционални кабинети по остеоденситометрия, спирометрия, велоергометрия, ехография на коремни органи и ехо кардиография. Центърът разполага и с функциониращи лекарски комисии (ЛКК) за оценка на временна нетрудоспособност, представяне пред ТЕЛК и ДСП.
Работата на целия екип на ДКЦ "Пловдив" се основава на добрите традиции в оказването на качествена, достъпна и бърза специализирана помощ, която е обезпечена с модерна медицинска апаратура и високо специализиран персонал.
Адресът на ДКЦ "Пловдив" също е на добре познато място - бул. България № 234 в обща сграда с Многопрофилната болница за активно лечение "Пловдив" АД. Диагностично-консултативният център заема част от втори и трети етаж на блок "Г" и "Д" на бившата "Окръжна болница". В сградата е осигурен и достъп за инвалиди.
За справки пациентите могат да ползват телефон на регистратурата: 900 820. До сградата се стига лесно с автобуси по линиите: № 4, 11, 18, 20, 44, 113, 222, както и с маршрутна линия № 3.
ДКЦ "Пловдив" ЕООД е естествен правоприемник на дейността на бившата поликлиника на Окръжна болница и съответно има възможност да обслужва пациентите от район Северен на гр. Пловдив, Марица, Хисаря, Карлово, Раковски, Първомай, Калояново, Асеновград, Стамболийски.

Статия в:

Здраве / Медицина
Сподели в:

Най-новите статии

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Кои са парфюмите, подходящи за зимния сезон?

Едно от златните правила в парфюмерията е, че всеки сезон изисква различен аромат. И не, това не е измислица, която се разпространява с цел да се продават нови и нови парфюми. Това е изискване на самата ни кожа. Тя е тази, която е в контакт с парфюмите, които трябва да се разгърнат на нейната основа и да бъдат в синхрон с нейния собствен аромат. През топлите месеци тя реагира по един начин, през зимните – по друг. Неслучайно понякога един и същ парфюм го усещаме различно върху себе си и дори има риск да спрем да го ползваме, ако ароматът му ни се вижда вече различен или не ни действа както

Виж още

Открийте ни в Google+