Пица? Да, но само приготвена от италианец! от

Пица? Да, но само приготвена от италианец!
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

  Ако сте чели нашумелия преди години бестселър „Яж, моли се и обичай!”, сигурно си спомняте как главната героиня отиде до Неапол, само за да опита най-вкусните пици в света и на мястото, където са направили първата и все още най-известна пица в цяла Италия, трябваше да чака на огромна опашка, докато се снабди със заветното парче. Това там си като историческа забележителност, така че ако отидете до Неапол, да не пропуснете да посетите мястото – описано е подробно къде са намира.

Разбира се Неапол не е на една ръка разстояние, така че ако нямате път натам или точно в този момент имате други приоритети, можете да ядете Неаполитанска пица в някой от ресторантите на “Спагети къмпани”. Защо ли? Ами защото главният им готвач е италианец и при това от...Неапол!

Марко е готвач от 16 годишен и макар че българският му език все още не е перфектен, това няма никакво значение, защото ястията му са безупречни. Любимото му ядене е риба, но това, което най-често му се налага да готви в „ Spagetti Company”, естествено, е пица!

Приготвянето на пица по италиански е доста различно от пицата по български например, ако това изобщо може да се нарече „пица”. При обикновените пици върху купешко, машинно приготвено тесто се нахвърля каквото има, докато при пицата, приготвена от италианец, се върви по обратния ред.

На пръв поглед имената на пиците в ресторантите на “Spagetti Company” изглеждат познати – Маргарита, Куатро фромаджо, Прошуто крудо, Капричоза...Ако случайно не знаете обаче, тайната на истинската италианска пица е...тестото! Италианците влагат цялата си душа и всичките си умения първо в приготвянето на тестото, което е приоритет номер едно при приготвянето на този вид ястие. Следва доматеният сос, който е не по-малко важен и на който се отделя изключително внимание. Накрая идва ред на допълнителните продукти – моцарела, маслини, прошуто и е важно да се отбележи, че другата голяма тайна на пиците на Марко са...продуктите. Защото всички те са италиански.

И, като споменахме тестото, при пиците на Марко от “Spagetti Company” можете да избирате между два вида тесто – сицилианско и класическо, но трябва да ги опитате, за да изберете, защото никой, освен него, не знае тайните на приготвянето им. Единственото, което можем да добавим е само, че Сицилия е областта с най-добра кухня от цяла Италия, което се признава и от самите италианци.

А след пицата няма по-италианско ястие от пастата. Нейното перфектно изпълнение е достъпно за малцина и, както всички знаем, далеч не е достатъчно да сварим един спагети и да настържем кашкавал върху тях. В “Spagetti Company” може да опитате истинска прясно печена лазаня, пълнозърнести спагети, пене, ригатони, талиатели и какво ли не още. Но най-важното – с ужасно вкусни неща в чинията. И отново – само с италиански продукти.

И накрая сигурно сте чували, че от италианските паста и пица...не се пълнее! Да, защото са направени с премерено количество качествени продукти в точно определено съотношение. Само че желателно е да са направени от ...италианец!

Сподели в:

Най-новите статии

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Кои са парфюмите, подходящи за зимния сезон?

Едно от златните правила в парфюмерията е, че всеки сезон изисква различен аромат. И не, това не е измислица, която се разпространява с цел да се продават нови и нови парфюми. Това е изискване на самата ни кожа. Тя е тази, която е в контакт с парфюмите, които трябва да се разгърнат на нейната основа и да бъдат в синхрон с нейния собствен аромат. През топлите месеци тя реагира по един начин, през зимните – по друг. Неслучайно понякога един и същ парфюм го усещаме различно върху себе си и дори има риск да спрем да го ползваме, ако ароматът му ни се вижда вече различен или не ни действа както

Виж още

Открийте ни в Google+