Пролетна екскурзия – хапче за добро настроение от

Пролетна екскурзия – хапче за добро настроение
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Никой не разбира колко е хубаво да се пътува, докато не се върне у дома и не положи глава на старата си позната възглавница“ твърди Лин Ютанг. Любимият Бургас винаги ще е мястото, на което ще се завръщате с нетърпение, но именно малкото бягство от него Ви кара да се прибирате заредени с нова енергия и с необходимата доза носталгия, която Ви кара да виждате познатия силует на града с нови очи.

След мрачната и дълга зима само една екскурзия може да Ви върне цветното настроение и да Ви подари куп нови емоции, които да споделяте със седмици с колеги и приятели. Някои прекарват празниците и ваканциите пред телевизора, но не и хората, които знаят, че светът е книга и тези, които не пътуват, четат само една страница от нея. Прелистете я и открийте какви невероятни места и истории се крият из страниците ѝ. Пътеводител към тези нови светове ще Ви бъде фирма Senimat, туристическа агенция с повече от 20 години опит в бранша. Екскурзиите, които предлагат няма да Ви оставят да скучаете и няма да бръкнат надълбоко в джоба Ви, защото са достъпни за всеки.

Круиз по Дунава и селфи пред Виенската опера... Забелязали ли сте, че изглеждате някакси величествено на фона на дворци и катедрали? Колекцията от впечатляващи снимки лесно ще се увеличи с ексурзията до Виена. Натрупването на спомени ще започне от Будапеща и една незабравима разходка с кораб. След това колкото лесно ще се влюбите в дворците „Хофбург“, „Белведере“, „Шьонбрун“, толкова трудно ще запомните имената им. И ако обикновено в екскурзиите се посещават къщи на известни личности, то тук ще може да видите такава, но на ... пеперуди.

От красотата на „Перлата на Карпатите“ до покоите на граф Дракула... Румъния може да Ви звучи близко, но ще отведе полета на мисълта Ви далече, за да потърсите сами отговор какво се крие зад местата, които днес наричат „Малкия Париж“ и „Малкия Версай“. Екскурзията  и средновековният дух на тези места ще Ви върнат назад в историята по-реално и от най-добрата историческа книга.

Заменете мола в Бургас с най-големия търговски център в Европа. Екскурзията до Истанбул отговаря на трите важни критерии за перфектна пролетна ваканция: незабравима гледка към два континента, забележителности с вековна история и шопинг.

Крепости, чудотворни икони и аромат на зехтин... Трудили сте се цяла година, затова заслужвате да прекарате 1 май на място, което да Ви разсее от ежедневните проблеми. Екскурзията до Северна Гърция ще замени запушените кафета с Византийската крепост и къщата на Мохамед Али – невероятен мъж, който се издига в турската армия, за да стане египетски паша. Дори и най-скептичните Ви приятели ще бъдат впечатлени като им разкажете историята на чудотворната икона в женския манастир “Архангел Михаил“ и стотиците изпълнени човешки молби, а защо не и Вашата... Разходката ще Ви отведе и до любопитни места като фабрика за зехтин например. Ще се убедите колко много неща може да научите за маслините и за машините, с които в миналото са добивали тази ароматна златиста течност.

Знаете ли кое хората наричат „осмото чудо на света“? Екскурзията до Метеора  ще ви даде отговор на този въпрос. Един поглед към скалните манастири е достатъчен да събуди такова възхищение, което после трудно ще описвате седмици наред.

Пътят към себе си започва от пътя на светците. Екскурзията до Охрид, Скопие и Петрич  ще Ви докосне до лечебната икона „Черната Богородица“, мощите на Св. Климент и Св. Наум и ще Ви отведе до къщата-музей на Ванга. Тази обиколка ще ви убеди, че пътешествията са единственото нещо, за което човек дава пари, но го прави по-богат!

Сподели в:

Най-новите статии

Кои са парфюмите, подходящи за зимния сезон?

Едно от златните правила в парфюмерията е, че всеки сезон изисква различен аромат. И не, това не е измислица, която се разпространява с цел да се продават нови и нови парфюми. Това е изискване на самата ни кожа. Тя е тази, която е в контакт с парфюмите, които трябва да се разгърнат на нейната основа и да бъдат в синхрон с нейния собствен аромат. През топлите месеци тя реагира по един начин, през зимните – по друг. Неслучайно понякога един и същ парфюм го усещаме различно върху себе си и дори има риск да спрем да го ползваме, ако ароматът му ни се вижда вече различен или не ни действа както

Виж още

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Открийте ни в Google+