Как да изберете фирма за шофьорски курсове от

Как да изберете фирма за шофьорски курсове
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Eдва ли е нужно да ви убеждава някой, колко полезно е да имаш шофьорски умения, подплатени с шофьорска книжка. Без кола е трудно до невъзможност да свършиш всичко планирано. А и колите втора употреба стават все по-достъпни.

Изпитвате тих ужас да седнете зад волана в хаоса, който наблюдавате по улиците? Разбираемо е. Но ако всяка неуредица ви възпира, как въобще излизате от къщи? Не се чудете повече. Записвайте се на курс и започвайте!

Не, листовките не са страшни. За 40 минути трябва да решите три от тях – всяка с по 15 въпроса. Можете да си позволите от 3 до 5 грешки. Ще рече – ако се подготвите така, че да допускате максимум по една грешка на листовка, изпитът ви е сигурен.

Как да изберете фирма, в която да се запишете за обучение?
Разпитайте наскоро взели книжка близки и познати. Звучи шаблонно, но така можете да получите достоверна информация от първа ръка.
Не избирайте само по цената. Най-ниската цена обикновено е за сметка на нещо. Не е добре да откриете за сметка на кое важно нещо сте платили евтино в критична ситуация на пътя.

По-добре се доверете на по-голяма фирма с повече от един инструктор и добре оборудван кабинет за теоретична подготовка. Това ще ви спести обучението по метода „проба – грешка“ по-късно.
Говорете с хора от повече автошколи. Доверете се на тези, с които се почувствате най-спокойни и най-добре. Все пак – ако нямате доверие на инструктора, как ще излезете на пътя с него?

Един от адресите, на които е добре да отидете, е автошкола „Мария“. В нея работят четвърто поколение инструктори. Създадена е преди двадесет години и за това време е обучила хиляди курсисти. В момента за 100% успеваемост на обучаваните се грижат петима инструктори. Колите са модерни. Можете да си изберете класическа или автоматик. 

В програмата са включени 40 часа теория и 31 часа кормуване. Школата разполага с модерно оборудван кабинет, в който за лесното усвояване на материала е осигурено мултимедийно компютърно обучение. Ако все пак се налага, можете да се подготвите и в къщи – с преподавател от фирмата. 
Ползвате отстъпка, ако се запишете поне двама човека. Ако ви се налагат опреснителни часове – също има отстъпка.

Часовете по кормуване са приятни и ползотворни. Инструкторите не крещят и не ругаят. Приемат грешките на курсистите за нормални и се стараят да им внушат, че основните принципи при шофиране са колегиалността и безопасността.

А коя е Мария? Моторът на школата! Дамата, която е свързващо звено между първия инструктор – нейния баща, и младите й синове, поемащи щафетата. 
Така че – добре дошли в семейството!

ВЕСТНИК ЗЕМЯ - „МАРИЯ КАРАМ ВНИМАТЕЛНО ДЕФЕКТ ОТ ПРОФЕСИЯТА”
ВЕСТНИК ЗА ЖЕНАТА - ”ЖЕНА ОБУЧАВА ШОФЬОРИ ОТ ЧЕТВЪРТ ВЕК”
ВЕСТНИК СЕГА - „МАРИЯ АНГЕЛ ХРАНИТЕЛ НА ПЪТЯ”
 

Статия в:

Услуги / Обучение
Сподели в:

Най-новите статии

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Кои са парфюмите, подходящи за зимния сезон?

Едно от златните правила в парфюмерията е, че всеки сезон изисква различен аромат. И не, това не е измислица, която се разпространява с цел да се продават нови и нови парфюми. Това е изискване на самата ни кожа. Тя е тази, която е в контакт с парфюмите, които трябва да се разгърнат на нейната основа и да бъдат в синхрон с нейния собствен аромат. През топлите месеци тя реагира по един начин, през зимните – по друг. Неслучайно понякога един и същ парфюм го усещаме различно върху себе си и дори има риск да спрем да го ползваме, ако ароматът му ни се вижда вече различен или не ни действа както

Виж още

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Открийте ни в Google+