Извънгабаритният товар може да бъде и...църква от

Извънгабаритният товар може да бъде и...църква
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Превозът на извънгабаритни товари не е проста работа. Щом обаче през 1975 г. в северозападния чешки гр. Мост решават, че могат да преместят цяла готическа църква заради въглищните пластове под нея, значи няма нищо невъзможно. Идеята очевидно е изглеждала налудничаво в началото, а подготовката на тази акция е продължила 5 години. В крайна сметка обаче църквата, тежаща 10 т., е била пързаляна по един коловозен механизъм 28 дни и така са успели да я преместят на ... 841 м. и 10 см. на новото й място, където е и досега.

В днешно време доста често се налага да се преместват, но най-вече да се превозват товари с големи и нестандартни размери. Има транспортни фирми, които предлагат тези специфични услуги. Обикновено те разполагат с добър автопарк и камиони с товарни съоръжения, подходящи за подобни товари. Клиентите обаче трябва да са наясно, че оферта от такава транспортна фирма могат да очакват поне няколко дена след запитването си, защото като им се дадат габаритите на товара (тегло, дължина, ширина, височина, център на тежестта и др.) тепърва започват точните изчисления, преценката с какъв камион ще се пренася товарът и уточняване на маршрута.

Обикновено такива товари се теглят от каросерията на камиона и платформа с колела. Върху тази платформа се слага товара, закрепя се максимално стабилно, без риск да се изплъзне. Доста често извънгабаритните товари имат цилиндрична форма и приличат на гигантски пури или комини.

Много е важно в случая транспортната фирма, която е поела поръчката, да разработи подходящия маршрут и ако товарът ще се превозва до Холандия например, ад се реши точно откъде и по какви пътища ще се мине. Често товарът има нужда и от придружаващ кортеж, защото размерите на такива товари са огромни и шофьорът не винаги може да прецени обективната обстановка. Особено, когато трябва да прави някаква маневра, пилотките му помагат чрез навигация.

Разрешителните за такива товари също не се получават веднага. Чака се поне няколко дена. Много зависи до коя държава ще пътува товарът. У нас те разрешителните са еднократни и се отнасят за самия товар, в Германия издават такива разрешителни за година, а в Италия пък имат съвсем различен режим за издаване на такива разрешителни. Дългогодишен опит в това отношение има транспортната фирма със седалище в Пловдив Ес Ди Карго ООД, която, освен в страната, предлага превоз на различни товари, в това число и извънгабаритни, и до всички страни на ЕС и Русия. Обърнете се към нея, ако имате да превозвате нещо с огромни и нестандартни размери и ще получите компетентни отговори на вашите въпроси.


 

Сподели в:

Най-новите статии

Развитието – начална точка на успеха за всеки бизнес

Както във всяка сфера, така и в производството на алуминиева дограма, е необходимо обновяване и въвеждане на иновации, за да се постигат по-високи нива в качеството на продуктите. В стремежа си да предлага най-доброто на своите клиенти, фирма „Чех-Пласт” се включи в проект, финансиран от Европейския съюз: „ЧЕХ - ПЛАСТ ООД - в стремеж към ръст на производствения капацитетВ». За да бъде подобрен производствения капацитет и да се повиши конкурентоспособността на дружеството беше предвидено въвеждането на ново технологично оборудване. Това се реализира чрез закупуването и въвеждането в

Виж още

Съблазън, събрана в четири класически аромата!

Всяко едно от петте ни сетива е в пряка връзка с инстинктите ни, но може би обонянието е това, което най-първично и непосредствено въздейства на определени части от мозъка, които са пряко свързани с привличането към противоположния пол. Както можем да бъдем отблъснати, така може да бъдем и неустоимо зашеметени от аромат, който кара желанията ни да бушуват неосъзнато и на подсъзнателно ниво.В  Естествено, индивидуалните вкусове и особености не могат да бъдат пренебрегнати, но въпреки това е доказано, че четири аромата, които се ползват в парфюмерията, имат сравнително еднакво въздействие

Виж още

Модерна болница, в която най-важно е Вашето здраве!

Искаме да имаме модерен дом, модерни сгради, но когато става въпрос за най-ценното – здравето ни – тогава понятието мода е изпълнено с друго съдържание. Какво значи да си модерен, когато става въпрос за болница? Съвременна апаратура. Съвременната медицина се състои от високи технологии и грижа за пациента. В същото време техниката става все по-прецизна и безопасна, а възможностите да се изследва подробно и бързо човешкото тяло се увеличават непрекъснато. Нивото и качеството на медицинската апаратура е една от най-видимите и важни визитни картички на всяко здравно заведение.

Виж още

Големите дамски класики сред парфюмите

Трябва да купите подарък? Спрели сте се на парфюм, но не знаете кой аромат би се харесал... В такива моменти може да се доверите на класиката. Неслучайно някои парфюми имат непреходен успех и остават любими на поколения жени. Те имат в себе си тази нотка изискана женственост, която ги прави толкова неустоими. J`ADORE на Christian Dior – този аромат е създаден през 1999 година от Calice Becker e Francois Demachy. Името на парфюма идва от една от любимите реплики на Кристиян Диор, която изразява най-чистата страст и емоция - “обожавам те”. Ароматът е нежна комбинация от цветя и плодови

Виж още

Рецепта за добър старт на новата година

Стъпка номер 1: съберете компания добри приятели Те са най-важната част, за да може посрещането на новата година да бъде наистина незабравимо. Да, всеки ще попита не е ли рано още, защо сте се разбързали толкова, но отговорът е един – ако искате да сте заедно, да не търсите заведение в последния момент и да не разпитвате наслуки, трябва да заложите на място, което е изпитано и проверено. Само така ще спестите на цялата компания излишни колебания и дори разногласия, които често се случват при организация в последния момент. Стъпка номер 2: направете си резервация в BAR & GRILL

Виж още

Открийте ни в Google+