Да си купя ли готови ортопедични обувки или стелки, или да си направя по поръчка? от

Да си купя ли готови ортопедични обувки или стелки, или да си направя по поръчка?
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Тази дилема е налице, когато се появи проблем с болки в ходилата. Тогава е добре да бъдеш максимално информиран.

Готовите „конфекционни“ ортопедични обувки не могат да удовлетворят твоята потребност изцяло... защото при тях е заложено предимно на „анатомичната“ стелка или ходило /подметка/. Серийно произведената обувка не е правена специално за теб. Видът и́ е различен при различните производители и е правена по стандартна номерация, която може да не е удачна при определени проблеми. Друг недостатък е, че в повечето случаи тя не подлежи дори на един обикновен специфичен ремонт, като разпъване в дадени области или подмяна на подметка.

Даден ортопедичен проблем, например пропаднал „напречен свод“ или „надлъжен свод“, може да започне да се третира първоначално и със стелки серийно производство, но те трябва да се подберат внимателно т.е. изисква се предварителна консултация за всеки различен тип стелки, проба на място, за да се почувства в кои области на ходилото се усеща стелката и дали кракът се чувства по-стабилно и по-комфортно.

Ортопедична обувка само по поръчка и индивидуално за теб!

„АРТИКОМ” ЕООД произвежда ортопедични обувки и стелки единствено по индивидуална мярка. Те правят обувката за твоя проблем, за твоята нужда, за теб.

Във фирмата се изработва обувката, от която имаш нужда, докато останеш доволен от крайния резултат. След като стане ясно, че имаш необходимост от ортопедична обувка, те взимат мярка от ходилото. Изработването на твоите обувки става съобразно спецификата на конкретния ортопедичен проблем, какъвто и да е той (може да става въпрос за изкривявания в областта на пръстите, деформации в ходилото, липсващи пръсти, скъсявания на някой от крайниците и пр.).

Моделите, които се предлагат... могат да бъдат променяни функционално или цветово – връзки, залепващи ленти, форма на подметката и т.н. Всички ортопедични обувки се изработват само и единствено от естествена кожа, а ходилата им са съобразни със спецификата на твоето стъпало. Друго предимство на ортопедичните обувки по поръчка е, че разходите за това могат да бъдат поети от Агенцията за социално подпомагане, по силата на действащата към момента нормативна уредба.

Ортопедичните обувки са и превенция... срещу допълнителни усложнения при различни проблеми – деформиране на пръстите, рани, болки в петите, колената, таза и кръстната област. Това са все симптоми, често срещани при употребата на неподходящи обувки.

Стелките по поръчка са много подходящи за активни хора, които работят предимно прави. Те са и много подходящи за терапия при наличието на т. нар. „диабетно стъпало“, пропаднал надлъжен свод (дюстабан), наличие на трудно зарастващи рани и язви. Ползването на такъв тип стелки води до по-добро кръвоснабдяване и аериране на ходилата. Фирма „Артиком“ предлага и стелки серийно производство, но подбрани специфични модели, с гарантирана ефективност и качество.

Максимално удовлетворение... това е главната цел на „Артиком“. Продуктите им не могат да се възприемат за „абсолютно лекарство“, но екипът им винаги ще посрещне проблема ти и ще обсъди най-удачния вариант за разрешаването му. При изработката понякога се налагат допълнителни корекции, но това е предвидено и е част от тяхната политика.

