Как карането на ATV да е не само приятно, но и безопасно. от

Как карането на ATV да е не само приятно, но и безопасно.
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

В края на 60-те години на миналия век японската корпорация „Хонда“ разработва ново транспортно средство. То е предназначено най-вече за забавление.

Първото триколесно ATV се появява на пазара през 1970 г. Доста по-късно със свои машини се представят “Ямаха“ и „Кавазаки“. Макар и позакъсняла, „Сузуки“ се включва в надпреварата с летящ старт – създава четириколесното ATV. То е вече с пет скорости и със задна предавка.

Така започва историята на едно от популярните в наши дни средства за екстремен спорт.

Ако сте решили да купувате ATV за себе си или за детето си, проучете много внимателно пазара. Въпросът е не само

  • колко ще струва машината,

  • колко ще е мощна,

  • с какви екстри ще е.

По-важно е,

  • дали е подходяща за този, който ще я кара.

За деца до 16 години моторът трябва да е с обем под 90 кубика. За по-големите няма проблем да е по-голям.

Различните марки предлагат различно окачване и мощност на мотора, спирачни системи, охлаждане, трансмисии. Дори и да сте карали до този момент ATV, имайте предвид, че вашето може да е с различни характеристики и възможности. И съответно управляването му ще има своите особености.

Ако обичате самотните екстремни занимания – машината е перфектна за вас. Ако предпочитате колективните развлечения и отдиха с близките, организирайте ги така, че карането да е само един от акцентите на излета.

Всъщност – изобщо не е задължително да притежавате ATV, за да се забавлявате с него. Предлагат се вече добре разработени планински маршрути и няколко дневни преходи с нощувки в хижи или на палатка. Необходимото оборудване и самата машина вземате под наем. С вас има водач, при нужда – инструктор.

Кликнете на http://xland.bg/ и ще намерите доста интересни предложения – включително за Off-road училище. Групите са до 3-ма човека. Задачата е да усвоите необходими и полезни техники на управление. Можете да се възползвате от уменията и опита на инструкторите тук, за да опознаете и свикнете със своята машина.

Уроците в това училище със сигурност ще са по вкуса и на детето ви. Запишете го или му организирайте рожден ден на колела. Можете да сте сигурни, че ще му подарите преживявания, които дълго ще помни.

Ако ви се наложи да търсите майстор за любимото си ATV, пак тук ще го намерите. Професионалистите в „Х Ленд“ имат натрупани знания и опит в поддръжката на ATV и UTV, мотоциклети, нестандартни автомобили, джетове, скутери, моторни шейни и др. Ремонтите се извършват според изискванията на съответния производител.

ATV-то е отлично средство за развлечение, но неподдържано и в неопитни ръце може да е много опасно. В „Х Ленд“ могат да ви помогнат!

 

Сподели в:

Най-новите статии

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Ученическата раница – необходимост за всеки ученик!

Учебници, тефтери, тетрадки, несесери, храна, вода... всеки ден вашето дете носи всичко това на гърба си. Неслучайно ученическата раница е първото нещо, което още по средата на годината вече има окаян вид и подлежи на спешна подмяна. Факторите за това не са свързани само с честата употреба и тежестта в нея. Най-сериозно „поражение” върху външния вид на ученическата раница оказва постоянното и подмятане по чинове, по пода, по земята навън, както и непрестанното съприкосновение и търкане с различни якета и цветни дрехи. Не можете да очаквате от детето да мисли за това постоянно. Затова

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Открийте ни в Google+