Вълшебно детство с Малката фея от

Вълшебно детство с Малката фея
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Внимание, топлота, любов, грижа – това е необходимо на всяко дете, за да расте спокойно, усмихнато и любознателно. Да иска да учи нови и нови неща, да не капризничи и да не се страхува от предизвикателствата, с които ще се среща в живота си. Първите години са особено важни, защото точно в тази най-крехка възраст детето развива своето светоусещане, възпитава се характерът му и умението да общува със света наоколо.
Разбира се, домът е мястото, където детето получава най-важното – обичта. Но за цялостното му развитието имат значение заниманията, възпитателите и учителите, които полагат целенасочени усилия и професионални педагогически умения. Родителят няма как да умее всичко, а понякога може да допусне и грешки с дългосрочни последствия.

Ето защо в Детска къща "Малката фея" екип от специалисти – учители, психолог и логопед помагат на родителите за правилното нервно-психическо, физическо и емоционално развитие на децата им от 0 до 3 години. Методът е, на който се облягат в "Малката фея", е световно признатото учение в педагогиката на италианката Мария Монтесори. Нейният възпитателен подход стъпва на развитието на усещанията на детето. Използват се атрактивни материали за извършването на свободни и индивидуални дейности, благодарение на които детето укрепва своето "Аз".
"На децата ще дадем криле, но ще ги оставим сами да полетят!" – това е максимата на "Малката фея". Свободата на избора и творческият игрови подход са ключът към успеха в позитивното развитие на най-малките. Групите, с които се занимават специалистите в детската къща в Пловдив, са от 5 до 8 деца, за да имат време педагозите да отделят достатъчно внимание на всеки.

Детска къща „Малката фея“ осигурява още медицинска диагностика и профилактика за децата. Освен детегледачки и педагогически специалисти, на разположение на децата са медицински сестри и стоматолог. Индивидуални грижи се полагат не само за децата. Има училище и за родители и по-точно за тези от тях, които смятат, че има какво още да научат за доброто на децата си. Самите те пък могат да бъдат напълно спокойни, че ще ги информират редовно за здравословното, психическото и двигателното развитие на детето. Могат да получават и снимки от ежедневието на малчуганите при престоя им в къщата.

Ръководството на детското заведение прилага гъвкавост на ценовата политика, така че семейството да може да се възползва максимално от предлаганите услуги. Самите програми пък се съставят заедно с родителите, за да са съобразени напълно с нуждите и интересите на децата.

„Малката фея“ предлага специализирани групи "Моите първи приятели“, Мама и аз", „Играй с мен“ или „Открий с мен“. Всички те имат различна насоченост според възрастта, развитието и нуждите на детето. Има и групи „Нани“, които се грижат за децата, когато мама е заета.

Не на последно място детската къща гарантира отлични битови условия, адаптирани за нуждите на малчуганите, както и изключително професионално и топло отношение. А екипът вярва, че всяко детство може и трябва да бъде вълшебно.
 

Статия в:

Услуги / Обучение
Сподели в:

Най-новите статии

Термо декоративни бои и мазилки ДИВА - СПА център от класа! Част 1

Дизайн и технологии се срещат, за да дадат на света на интериорния дизайн решение, което обединява естетика и функция в едно. Линията DIVA са продукти от ново поколение, съчетаващи в себе си както класически, така и ултра модерни декоративни бои и мазилки, които в същото време имат висока влагоустойчивост и сертифицирана термоизолираща функция, която осезаемо подобрява комфорта в помещенията. Термо декоративната боя Sofia (Софиа)В е най-авангардния продукт в своя сектор. СъчетавайкиВ  естетика и технология, при пълно зачитане на традициите,В В СофиаВ придава на интериора стил и класа,

Виж още

Грундове и бои за селскостопански машини, тежкотоварни автомобили и автобуси

В края на есента приключва земеделската година, строителството на открито спира, а активният туристически сезон е свършил. Време е да се обърне внимание на ремонта и поддръжката на селскостопанската техника, тежкотоварните автомобили, строителните машини и автобуси. Те трябва да бъдат подготвени за новия сезон и няма по-подходящ момент от късната есен и зимата, когато почти или изобщо не се използват. Един от основните проблеми, с който собствениците се сблъскват е ръждата. В борбата с нея на помощ идва преобразувателят на ръжда на италианската фирма Атри. Kemrust (Кемръст) превръща по

Виж още

Саниране и защита на облицовки и настилки от камък

Камъкът е един от най-използваните материали в строителството от векове. Независимо дали говорим за столетна или за най-модернa сграда, дали става въпрос за каменна облицовка на камина или на фасада, той неизменно присъства. Естествените камъни са ефектни и харесвани, но са силно попивни. Попивайки вода и влага те се замърсяват, променят цвета си, по тях се образуват мухъл, лишеи и микроводорасли и постепенно се рушат. За да запазим или възстановим красотата им, те трябва да бъдат подходящо почистени и обработени. С продуктите на италианската фирма Атри дълги години ще се радвате на красотата

Виж още

АнтиБактерикал – хигиена и естетика в един продукт!

Санирай с нас и най-новите продукти на фирма ATRIA – AntiBacterical Spray и Antibacterical боя! Представяме на вашето внимание линия продукти от ново поколение, чиито фокус е антибактериалната защита. Продуктите АнтиБактерикал не само убиват бактериите, но и предотвратяват бъдещото им развитие върху повърхностите. Те са най-доброто решение за трайна защита от бактерии, гъбички и плесени, при това в две лесни стъпки! Първа стъпка – Обработване на стените с AntiBacterical Spray (Антибактерикал Спрей) - хигиенизиращ спрей за стени и тавани с антибактериално и антимухълно действие.

Виж още

Термо декоративни бои и мазилки ДИВА - СПА център от класа! Част 2

Дизайн и технологии се срещат, за да дадат на света на интериорния дизайн решение, което обединява естетика и функция в едно. Линията DIVA True Cementв„ў са продукти от ново поколение, съчетаващи в себе си както класически, така и ултра модерни декоративни бои и мазилки, които в същото време имат сертифицирана термоизолираща функция и са изключително подходящи за влажни помещения – бани, басейни, СПА центрове. Nicolе (Никол)В е декоративна мазилка от ново поколение, съчетаваща в себе си естетиката на класическите декоративни мазилка и функции, които те не притежават, а именно - доказан

Виж още

Открийте ни в Google+