АРТИКОМ“ ЕООД произвежда и предоставя медицински изделия – ортопедични обувки и стелки по индивидуална мярка, съгласно Наредба 2 за тази дейност, Закона за интеграция на хората с увреждания и Закона за медицинските изделия. За тази си дейност разполага с Удостоверение към Агенцията за хора с увреждания към Министерството на труда и социалната политика № 207/17.06.2011. Производствената база на компанията е в град Пловдив, като в дейността са ангажирани служители с богат опит в обувната промишленост. Фирмата има приемни в почти всички големи градове на страната - Ловеч, Нова Загора, Пловдив, Варна, Хасково, Плевен, Стара Загора, Димитровград, Шумен, Разград, Сливен, Велико Търново и Добрич.

www.articom-bg.com
articom.plovdiv@gmail.com

032 660 413 , 0899967606
4000 - Пловдив, ул. „Св. св. Кирил и Методий“ 2

Статия в:

Здраве / Медицина
Сподели в:

Най-новите статии

Термо декоративни бои и мазилки ДИВА - СПА център от класа! Част 1

Дизайн и технологии се срещат, за да дадат на света на интериорния дизайн решение, което обединява естетика и функция в едно. Линията DIVA са продукти от ново поколение, съчетаващи в себе си както класически, така и ултра модерни декоративни бои и мазилки, които в същото време имат висока влагоустойчивост и сертифицирана термоизолираща функция, която осезаемо подобрява комфорта в помещенията. Термо декоративната боя Sofia (Софиа)В е най-авангардния продукт в своя сектор. СъчетавайкиВ  естетика и технология, при пълно зачитане на традициите,В В СофиаВ придава на интериора стил и класа,

Виж още

Саниране и защита на облицовки и настилки от камък

Камъкът е един от най-използваните материали в строителството от векове. Независимо дали говорим за столетна или за най-модернa сграда, дали става въпрос за каменна облицовка на камина или на фасада, той неизменно присъства. Естествените камъни са ефектни и харесвани, но са силно попивни. Попивайки вода и влага те се замърсяват, променят цвета си, по тях се образуват мухъл, лишеи и микроводорасли и постепенно се рушат. За да запазим или възстановим красотата им, те трябва да бъдат подходящо почистени и обработени. С продуктите на италианската фирма Атри дълги години ще се радвате на красотата

Виж още

Грундове и бои за селскостопански машини, тежкотоварни автомобили и автобуси

В края на есента приключва земеделската година, строителството на открито спира, а активният туристически сезон е свършил. Време е да се обърне внимание на ремонта и поддръжката на селскостопанската техника, тежкотоварните автомобили, строителните машини и автобуси. Те трябва да бъдат подготвени за новия сезон и няма по-подходящ момент от късната есен и зимата, когато почти или изобщо не се използват. Един от основните проблеми, с който собствениците се сблъскват е ръждата. В борбата с нея на помощ идва преобразувателят на ръжда на италианската фирма Атри. Kemrust (Кемръст) превръща по

Виж още

Термо декоративни бои и мазилки ДИВА - СПА център от класа! Част 2

Дизайн и технологии се срещат, за да дадат на света на интериорния дизайн решение, което обединява естетика и функция в едно. Линията DIVA True Cementв„ў са продукти от ново поколение, съчетаващи в себе си както класически, така и ултра модерни декоративни бои и мазилки, които в същото време имат сертифицирана термоизолираща функция и са изключително подходящи за влажни помещения – бани, басейни, СПА центрове. Nicolе (Никол)В е декоративна мазилка от ново поколение, съчетаваща в себе си естетиката на класическите декоративни мазилка и функции, които те не притежават, а именно - доказан

Виж още

АнтиБактерикал – хигиена и естетика в един продукт!

Санирай с нас и най-новите продукти на фирма ATRIA – AntiBacterical Spray и Antibacterical боя! Представяме на вашето внимание линия продукти от ново поколение, чиито фокус е антибактериалната защита. Продуктите АнтиБактерикал не само убиват бактериите, но и предотвратяват бъдещото им развитие върху повърхностите. Те са най-доброто решение за трайна защита от бактерии, гъбички и плесени, при това в две лесни стъпки! Първа стъпка – Обработване на стените с AntiBacterical Spray (Антибактерикал Спрей) - хигиенизиращ спрей за стени и тавани с антибактериално и антимухълно действие.

Виж още

Открийте ни в Google+