Онлайн калкулатор за преводи? Вече да! от

Онлайн калкулатор за преводи? Вече да!
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

 Услугите в интернет се развиват със страшна сила и все повече хора разбират тяхното незаменимо удобство – пестене на време, бързо изпълнение, светкавичност на услугата. Това вече се отнася и за преводите. Стоите на бюрото си, изчислявате стойността на превода, пускате текста и плащането и го получавате отново направо на бюрото си! Наистина практично.

Електронният калкулатор на Агенция за преводи arte.doc за изчисляване на цената на превод включва няколко задължителни компонента. Първо, разбира се трябва да определите от и на какъв език ви е необходим преводът, тъй като цените в някои случаи са различни според сложността на езика. Така например, ако една страница от български на някой от основните европейски езици ще ви излезе под 10 лева, от български на гръцки език например ще е около два пъти по-скъпа, тъй като става дума за по-рядък език. Има обаче и още по-трудни или по-редки езици от гръцкия, който все пак е език на съседна държава. Ако става дума обаче за арабски или иврит, цените са още по-високи, което е напълно разбираемо.

Разбира се, не може и без да се уточни броят на страниците. Тук трябва да имате предвид, че една стандартна страница се равнява на 1800 знака, включително разстоянието между думите и че стойността се изчислява на броя знаци на готовия превод, а не на изходния текст. В някои случаи, както е с превода от български на английски, това е в полза на клиента, защото английският език е по-лаконичен от българския и се изразява с по-малко думи. В други, естествено, е обратното.

Цената за преводите също така не включва таксите от различни държавни институции, които често пъти придружават един превод като тези в Министерството на образованието и науката, Министерството на външните работи или Министерството на правосъдието например. Всички те са задължителни, когато става дума, освен за превод, и за легализация на документи.

При калкулиране цената на услугата, разбира се, има значение дали тя е обикновена, бърза или експресна. Приблизителната разлика е, че бързата поръчка е с около 50 на сто по-скъпа от нормалната, а експресната е два пъти по-скъпа.

Отделна графа ви дава възможност да изберете вида на доставката – по електронна поща, с куриер в София или с куриер извън София. Можете и вие лично да получите превода си в офис на фирмата. Това също определя разлика в цената. Между услугата изпращане по имейл и лично получаване в офис на фирмата няма разлика. Когато преводът ви се доставя по куриер обаче е по-скъпо. Но също си има своите удобства. 

Сподели в:

Най-новите статии

Големите дамски класики сред парфюмите

Трябва да купите подарък? Спрели сте се на парфюм, но не знаете кой аромат би се харесал... В такива моменти може да се доверите на класиката. Неслучайно някои парфюми имат непреходен успех и остават любими на поколения жени. Те имат в себе си тази нотка изискана женственост, която ги прави толкова неустоими. J`ADORE на Christian Dior – този аромат е създаден през 1999 година от Calice Becker e Francois Demachy. Името на парфюма идва от една от любимите реплики на Кристиян Диор, която изразява най-чистата страст и емоция - “обожавам те”. Ароматът е нежна комбинация от цветя и плодови

Виж още

Рецепта за добър старт на новата година

Стъпка номер 1: съберете компания добри приятели Те са най-важната част, за да може посрещането на новата година да бъде наистина незабравимо. Да, всеки ще попита не е ли рано още, защо сте се разбързали толкова, но отговорът е един – ако искате да сте заедно, да не търсите заведение в последния момент и да не разпитвате наслуки, трябва да заложите на място, което е изпитано и проверено. Само така ще спестите на цялата компания излишни колебания и дори разногласия, които често се случват при организация в последния момент. Стъпка номер 2: направете си резервация в BAR & GRILL

Виж още

Развитието – начална точка на успеха за всеки бизнес

Както във всяка сфера, така и в производството на алуминиева дограма, е необходимо обновяване и въвеждане на иновации, за да се постигат по-високи нива в качеството на продуктите. В стремежа си да предлага най-доброто на своите клиенти, фирма „Чех-Пласт” се включи в проект, финансиран от Европейския съюз: „ЧЕХ - ПЛАСТ ООД - в стремеж към ръст на производствения капацитетВ». За да бъде подобрен производствения капацитет и да се повиши конкурентоспособността на дружеството беше предвидено въвеждането на ново технологично оборудване. Това се реализира чрез закупуването и въвеждането в

Виж още

Модерна болница, в която най-важно е Вашето здраве!

Искаме да имаме модерен дом, модерни сгради, но когато става въпрос за най-ценното – здравето ни – тогава понятието мода е изпълнено с друго съдържание. Какво значи да си модерен, когато става въпрос за болница? Съвременна апаратура. Съвременната медицина се състои от високи технологии и грижа за пациента. В същото време техниката става все по-прецизна и безопасна, а възможностите да се изследва подробно и бързо човешкото тяло се увеличават непрекъснато. Нивото и качеството на медицинската апаратура е една от най-видимите и важни визитни картички на всяко здравно заведение.

Виж още

Съблазън, събрана в четири класически аромата!

Всяко едно от петте ни сетива е в пряка връзка с инстинктите ни, но може би обонянието е това, което най-първично и непосредствено въздейства на определени части от мозъка, които са пряко свързани с привличането към противоположния пол. Както можем да бъдем отблъснати, така може да бъдем и неустоимо зашеметени от аромат, който кара желанията ни да бушуват неосъзнато и на подсъзнателно ниво.В  Естествено, индивидуалните вкусове и особености не могат да бъдат пренебрегнати, но въпреки това е доказано, че четири аромата, които се ползват в парфюмерията, имат сравнително еднакво въздействие

Виж още

Открийте ни в Google+