Онлайн калкулатор за преводи? Вече да! от

Онлайн калкулатор за преводи? Вече да!
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

 Услугите в интернет се развиват със страшна сила и все повече хора разбират тяхното незаменимо удобство – пестене на време, бързо изпълнение, светкавичност на услугата. Това вече се отнася и за преводите. Стоите на бюрото си, изчислявате стойността на превода, пускате текста и плащането и го получавате отново направо на бюрото си! Наистина практично.

Електронният калкулатор на Агенция за преводи arte.doc за изчисляване на цената на превод включва няколко задължителни компонента. Първо, разбира се трябва да определите от и на какъв език ви е необходим преводът, тъй като цените в някои случаи са различни според сложността на езика. Така например, ако една страница от български на някой от основните европейски езици ще ви излезе под 10 лева, от български на гръцки език например ще е около два пъти по-скъпа, тъй като става дума за по-рядък език. Има обаче и още по-трудни или по-редки езици от гръцкия, който все пак е език на съседна държава. Ако става дума обаче за арабски или иврит, цените са още по-високи, което е напълно разбираемо.

Разбира се, не може и без да се уточни броят на страниците. Тук трябва да имате предвид, че една стандартна страница се равнява на 1800 знака, включително разстоянието между думите и че стойността се изчислява на броя знаци на готовия превод, а не на изходния текст. В някои случаи, както е с превода от български на английски, това е в полза на клиента, защото английският език е по-лаконичен от българския и се изразява с по-малко думи. В други, естествено, е обратното.

Цената за преводите също така не включва таксите от различни държавни институции, които често пъти придружават един превод като тези в Министерството на образованието и науката, Министерството на външните работи или Министерството на правосъдието например. Всички те са задължителни, когато става дума, освен за превод, и за легализация на документи.

При калкулиране цената на услугата, разбира се, има значение дали тя е обикновена, бърза или експресна. Приблизителната разлика е, че бързата поръчка е с около 50 на сто по-скъпа от нормалната, а експресната е два пъти по-скъпа.

Отделна графа ви дава възможност да изберете вида на доставката – по електронна поща, с куриер в София или с куриер извън София. Можете и вие лично да получите превода си в офис на фирмата. Това също определя разлика в цената. Между услугата изпращане по имейл и лично получаване в офис на фирмата няма разлика. Когато преводът ви се доставя по куриер обаче е по-скъпо. Но също си има своите удобства. 

Сподели в:

Най-новите статии

Грундове и бои за селскостопански машини, тежкотоварни автомобили и автобуси

В края на есента приключва земеделската година, строителството на открито спира, а активният туристически сезон е свършил. Време е да се обърне внимание на ремонта и поддръжката на селскостопанската техника, тежкотоварните автомобили, строителните машини и автобуси. Те трябва да бъдат подготвени за новия сезон и няма по-подходящ момент от късната есен и зимата, когато почти или изобщо не се използват. Един от основните проблеми, с който собствениците се сблъскват е ръждата. В борбата с нея на помощ идва преобразувателят на ръжда на италианската фирма Атри. Kemrust (Кемръст) превръща по

Виж още

Термо декоративни бои и мазилки ДИВА - СПА център от класа! Част 1

Дизайн и технологии се срещат, за да дадат на света на интериорния дизайн решение, което обединява естетика и функция в едно. Линията DIVA са продукти от ново поколение, съчетаващи в себе си както класически, така и ултра модерни декоративни бои и мазилки, които в същото време имат висока влагоустойчивост и сертифицирана термоизолираща функция, която осезаемо подобрява комфорта в помещенията. Термо декоративната боя Sofia (Софиа)В е най-авангардния продукт в своя сектор. СъчетавайкиВ  естетика и технология, при пълно зачитане на традициите,В В СофиаВ придава на интериора стил и класа,

Виж още

Термо декоративни бои и мазилки ДИВА - СПА център от класа! Част 2

Дизайн и технологии се срещат, за да дадат на света на интериорния дизайн решение, което обединява естетика и функция в едно. Линията DIVA True Cementв„ў са продукти от ново поколение, съчетаващи в себе си както класически, така и ултра модерни декоративни бои и мазилки, които в същото време имат сертифицирана термоизолираща функция и са изключително подходящи за влажни помещения – бани, басейни, СПА центрове. Nicolе (Никол)В е декоративна мазилка от ново поколение, съчетаваща в себе си естетиката на класическите декоративни мазилка и функции, които те не притежават, а именно - доказан

Виж още

Саниране и защита на облицовки и настилки от камък

Камъкът е един от най-използваните материали в строителството от векове. Независимо дали говорим за столетна или за най-модернa сграда, дали става въпрос за каменна облицовка на камина или на фасада, той неизменно присъства. Естествените камъни са ефектни и харесвани, но са силно попивни. Попивайки вода и влага те се замърсяват, променят цвета си, по тях се образуват мухъл, лишеи и микроводорасли и постепенно се рушат. За да запазим или възстановим красотата им, те трябва да бъдат подходящо почистени и обработени. С продуктите на италианската фирма Атри дълги години ще се радвате на красотата

Виж още

АнтиБактерикал – хигиена и естетика в един продукт!

Санирай с нас и най-новите продукти на фирма ATRIA – AntiBacterical Spray и Antibacterical боя! Представяме на вашето внимание линия продукти от ново поколение, чиито фокус е антибактериалната защита. Продуктите АнтиБактерикал не само убиват бактериите, но и предотвратяват бъдещото им развитие върху повърхностите. Те са най-доброто решение за трайна защита от бактерии, гъбички и плесени, при това в две лесни стъпки! Първа стъпка – Обработване на стените с AntiBacterical Spray (Антибактерикал Спрей) - хигиенизиращ спрей за стени и тавани с антибактериално и антимухълно действие.

Виж още

Открийте ни в Google+