Да говорим за ортопедичните проблеми в минало време от

Да говорим за ортопедичните проблеми в минало време
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Родителите ни са се грижили за нас докато сме били малки и сме се наранявали, падали или чупели понякога я крак, я ръка. Сега на наш ред, е редно да обърнем внимание на тяхното здраве, което след една определена възраст става по-крехко. Те често имат нужда от добра и навременна диагностика, оперативно лечение или просто посещение в отделение по ортопедия и травматология.

Проблем, открит навреме е наполовина решен проблем

Знаем, че родителите често не искат да ни тревожат с болежките си, но за да не се налага да се лекуват сериозно, е добре да ги заведем превантивно на място, където се извършват вътреставни манипулации с диагностична и терапевтична цел. Такова е Отделението по ортопедия и травматология към "МБАЛ-Търговище", където работят специалисти, които имат изградена система за контрол и следене удовлетвореноста на пациентите.

Когато оперативната намеса е неизбежна... е хубаво всички странични обстоятелства да компенсират емоциите, които я съпровождат. Най-важна в този етап е подготовката, но и доброто оборудване, опитните специалисти и подкрепата на санитарите. В Отделението по ортопедия и травматология към "МБАЛ-Търговище" се извършва предоперативната подготовка на пациенти за артроскопска хирургия на колянната става. Медицинският център разполага с отлично обурудвана леглова база, като всички стаи има самостоятелен санитарен възел и климатизация. Операционният блок е със съвременно оборудване на водещи марки в медицината.

Тук се извършват артроскопски операции на колянна става (утвърден метод за лечение при травми и начални артрози) и оперативното лечение на сухожилни, периферно-нервни и лигаментарни увреди. Когато се наложат такива интервенции, можем да бъдем спокойни, че след тях близките ни ще са обградени с внимание от висококвалифицирания и мотивиран колектив от шест лекари специалисти, един специализант и консултант, с началник ОТО Д-р Русев, изключително любезни и лъчезарни медицински сестри и услужливи и приветливи санитари.

Грижата за пациентите продължава и след операцията. В Отделението по ортопедия и травматология към "МБАЛ-Търговище" се извършва следоперативно проследяване на пациентите с алопластика (ендопротезиране) на коленни и тазобедрени стави, с остеосинтези по повод счупвания, след операции на мускули, сухожилия и периферни нерви.

Добрите практики при неоператиното лечение на травми... също са застъпени в Отделението по ортопедия и травматология към "МБАЛ-Търговище". Специалистите извършват ежедневно експертизи на временна и трайна загуба на трудоспособност, тотално и частично ендопротезиране на тазобедени стави (циментни, безциментни и хибридни) и коленни стави, с импланти на водещи компании. Всеки пациент, на когото му се налагат открити намествания с вътрешна фиксация при фрактури, може да бъде спокоен, че са застъпени всички познати методи и импланти. При необходимост се използват уреди за външна фиксация от последно поколение.

Модерна апаратура в отделение с история, опит и изградено доверие. С години доволни пациентите на Отделението по ортопедия и травматология към "МБАЛ-Търговище"АД се убеждават, че модернизирането на отделението е само преимущество, което се наслагва към досега съществуващите такива и само затвържадава усещането, че са в сигурни ръце. Медицинският център е основан през 2000 г. от петима лекари, които и понастоящем работят към МБАЛ, като към тях се присъединяват и специалисти по хирургия, урология, вътрешни болести, кожни болести, анестезиология, реанимация, ортопедия и травматология. В момента дейността на отделението е предимно в областа на ортопедията и травматологията и се състои в диагностика на заболяванията на опорно-двигателния апарат, както и лечение и профилактика.

Отделението по ортопедия и травматология е единственото с най-високото ТРЕТО ниво на компетентност в региона, с отлична акредитационна оценка от последните 2 акредитации, сертифицирано по ISO9001. В Отделението по ортопедия и травматология предстои закупуване на апарат за изличане на разстежни фактори (PRP) от кръвна плазма (с отлично приложение при травми и заболявания), ехограф за ранна диагостика при лигаментарни увреди и ставни изливи, както и портативен MRI за крайници с много изгодни условия за пациентите.

Статия в:

Здраве / Медицина
Сподели в:

Най-новите статии

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Ученическата раница – необходимост за всеки ученик!

Учебници, тефтери, тетрадки, несесери, храна, вода... всеки ден вашето дете носи всичко това на гърба си. Неслучайно ученическата раница е първото нещо, което още по средата на годината вече има окаян вид и подлежи на спешна подмяна. Факторите за това не са свързани само с честата употреба и тежестта в нея. Най-сериозно „поражение” върху външния вид на ученическата раница оказва постоянното и подмятане по чинове, по пода, по земята навън, както и непрестанното съприкосновение и търкане с различни якета и цветни дрехи. Не можете да очаквате от детето да мисли за това постоянно. Затова

Виж още

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Открийте ни в Google+