Вълшебно детство с Малката фея от

Вълшебно детство с Малката фея
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Внимание, топлота, любов, грижа – това е необходимо на всяко дете, за да расте спокойно, усмихнато и любознателно. Да иска да учи нови и нови неща, да не капризничи и да не се страхува от предизвикателствата, с които ще се среща в живота си. Първите години са особено важни, защото точно в тази най-крехка възраст детето развива своето светоусещане, възпитава се характерът му и умението да общува със света наоколо.
Разбира се, домът е мястото, където детето получава най-важното – обичта. Но за цялостното му развитието имат значение заниманията, възпитателите и учителите, които полагат целенасочени усилия и професионални педагогически умения. Родителят няма как да умее всичко, а понякога може да допусне и грешки с дългосрочни последствия.

Ето защо в Детска къща "Малката фея" екип от специалисти – учители, психолог и логопед помагат на родителите за правилното нервно-психическо, физическо и емоционално развитие на децата им от 0 до 3 години. Методът е, на който се облягат в "Малката фея", е световно признатото учение в педагогиката на италианката Мария Монтесори. Нейният възпитателен подход стъпва на развитието на усещанията на детето. Използват се атрактивни материали за извършването на свободни и индивидуални дейности, благодарение на които детето укрепва своето "Аз".
"На децата ще дадем криле, но ще ги оставим сами да полетят!" – това е максимата на "Малката фея". Свободата на избора и творческият игрови подход са ключът към успеха в позитивното развитие на най-малките. Групите, с които се занимават специалистите в детската къща в Пловдив, са от 5 до 8 деца, за да имат време педагозите да отделят достатъчно внимание на всеки.

Детска къща „Малката фея“ осигурява още медицинска диагностика и профилактика за децата. Освен детегледачки и педагогически специалисти, на разположение на децата са медицински сестри и стоматолог. Индивидуални грижи се полагат не само за децата. Има училище и за родители и по-точно за тези от тях, които смятат, че има какво още да научат за доброто на децата си. Самите те пък могат да бъдат напълно спокойни, че ще ги информират редовно за здравословното, психическото и двигателното развитие на детето. Могат да получават и снимки от ежедневието на малчуганите при престоя им в къщата.

Ръководството на детското заведение прилага гъвкавост на ценовата политика, така че семейството да може да се възползва максимално от предлаганите услуги. Самите програми пък се съставят заедно с родителите, за да са съобразени напълно с нуждите и интересите на децата.

„Малката фея“ предлага специализирани групи "Моите първи приятели“, Мама и аз", „Играй с мен“ или „Открий с мен“. Всички те имат различна насоченост според възрастта, развитието и нуждите на детето. Има и групи „Нани“, които се грижат за децата, когато мама е заета.

Не на последно място детската къща гарантира отлични битови условия, адаптирани за нуждите на малчуганите, както и изключително професионално и топло отношение. А екипът вярва, че всяко детство може и трябва да бъде вълшебно.
 

Статия в:

Услуги / Обучение
Сподели в:

Най-новите статии

Кои са парфюмите, подходящи за зимния сезон?

Едно от златните правила в парфюмерията е, че всеки сезон изисква различен аромат. И не, това не е измислица, която се разпространява с цел да се продават нови и нови парфюми. Това е изискване на самата ни кожа. Тя е тази, която е в контакт с парфюмите, които трябва да се разгърнат на нейната основа и да бъдат в синхрон с нейния собствен аромат. През топлите месеци тя реагира по един начин, през зимните – по друг. Неслучайно понякога един и същ парфюм го усещаме различно върху себе си и дори има риск да спрем да го ползваме, ако ароматът му ни се вижда вече различен или не ни действа както

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Открийте ни в Google+