Онлайн калкулатор за преводи? Вече да! от

Онлайн калкулатор за преводи? Вече да!
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

 Услугите в интернет се развиват със страшна сила и все повече хора разбират тяхното незаменимо удобство – пестене на време, бързо изпълнение, светкавичност на услугата. Това вече се отнася и за преводите. Стоите на бюрото си, изчислявате стойността на превода, пускате текста и плащането и го получавате отново направо на бюрото си! Наистина практично.

Електронният калкулатор на Агенция за преводи arte.doc за изчисляване на цената на превод включва няколко задължителни компонента. Първо, разбира се трябва да определите от и на какъв език ви е необходим преводът, тъй като цените в някои случаи са различни според сложността на езика. Така например, ако една страница от български на някой от основните европейски езици ще ви излезе под 10 лева, от български на гръцки език например ще е около два пъти по-скъпа, тъй като става дума за по-рядък език. Има обаче и още по-трудни или по-редки езици от гръцкия, който все пак е език на съседна държава. Ако става дума обаче за арабски или иврит, цените са още по-високи, което е напълно разбираемо.

Разбира се, не може и без да се уточни броят на страниците. Тук трябва да имате предвид, че една стандартна страница се равнява на 1800 знака, включително разстоянието между думите и че стойността се изчислява на броя знаци на готовия превод, а не на изходния текст. В някои случаи, както е с превода от български на английски, това е в полза на клиента, защото английският език е по-лаконичен от българския и се изразява с по-малко думи. В други, естествено, е обратното.

Цената за преводите също така не включва таксите от различни държавни институции, които често пъти придружават един превод като тези в Министерството на образованието и науката, Министерството на външните работи или Министерството на правосъдието например. Всички те са задължителни, когато става дума, освен за превод, и за легализация на документи.

При калкулиране цената на услугата, разбира се, има значение дали тя е обикновена, бърза или експресна. Приблизителната разлика е, че бързата поръчка е с около 50 на сто по-скъпа от нормалната, а експресната е два пъти по-скъпа.

Отделна графа ви дава възможност да изберете вида на доставката – по електронна поща, с куриер в София или с куриер извън София. Можете и вие лично да получите превода си в офис на фирмата. Това също определя разлика в цената. Между услугата изпращане по имейл и лично получаване в офис на фирмата няма разлика. Когато преводът ви се доставя по куриер обаче е по-скъпо. Но също си има своите удобства. 

Сподели в:

Най-новите статии

Развитието – начална точка на успеха за всеки бизнес

Както във всяка сфера, така и в производството на алуминиева дограма, е необходимо обновяване и въвеждане на иновации, за да се постигат по-високи нива в качеството на продуктите. В стремежа си да предлага най-доброто на своите клиенти, фирма „Чех-Пласт” се включи в проект, финансиран от Европейския съюз: „ЧЕХ - ПЛАСТ ООД - в стремеж към ръст на производствения капацитетВ». За да бъде подобрен производствения капацитет и да се повиши конкурентоспособността на дружеството беше предвидено въвеждането на ново технологично оборудване. Това се реализира чрез закупуването и въвеждането в

Виж още

Малкият бизнес не може да си позволи IT отдел

В В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В В  Случвало ли ви се е да работите върху нещо усърдно и в един момент компютърът ви да зацикли, да се рестартира без предупреждение или най-лошото - да не се тръгне отново? Естествено, такива ситуации стават често се и за да ги избегнем, трябва да се застраховаме. А застраховката в тази ситуация е абонамент за компютърна подръжка. Тя е неизменна част от нормалното функциониране на работните процеси и всеки бизнес има нужда от нея. Големите компании имат на разположение IT отдел, но за малкия и среден бизнес това е доста голям разход и

Виж още

Забравете изтощението и лошия сън, и бъдете щастливи!

В  В Не случайно някои от най-лошите шпионски практики включват подлагане на няколкодневно безсъние. След него човек е способен да признае всичко, да каже всичко и въобще да направи всякакви компромиси. Това, разбира се, е краен случай, но за съжаление безсънието мъчи все повече хора в стрес. Безсилието да се въртиш в леглото си до побъркване, да ти се спи, а да не можеш да се отпуснеш, е един от най-неприятните ефекти на стресовия начин на живот на съвременния човек. Някои препоръчват топъл душ, други – кратко и леко хапване по никое време, трети – прочитане на някоя и друга страница

Виж още

Spaghetti Company – наслада от живота по италиански

Spaghetti Company – наслада от живота по италиански През последните няколко години в София се появиха четири истински оазиса за любителите на автентичната италианска кухня, спокойната обстановка и доброто обслужване. Ако не сте посещавали поне едно от заведенията на Spaghetti Company, вероятно кракът ви отдавна не е стъпвал в столицата. Първият ресторант от веригата се намира в ЦУМ, на първия етаж. Ценителите го откриха бързо и той се превърна в едно от най-предпочитаните места за бизнес срещи през деня и за романтични срещи и приятелски сбирки вечер. Изчистен интериор,

Виж още

Модерна болница, в която най-важно е Вашето здраве!

Искаме да имаме модерен дом, модерни сгради, но когато става въпрос за най-ценното – здравето ни – тогава понятието мода е изпълнено с друго съдържание. Какво значи да си модерен, когато става въпрос за болница? Съвременна апаратура. Съвременната медицина се състои от високи технологии и грижа за пациента. В същото време техниката става все по-прецизна и безопасна, а възможностите да се изследва подробно и бързо човешкото тяло се увеличават непрекъснато. Нивото и качеството на медицинската апаратура е една от най-видимите и важни визитни картички на всяко здравно заведение.

Виж още

Открийте ни в Google+