Пица? Да, но само приготвена от италианец! от

Пица? Да, но само приготвена от италианец!
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

  Ако сте чели нашумелия преди години бестселър „Яж, моли се и обичай!”, сигурно си спомняте как главната героиня отиде до Неапол, само за да опита най-вкусните пици в света и на мястото, където са направили първата и все още най-известна пица в цяла Италия, трябваше да чака на огромна опашка, докато се снабди със заветното парче. Това там си като историческа забележителност, така че ако отидете до Неапол, да не пропуснете да посетите мястото – описано е подробно къде са намира.

Разбира се Неапол не е на една ръка разстояние, така че ако нямате път натам или точно в този момент имате други приоритети, можете да ядете Неаполитанска пица в някой от ресторантите на “Спагети къмпани”. Защо ли? Ами защото главният им готвач е италианец и при това от...Неапол!

Марко е готвач от 16 годишен и макар че българският му език все още не е перфектен, това няма никакво значение, защото ястията му са безупречни. Любимото му ядене е риба, но това, което най-често му се налага да готви в „ Spagetti Company”, естествено, е пица!

Приготвянето на пица по италиански е доста различно от пицата по български например, ако това изобщо може да се нарече „пица”. При обикновените пици върху купешко, машинно приготвено тесто се нахвърля каквото има, докато при пицата, приготвена от италианец, се върви по обратния ред.

На пръв поглед имената на пиците в ресторантите на “Spagetti Company” изглеждат познати – Маргарита, Куатро фромаджо, Прошуто крудо, Капричоза...Ако случайно не знаете обаче, тайната на истинската италианска пица е...тестото! Италианците влагат цялата си душа и всичките си умения първо в приготвянето на тестото, което е приоритет номер едно при приготвянето на този вид ястие. Следва доматеният сос, който е не по-малко важен и на който се отделя изключително внимание. Накрая идва ред на допълнителните продукти – моцарела, маслини, прошуто и е важно да се отбележи, че другата голяма тайна на пиците на Марко са...продуктите. Защото всички те са италиански.

И, като споменахме тестото, при пиците на Марко от “Spagetti Company” можете да избирате между два вида тесто – сицилианско и класическо, но трябва да ги опитате, за да изберете, защото никой, освен него, не знае тайните на приготвянето им. Единственото, което можем да добавим е само, че Сицилия е областта с най-добра кухня от цяла Италия, което се признава и от самите италианци.

А след пицата няма по-италианско ястие от пастата. Нейното перфектно изпълнение е достъпно за малцина и, както всички знаем, далеч не е достатъчно да сварим един спагети и да настържем кашкавал върху тях. В “Spagetti Company” може да опитате истинска прясно печена лазаня, пълнозърнести спагети, пене, ригатони, талиатели и какво ли не още. Но най-важното – с ужасно вкусни неща в чинията. И отново – само с италиански продукти.

И накрая сигурно сте чували, че от италианските паста и пица...не се пълнее! Да, защото са направени с премерено количество качествени продукти в точно определено съотношение. Само че желателно е да са направени от ...италианец!

Сподели в:

Най-новите статии

Големите дамски класики сред парфюмите

Трябва да купите подарък? Спрели сте се на парфюм, но не знаете кой аромат би се харесал... В такива моменти може да се доверите на класиката. Неслучайно някои парфюми имат непреходен успех и остават любими на поколения жени. Те имат в себе си тази нотка изискана женственост, която ги прави толкова неустоими. J`ADORE на Christian Dior – този аромат е създаден през 1999 година от Calice Becker e Francois Demachy. Името на парфюма идва от една от любимите реплики на Кристиян Диор, която изразява най-чистата страст и емоция - “обожавам те”. Ароматът е нежна комбинация от цветя и плодови

Виж още

Развитието – начална точка на успеха за всеки бизнес

Както във всяка сфера, така и в производството на алуминиева дограма, е необходимо обновяване и въвеждане на иновации, за да се постигат по-високи нива в качеството на продуктите. В стремежа си да предлага най-доброто на своите клиенти, фирма „Чех-Пласт” се включи в проект, финансиран от Европейския съюз: „ЧЕХ - ПЛАСТ ООД - в стремеж към ръст на производствения капацитетВ». За да бъде подобрен производствения капацитет и да се повиши конкурентоспособността на дружеството беше предвидено въвеждането на ново технологично оборудване. Това се реализира чрез закупуването и въвеждането в

Виж още

Рецепта за добър старт на новата година

Стъпка номер 1: съберете компания добри приятели Те са най-важната част, за да може посрещането на новата година да бъде наистина незабравимо. Да, всеки ще попита не е ли рано още, защо сте се разбързали толкова, но отговорът е един – ако искате да сте заедно, да не търсите заведение в последния момент и да не разпитвате наслуки, трябва да заложите на място, което е изпитано и проверено. Само така ще спестите на цялата компания излишни колебания и дори разногласия, които често се случват при организация в последния момент. Стъпка номер 2: направете си резервация в BAR & GRILL

Виж още

Съблазън, събрана в четири класически аромата!

Всяко едно от петте ни сетива е в пряка връзка с инстинктите ни, но може би обонянието е това, което най-първично и непосредствено въздейства на определени части от мозъка, които са пряко свързани с привличането към противоположния пол. Както можем да бъдем отблъснати, така може да бъдем и неустоимо зашеметени от аромат, който кара желанията ни да бушуват неосъзнато и на подсъзнателно ниво.В  Естествено, индивидуалните вкусове и особености не могат да бъдат пренебрегнати, но въпреки това е доказано, че четири аромата, които се ползват в парфюмерията, имат сравнително еднакво въздействие

Виж още

Модерна болница, в която най-важно е Вашето здраве!

Искаме да имаме модерен дом, модерни сгради, но когато става въпрос за най-ценното – здравето ни – тогава понятието мода е изпълнено с друго съдържание. Какво значи да си модерен, когато става въпрос за болница? Съвременна апаратура. Съвременната медицина се състои от високи технологии и грижа за пациента. В същото време техниката става все по-прецизна и безопасна, а възможностите да се изследва подробно и бързо човешкото тяло се увеличават непрекъснато. Нивото и качеството на медицинската апаратура е една от най-видимите и важни визитни картички на всяко здравно заведение.

Виж още

Открийте ни в Google+