Да си купя ли готови ортопедични обувки или стелки, или да си направя по поръчка? от

Да си купя ли готови ортопедични обувки или стелки, или да си направя по поръчка?
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Тази дилема е налице, когато се появи проблем с болки в ходилата. Тогава е добре да бъдеш максимално информиран.

Готовите „конфекционни“ ортопедични обувки не могат да удовлетворят твоята потребност изцяло... защото при тях е заложено предимно на „анатомичната“ стелка или ходило /подметка/. Серийно произведената обувка не е правена специално за теб. Видът и́ е различен при различните производители и е правена по стандартна номерация, която може да не е удачна при определени проблеми. Друг недостатък е, че в повечето случаи тя не подлежи дори на един обикновен специфичен ремонт, като разпъване в дадени области или подмяна на подметка.

Даден ортопедичен проблем, например пропаднал „напречен свод“ или „надлъжен свод“, може да започне да се третира първоначално и със стелки серийно производство, но те трябва да се подберат внимателно т.е. изисква се предварителна консултация за всеки различен тип стелки, проба на място, за да се почувства в кои области на ходилото се усеща стелката и дали кракът се чувства по-стабилно и по-комфортно.

Ортопедична обувка само по поръчка и индивидуално за теб!

„АРТИКОМ” ЕООД произвежда ортопедични обувки и стелки единствено по индивидуална мярка. Те правят обувката за твоя проблем, за твоята нужда, за теб.

Във фирмата се изработва обувката, от която имаш нужда, докато останеш доволен от крайния резултат. След като стане ясно, че имаш необходимост от ортопедична обувка, те взимат мярка от ходилото. Изработването на твоите обувки става съобразно спецификата на конкретния ортопедичен проблем, какъвто и да е той (може да става въпрос за изкривявания в областта на пръстите, деформации в ходилото, липсващи пръсти, скъсявания на някой от крайниците и пр.).

Моделите, които се предлагат... могат да бъдат променяни функционално или цветово – връзки, залепващи ленти, форма на подметката и т.н. Всички ортопедични обувки се изработват само и единствено от естествена кожа, а ходилата им са съобразни със спецификата на твоето стъпало. Друго предимство на ортопедичните обувки по поръчка е, че разходите за това могат да бъдат поети от Агенцията за социално подпомагане, по силата на действащата към момента нормативна уредба.

Ортопедичните обувки са и превенция... срещу допълнителни усложнения при различни проблеми – деформиране на пръстите, рани, болки в петите, колената, таза и кръстната област. Това са все симптоми, често срещани при употребата на неподходящи обувки.

Стелките по поръчка са много подходящи за активни хора, които работят предимно прави. Те са и много подходящи за терапия при наличието на т. нар. „диабетно стъпало“, пропаднал надлъжен свод (дюстабан), наличие на трудно зарастващи рани и язви. Ползването на такъв тип стелки води до по-добро кръвоснабдяване и аериране на ходилата. Фирма „Артиком“ предлага и стелки серийно производство, но подбрани специфични модели, с гарантирана ефективност и качество.

Максимално удовлетворение... това е главната цел на „Артиком“. Продуктите им не могат да се възприемат за „абсолютно лекарство“, но екипът им винаги ще посрещне проблема ти и ще обсъди най-удачния вариант за разрешаването му. При изработката понякога се налагат допълнителни корекции, но това е предвидено и е част от тяхната политика.

АРТИКОМ“ ЕООД произвежда и предоставя медицински изделия – ортопедични обувки и стелки по индивидуална мярка, съгласно Наредба 2 за тази дейност, Закона за интеграция на хората с увреждания и Закона за медицинските изделия. За тази си дейност разполага с Удостоверение към Агенцията за хора с увреждания към Министерството на труда и социалната политика № 207/17.06.2011. Производствената база на компанията е в град Пловдив, като в дейността са ангажирани служители с богат опит в обувната промишленост. Фирмата има приемни в почти всички големи градове на страната - Ловеч, Нова Загора, Пловдив, Варна, Хасково, Плевен, Стара Загора, Димитровград, Шумен, Разград, Сливен, Велико Търново и Добрич.

www.articom-bg.com
articom.plovdiv@gmail.com

032 660 413 , 0899967606
4000 - Пловдив, ул. „Св. св. Кирил и Методий“ 2

Статия в:

Здраве / Медицина
Сподели в:

Най-новите статии

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Кои са парфюмите, подходящи за зимния сезон?

Едно от златните правила в парфюмерията е, че всеки сезон изисква различен аромат. И не, това не е измислица, която се разпространява с цел да се продават нови и нови парфюми. Това е изискване на самата ни кожа. Тя е тази, която е в контакт с парфюмите, които трябва да се разгърнат на нейната основа и да бъдат в синхрон с нейния собствен аромат. През топлите месеци тя реагира по един начин, през зимните – по друг. Неслучайно понякога един и същ парфюм го усещаме различно върху себе си и дори има риск да спрем да го ползваме, ако ароматът му ни се вижда вече различен или не ни действа както

Виж още

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Открийте ни в Google+