Торта от Рицка - хапка настроение от

Торта от Рицка - хапка настроение
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Много често търся причина за добро настроение в някой хубав филм, събиране с приятели или излизане извън града. За потвърждение, че винаги има изключение от правилото или просто заради лош късмет някой път те нямат търсения ефект и оставам разочарована. Тогава прибягвам до това, което действа безотказно – винаги, по всяко време, във всякакви ситуации – тортата. Когато си я представя, дори без да съм я опитала още, на езика ми веднага идва думичка с „Р“... радост.

Как е възможно това малко парченце сладост да има такова магическо въздействие?

В интернет пише, че сладкото (в моя случай - тортата) е важен източник на енергия за правилното функциониране на всички части на организма и най-вече за работата на мозъка. Не знам дали това е правилният отговор, но по-важното е, че имам рецепти, които са се доказали във времето.

Рецепти за спешни случаи:

  • При тежък натоварен ден се взима торта Бяла Рицка, на гладно.

  • Ако сме си купили скъпа дреха и на следващия ден я намалят на 50 %, помага само торта Плодова тарталета.

  • При скарване с половинката – торта Естехазе, с много вода.

  • След среща от трети вид с неучтива служителка на гише – торта Кафява Далила, само че два пъти дневно за пълен ефект.

  • Ако приятелката ни си е купила роклята, която търсим от месеци помага само торта Портокалово парфе, консумацията е препоръчителна в компания на друга приятелка, на която да се оплачем.

  • При скандал със съседите, които се опитват да преустроят гарсониерата си в петстаен апартамент в неделя наобяд се взима торта Йогурт, за деца по едно парче, за възрастни се препоръчва двойна доза.

Сега някой може да попита защо? Ами не знам, просто помага – и то всеки път! Наистина има неща, които някакси винаги успяват да ме усмихнат и ми носят положителни асоциации. Едно от тях е да отида на сладкарница. Веднага си представям уют, чаша с топло кафе, изкушаваща торта и добра компания. Звучи някакси... идва ми дума с „Р“... романтично.

Най-щастливите моменти в живота няма да са същите без торта!

Как да не обичам тортите след като най-хубавите моменти в живота ми неслучайно се празнуват с тези сладки изкушения. Няма сватба, която да не завършват с внасянето на приказна торта, която всички чакат с нетърпение, някои дори от самото начало на празненството! Та на детските рождени дни децата чакат тортата почти със същото нетърпение, както подаръците. Тези вълшебно изваяни рибки и мечета те карат да се усмихваш, а на ум ти идва само една дума с „Р“... разкош.

Както в едно малко парченце торта е събрано толкова много удоволствие, така и всичките ми любими думи с „Р“ могат да се синтезират само в една... „Рицка“.

Всеки има любими места, на които да си поглези душата – моето е сладкарница Рицка. Вече 24 години това е моето сладко бягство от ежедневието. За хората тя е водеща фирма в сладкарското производство, аз обаче я наричам „царството на тортите“. 

Статия в:

Здраве / Хранене
Сподели в:

Най-новите статии

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Ученическата раница – необходимост за всеки ученик!

Учебници, тефтери, тетрадки, несесери, храна, вода... всеки ден вашето дете носи всичко това на гърба си. Неслучайно ученическата раница е първото нещо, което още по средата на годината вече има окаян вид и подлежи на спешна подмяна. Факторите за това не са свързани само с честата употреба и тежестта в нея. Най-сериозно „поражение” върху външния вид на ученическата раница оказва постоянното и подмятане по чинове, по пода, по земята навън, както и непрестанното съприкосновение и търкане с различни якета и цветни дрехи. Не можете да очаквате от детето да мисли за това постоянно. Затова

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Открийте ни в Google+