Професията спедитор предоставя отлични възможности за старт на кариерата. от

Професията спедитор предоставя отлични възможности за старт на кариерата.
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Лутане сред безброй обяви за работа, половината от които фиктивни. Посещения на различни студентски борси без каквито и да било гаранции дори за краткосрочен стаж. От време на време по някое интервю за работа и обещания от рода на „Вече сте в базата ни данни, ще Ви потърсим щом се отвори подходяща възможност“. Междувременно инвестицията в професионалното развитие продължава, само че вече под формата на наеми за квартира и други разходи, докато се чака така мечтаната първа работа, която да отключи възвръщаемостта на вложеното в образованието.

Така изглежда може би първият по – сериозен проблем, с който всяка година се сблъскват хиляди млади хора, избрали да останат в България. Пазарът на труда за тях все още е понятие с размит характер, което не се влияе особено от образователната система у нас. Повечето от активно търсещите работа обаче го научават едва тогава, когато стигнат до отчайващата обстановка в бюрата по труда. Там става ясно, че университетска специалност или професионална квалификация, гарантиращи работно място няма. Връзката образование – бизнес е само на хартия, а пропастта между работодатели и активно търсещи работа се увеличава.

Въпреки широко рекламираните възможности за старт на кариерата чрез неясни стажове, временни програми за заетост, или пък проекти за наемане на служители срещу данъчни и социални облекчения, проблемът не се разрешава, а само временно се отлага. Практическата проверка на наученото в университета отново се отлага за неясен период напред във времето.

Напук на всичко по – горе, все още в България има и фирми, които се интересуват от активно търсещи, образовани млади хора, владеещи чужд език и с истинско желание за работа. Намерят ли пресечна точка интересите на тези работодатели и активно търсещите работа, тогава професионалната реализация става с една идея по – лесна. Само с една идея обаче, защото след това идва ред на истинското обучение по дадена професия, поставянето „на терен“, в реални практически ситуации, заедно със себедоказването от страна на новоназначения служител. Благодарение на разработените и все по - съвременни разнообразни програми за обучение, всеки един новоназначен има възможност да развие широк набор от професионални качества, умения и навици, които да подпомогнат професионалното му развитие.

 

Една от тези фирми е карго-партнер – компания за транспорт и логистика, създадена във Виена през 1983 г. и развиваща дейност в цял свят. В нея работят повече от 2400 служители, които ежедневно обезпечават благополучното пристигане на поверения товар по въздух, суша или вода до крайния си получател. Спедиторите в компанията са тези, които са пряко ангажирани с оперативното изпълнение на всяка една сделка. Поради спецификата на бизнес – задълженията си, те са и тези, от които всяка една логистична компания има постоянна нужда.

Благодарение на богатото международно ноу – хау, което ползват, в карго – партнер навреме са осъзнали от какво значение е инвестицията в правилните хора – при правилно планиране, назначение и навременно обучение, компанията ще има подготвени кадри, с които да продължи да постига ръстове в дейността си. Доволният служител, от своя страна се превръща в лоялен партньор, който играе важна роля в бъдещото развитие на компанията. Финансовата стабилност на карго – партнер е сигурна гаранция за професионално отношение от страна на работодателя, равнопоставеност и предоставянето на различни възможности за развитие. А за да бъдат служителите още по мотивирани и концентрирани единствено върху работните си задължения, включването в действащите социална и мотивационна програми става веднага след постъпването на работа.

А най-важното нещо, което един млад човек може да научи в компании като карго – партнер, е личната ангажираност по време на качественото и бързо обслужване на клиентите на фирмата. 

Сподели в:

Най-новите статии

Грундове и бои за селскостопански машини, тежкотоварни автомобили и автобуси

В края на есента приключва земеделската година, строителството на открито спира, а активният туристически сезон е свършил. Време е да се обърне внимание на ремонта и поддръжката на селскостопанската техника, тежкотоварните автомобили, строителните машини и автобуси. Те трябва да бъдат подготвени за новия сезон и няма по-подходящ момент от късната есен и зимата, когато почти или изобщо не се използват. Един от основните проблеми, с който собствениците се сблъскват е ръждата. В борбата с нея на помощ идва преобразувателят на ръжда на италианската фирма Атри. Kemrust (Кемръст) превръща по

Виж още

АнтиБактерикал – хигиена и естетика в един продукт!

Санирай с нас и най-новите продукти на фирма ATRIA – AntiBacterical Spray и Antibacterical боя! Представяме на вашето внимание линия продукти от ново поколение, чиито фокус е антибактериалната защита. Продуктите АнтиБактерикал не само убиват бактериите, но и предотвратяват бъдещото им развитие върху повърхностите. Те са най-доброто решение за трайна защита от бактерии, гъбички и плесени, при това в две лесни стъпки! Първа стъпка – Обработване на стените с AntiBacterical Spray (Антибактерикал Спрей) - хигиенизиращ спрей за стени и тавани с антибактериално и антимухълно действие.

Виж още

Термо декоративни бои и мазилки ДИВА - СПА център от класа! Част 1

Дизайн и технологии се срещат, за да дадат на света на интериорния дизайн решение, което обединява естетика и функция в едно. Линията DIVA са продукти от ново поколение, съчетаващи в себе си както класически, така и ултра модерни декоративни бои и мазилки, които в същото време имат висока влагоустойчивост и сертифицирана термоизолираща функция, която осезаемо подобрява комфорта в помещенията. Термо декоративната боя Sofia (Софиа)В е най-авангардния продукт в своя сектор. СъчетавайкиВ  естетика и технология, при пълно зачитане на традициите,В В СофиаВ придава на интериора стил и класа,

Виж още

Термо декоративни бои и мазилки ДИВА - СПА център от класа! Част 2

Дизайн и технологии се срещат, за да дадат на света на интериорния дизайн решение, което обединява естетика и функция в едно. Линията DIVA True Cementв„ў са продукти от ново поколение, съчетаващи в себе си както класически, така и ултра модерни декоративни бои и мазилки, които в същото време имат сертифицирана термоизолираща функция и са изключително подходящи за влажни помещения – бани, басейни, СПА центрове. Nicolе (Никол)В е декоративна мазилка от ново поколение, съчетаваща в себе си естетиката на класическите декоративни мазилка и функции, които те не притежават, а именно - доказан

Виж още

Саниране и защита на облицовки и настилки от камък

Камъкът е един от най-използваните материали в строителството от векове. Независимо дали говорим за столетна или за най-модернa сграда, дали става въпрос за каменна облицовка на камина или на фасада, той неизменно присъства. Естествените камъни са ефектни и харесвани, но са силно попивни. Попивайки вода и влага те се замърсяват, променят цвета си, по тях се образуват мухъл, лишеи и микроводорасли и постепенно се рушат. За да запазим или възстановим красотата им, те трябва да бъдат подходящо почистени и обработени. С продуктите на италианската фирма Атри дълги години ще се радвате на красотата

Виж още

Открийте ни в Google+