Рецепта за щури и сигурни детски игри от

Рецепта за щури и сигурни детски игри
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Детските игри нямат нужда от стимул, правила и насоки. Необходимо им е само сигурно място, където те могат да се развихрят без граници. Изграждането на такова място се прави по специална рецепта. Фирма „Козирог – Д” знае нейните съставки и ги прилага вече 16 години в работата си, което я прави лидер в производството на детски и фитнес съоръжения за площадки за игра, градинско и парково оборудване.

1 съставка: въображение

Детското въображение е богато, но то може да бъде допълнително стимулирано. Разнообразието на една детска площадка за игра е предпоставка за повече забавления, и разбира се, повече усмивки. Фирма „Козирог – Д” е предвидила този ненаситен детски вкус и предлага:

  • Детски съоръжения – серия Джъмбо, серия Флора, серия Тарзан, клатушки пружини, клатушки тип везна, люлки, въртележки, катерушки, пясъчници и сенници, къщички за игра, тематични съоръжения, подходящи за детска площадка за игра.

  • Надуваеми замъци – нови дизайни, малки замъци, големи замъци, комбинирани, високи пързалки, стени за катерене, спортни игри, надуваеми реклами и анимационни герои и др.

  • Въжени съоръжения – пирамиди и катерушки, подходящи за детска площадка за игра.

2 съставка: полза

Родителите подтикват и стимулират повече децата си в игрите когато те носят не само забавление, но и полза. Детска площадка за игра с фитнес уреди на открито или спортни съоръжения за футбол, хандбал, баскетбол, волейбол, тенис са предпоставка за развитие на физиката, упоритостта и издръжливостта на малчуганите. Част от тези уреди фирма „Козирог – Д” е предвидила да могат да бъдат пригодени и за деца с увреждания.

3 съставка: сигурност

За малчуганите детската площадка за игра е синоним на забавление, но заради буийните им игри, за един родител тя може да бъде и повод за притеснение. Екипът на фирма „Козирог – Д” е предвидил това и се е погрижил за безопасността на децата:

  • предлагат се само качествени настилки за площадки на открито, както и професионални спортни настилки;

  • фирмата има сертификат по стандарти: ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 и BS OHSAS 18001:2007, което гарантира, че се изпълняват всички европейски норми и изисквания за безопасност;

  • служителите преминават постоянни обучения, свързани с дейността на фирмата;

  • съоръженията за една детска площадка за игра имат 5-годишен срок за гаранция.

4 съставка: отговорност

Няма човек, който да остане безразличен към гледката на дете, което само наблюдава детската площадка за игра и не може да се забавлява на нея. Не е необходимо съжаление, а пристъпване към действие, както прави екипът на „Козирог – Д”. С чувставо на отговорност към децата с увреждания, те стартират проекта „Play Together!”, благодарение на който някои съоръжения са пригодени за техните нужди и помагат за социалното им интегриране, подобряване на моториката, уменията и общото им здраве.

5 съставка: професионализъм

Той е нужен във всяка сфера, но когато става въпрос за деца, е задължителен. Доказателство за професионалната работа на фирма „Козирог – Д” са многото успешно реализирани проекти по Европейски програми. Продукцията е висококачествена, асортиментът постоянно се обновява и се изработва в кратки срокове, което е последвано от прецизен монтаж.

6 съставка: иновативност

Малчуганите постоянно се развиват. Същото трябва да се случва и с тяхната детска площадка за игра. Това неписано, но важно изискване спазва фирма „Козирог – Д”, използвайки винаги модерната техника, машини и оборудване. Доказателство за успешното му прилагане са стотиците обекти в София, Пловдив, Св. Влас, Хасково, Димитровград, Свиленград, Монтана, Стара Загора, Ловеч, Карнобат, Равда, Слънчев бряг, Плевен, Първомай, Кърджали, които са причина за детски усмивки, които се трупат ден след ден.

7 съставка: стил

Малчуганите прекарват времето си на детската площадка за игра, а родителите им често прегъват крак на някоя счупена ограда... За всички е важно това място да бъде чисто и красиво, затова „Козирог – Д” предлага не само съоръжения за игра, но и бетонови изделия (кошчета, маси, ограничители, плоюки и бордюри, фонтани и кашпи) и парково оборудване (пейки, перголи, огради, беседки, паркови кошчета, осветителни тела, информационни табели), които да радват окото.

8 съставка: вълшебство

Ако предните съставки, различните общини, строителни фирми, проектантски бюра, детски градини, могат осигурят лесно с помощта на „Козирог - Д” ООД, то тази е по силите само на децата. Само те могат да използват нейната сила... за което можем тайно да им завидим.

Сподели в:

Най-новите статии

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Ученическата раница – необходимост за всеки ученик!

Учебници, тефтери, тетрадки, несесери, храна, вода... всеки ден вашето дете носи всичко това на гърба си. Неслучайно ученическата раница е първото нещо, което още по средата на годината вече има окаян вид и подлежи на спешна подмяна. Факторите за това не са свързани само с честата употреба и тежестта в нея. Най-сериозно „поражение” върху външния вид на ученическата раница оказва постоянното и подмятане по чинове, по пода, по земята навън, както и непрестанното съприкосновение и търкане с различни якета и цветни дрехи. Не можете да очаквате от детето да мисли за това постоянно. Затова

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Открийте ни в Google+