Чувате ли когато кръстът Ви „крещи“ от болка? от

Чувате ли когато кръстът Ви „крещи“ от болка?
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Всяка част от тялото от време на време се обажда и ни нашепва да и́ обърнем внимание. Така се случва и с кръста ни и обикновено се правим, че не чуваме... до момента, в който той не започне да „крещи“ от болка. Познат сценарий, нали? Но по-неприятният вариант е когато си купим ортопедичен колан за кръста без да знаем дали той е подходящ за нашия проблем, нито да имаме гаранция за произхода и качеството му.

За да почувстваме облекчение на болката... ортопедичният колан за кръста трябва да отговаря на няколко важни критерия.

  • Ортопедичният колан за кръста трябва да поддържа стойката ни и да облекчава натоварването, а не да загрява.

  • Важно е ортопедичният колан за кръста да бъде максимално твърд, за да ограничава усукване на кръста и неправилно навеждане, което не може да се постигне с ластичен колан.

  • Ортопедичният колан за кръста трябва да е снабден и с еластични ленти, с които да регулираме степента на фиксация според индивидуалните ни нужди.

  • Важно е сигурното закопчаване на ортопедичния колан за кръста и ширината му да е такава, че да захваща поне 20 сантиметра по височината на гръбнака.

Когато се ослушваме внимателно преди да заболи... Не е необходимо да ни заболи, за да прибегнем до ортопедичен колан за кръста. Носенето му е препоръчително, когато ни се налага да извършваме тежка физическа работа, когато спортуваме или шофираме продължително.

Когато не сме слушали внимателно и болките са вече налице... Ортопедичният колан за кръста е добро средство за намаляване на дискомфорта и болките при: по-сериозни травми на гръбначните прешлени; хронични болки от пренатоварване; хронични болки в кръста; фрактури на прешлените; мускулни увреждания; изкривяване на торса; спондилолистеза; спортни травми; дискова херния; остеоартрозa; дископатия; шипове.

Сериозните болки се лекуват със сериозно отношение към здравето. Ортопедичните колани са медицински изделия и за да има полза от тях, трябва да бъдат закупувани само от специализирани ортопедични магазини като Алфамедика. Профeсионално изработените колани се използват както за профилактика и превенция, така и за облекчаване на болката, за предпазване от влошаване на състоянието и травми в областта на кръста. Когато са качествени те наистина могат да помогнат повече отколкото редица болкоуспокояващи медикаменти.

Винаги трябва да се вслушваме в нашето тяло. Напрежението в кръста може да е само нашепване, което зависи от нас дали ще се превърне в крещяща болка или не.   

Сподели в:

Най-новите статии

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Ученическата раница – необходимост за всеки ученик!

Учебници, тефтери, тетрадки, несесери, храна, вода... всеки ден вашето дете носи всичко това на гърба си. Неслучайно ученическата раница е първото нещо, което още по средата на годината вече има окаян вид и подлежи на спешна подмяна. Факторите за това не са свързани само с честата употреба и тежестта в нея. Най-сериозно „поражение” върху външния вид на ученическата раница оказва постоянното и подмятане по чинове, по пода, по земята навън, както и непрестанното съприкосновение и търкане с различни якета и цветни дрехи. Не можете да очаквате от детето да мисли за това постоянно. Затова

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Открийте ни в Google+