Кемпер – дом на колела! от

Кемпер – дом на колела!
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

  Познавам едно момиче, което живее в...кемпер и дава тавана си в центъра на София под наем. Шегата на страна! При това тя е модерна, успешна , с добра работа и напълно с всичкия си. Просто обича хипарския начин на живот. Това обаче е изключение. Кемперът все пак е създаден основно за вашата ваканция, а не за ежедневния ви бит. Въпреки че, както виждаме, става и за това.

Основно предимство на мобилния дом е способността да се събере цялата ви компания в кабината по време на движение. Но има и други:

  • Скоростта на движение с него е доста по-висока, отколкото с каравана

  • Безопасността също е на по-високо технологично ниво.

  • Можете да отидете точно там, където искате, включително да маневрирате по тесни улици, да паркирате по-лесно, където желаете.

  • Не е необходимо да го разпъвате, просто спирате и сте готови.

Видовете кемпери може да се класифицират по типа на жилищната част като: алковени, полуинтегрирани кемпери и интегрирани кемпери. Дори вече се появиха и някой разчупени хибридни, сгъваеми модели.

Най-често срещаните шасита използвани за целта в момента са на Fiat Ducato, Ford Transit или Mercedes Sprinter . Що се отнася до двигателите, европейските производители предлагат кемпери предимно дизелови варианти в обем от 2.0 до 3.0 литра. Между другото те са много „темпераментни” и икономични. Топ моделите са на германските производители.

В „жилищния блок” на кемперите стандартно се монтира централно отопление на газ, кухненски модул (газов котлон, хладилник, мивка), химическа тоалетна, баня с отделен душ, телевизор, климатик, водни резервоари, разтегателни тенти, багажник за поставяне на велосипеди и мотоциклети. Какво друго ме трябва да но човек във ваканция?

Кемперът може да ви спести много средства и в същото време да ви осигури страхотни ваканции. Представете си само една дълга лятна обиколка на Гърция или Южна Италия, при това без да ви се налага да плащате за хотели. Не е зле, нали? Този вид ваканционен превоз и същевременно хотел, е, разбира се, много подходящ за къмпингарите, но и...за голфърите. Голфърите са хора, чиито ваканции обезателно са свързани с посещение на някое голф игрище. Най-заможните хващат самолета и отиват в Южна Африка например. Със сигурност обаче и в Европа има достатъчно много хубави местенца за тях. Затова и кемперът им върши отлична работа за целта.

Кемперът е перфектен и за нестандартно сватбено пътешествие, ако има кой да ви направи такъв сватбен подарък, разбира се, или да ви го заеме за известно време. Ако искате да разгледате повече кемпери, ви препоръчваме да разгледате сайта http://dethleffs-bg.com/. Може да си харесате или направо да си закупите новото мобилно жилище и да тръгнете на романтично пътешествие още в утрешния ден.  

Сподели в:

Най-новите статии

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Ученическата раница – необходимост за всеки ученик!

Учебници, тефтери, тетрадки, несесери, храна, вода... всеки ден вашето дете носи всичко това на гърба си. Неслучайно ученическата раница е първото нещо, което още по средата на годината вече има окаян вид и подлежи на спешна подмяна. Факторите за това не са свързани само с честата употреба и тежестта в нея. Най-сериозно „поражение” върху външния вид на ученическата раница оказва постоянното и подмятане по чинове, по пода, по земята навън, както и непрестанното съприкосновение и търкане с различни якета и цветни дрехи. Не можете да очаквате от детето да мисли за това постоянно. Затова

Виж още

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Открийте ни в Google+