Пица? Да, но само приготвена от италианец! от

Пица? Да, но само приготвена от италианец!
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

  Ако сте чели нашумелия преди години бестселър „Яж, моли се и обичай!”, сигурно си спомняте как главната героиня отиде до Неапол, само за да опита най-вкусните пици в света и на мястото, където са направили първата и все още най-известна пица в цяла Италия, трябваше да чака на огромна опашка, докато се снабди със заветното парче. Това там си като историческа забележителност, така че ако отидете до Неапол, да не пропуснете да посетите мястото – описано е подробно къде са намира.

Разбира се Неапол не е на една ръка разстояние, така че ако нямате път натам или точно в този момент имате други приоритети, можете да ядете Неаполитанска пица в някой от ресторантите на “Спагети къмпани”. Защо ли? Ами защото главният им готвач е италианец и при това от...Неапол!

Марко е готвач от 16 годишен и макар че българският му език все още не е перфектен, това няма никакво значение, защото ястията му са безупречни. Любимото му ядене е риба, но това, което най-често му се налага да готви в „ Spagetti Company”, естествено, е пица!

Приготвянето на пица по италиански е доста различно от пицата по български например, ако това изобщо може да се нарече „пица”. При обикновените пици върху купешко, машинно приготвено тесто се нахвърля каквото има, докато при пицата, приготвена от италианец, се върви по обратния ред.

На пръв поглед имената на пиците в ресторантите на “Spagetti Company” изглеждат познати – Маргарита, Куатро фромаджо, Прошуто крудо, Капричоза...Ако случайно не знаете обаче, тайната на истинската италианска пица е...тестото! Италианците влагат цялата си душа и всичките си умения първо в приготвянето на тестото, което е приоритет номер едно при приготвянето на този вид ястие. Следва доматеният сос, който е не по-малко важен и на който се отделя изключително внимание. Накрая идва ред на допълнителните продукти – моцарела, маслини, прошуто и е важно да се отбележи, че другата голяма тайна на пиците на Марко са...продуктите. Защото всички те са италиански.

И, като споменахме тестото, при пиците на Марко от “Spagetti Company” можете да избирате между два вида тесто – сицилианско и класическо, но трябва да ги опитате, за да изберете, защото никой, освен него, не знае тайните на приготвянето им. Единственото, което можем да добавим е само, че Сицилия е областта с най-добра кухня от цяла Италия, което се признава и от самите италианци.

А след пицата няма по-италианско ястие от пастата. Нейното перфектно изпълнение е достъпно за малцина и, както всички знаем, далеч не е достатъчно да сварим един спагети и да настържем кашкавал върху тях. В “Spagetti Company” може да опитате истинска прясно печена лазаня, пълнозърнести спагети, пене, ригатони, талиатели и какво ли не още. Но най-важното – с ужасно вкусни неща в чинията. И отново – само с италиански продукти.

И накрая сигурно сте чували, че от италианските паста и пица...не се пълнее! Да, защото са направени с премерено количество качествени продукти в точно определено съотношение. Само че желателно е да са направени от ...италианец!

Сподели в:

Най-новите статии

Малкият бизнес не може да си позволи IT отдел

В В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В В  Случвало ли ви се е да работите върху нещо усърдно и в един момент компютърът ви да зацикли, да се рестартира без предупреждение или най-лошото - да не се тръгне отново? Естествено, такива ситуации стават често се и за да ги избегнем, трябва да се застраховаме. А застраховката в тази ситуация е абонамент за компютърна подръжка. Тя е неизменна част от нормалното функциониране на работните процеси и всеки бизнес има нужда от нея. Големите компании имат на разположение IT отдел, но за малкия и среден бизнес това е доста голям разход и

Виж още

Парк Хотел Пирин – домът на слънцето, водата и здравето

Възможно ли е да има дом и извън дома? Да, когато този дом е сред природата, в сърцето на нейните зелени и прохладни гори и освежаващи и красиви реки. В тези условия душата ни се чувства свободна и безгрижна, но за да може и тялото ни да релаксира максимално и да се радва на удобства и комфорт, имаме нужда от място, което да бъде в пълна хармония и с природата, и с нас самите. Търсенето на пресечна точка между удобства и богатствата на природата ни отвежда до Парк Хотел Пирин, който осигурява на всеки свой посетител емоция и изживяване, което го кара да се връща пак и пак... Зелено и

Виж още

Известният изобретател Чарлз Кетъринг казва: „Интересувам се от бъдещето, защото там ще прекарам остатъка от живота си“

Искате ли да се пенсионирате по-рано? Защо не се уверите, че услугата ни Допълнително доброволно пенсионно осигуряване е отлично решение за Вас? Когато се пенсионираме, нашите доходи рязко падат. Защо? Защото пенсиите, изплащани от Националния осигурителен институт не компенсират в пълна степен получавания доход преди пенсионирането ни. В най-добрият случай заместващият доход е около 40%. Нуждаете се от по-голяма сигурност? Алианц България ви предлага гъвкави схеми за допълнително доброволно пенсионно осигуряване. Доброволният пенсионен фонд (ДПФ) е гъвкава форма за спестяване

Виж още

Забравете изтощението и лошия сън, и бъдете щастливи!

В  В Не случайно някои от най-лошите шпионски практики включват подлагане на няколкодневно безсъние. След него човек е способен да признае всичко, да каже всичко и въобще да направи всякакви компромиси. Това, разбира се, е краен случай, но за съжаление безсънието мъчи все повече хора в стрес. Безсилието да се въртиш в леглото си до побъркване, да ти се спи, а да не можеш да се отпуснеш, е един от най-неприятните ефекти на стресовия начин на живот на съвременния човек. Някои препоръчват топъл душ, други – кратко и леко хапване по никое време, трети – прочитане на някоя и друга страница

Виж още

Spaghetti Company – наслада от живота по италиански

Spaghetti Company – наслада от живота по италиански През последните няколко години в София се появиха четири истински оазиса за любителите на автентичната италианска кухня, спокойната обстановка и доброто обслужване. Ако не сте посещавали поне едно от заведенията на Spaghetti Company, вероятно кракът ви отдавна не е стъпвал в столицата. Първият ресторант от веригата се намира в ЦУМ, на първия етаж. Ценителите го откриха бързо и той се превърна в едно от най-предпочитаните места за бизнес срещи през деня и за романтични срещи и приятелски сбирки вечер. Изчистен интериор,

Виж още

Открийте ни в Google+