Автобусните превози заприличаха на авиокомпаниите от

Автобусните превози заприличаха на авиокомпаниите

Много хора мразеха да пътуват с автобус по времето, когато автобусният превоз не предлагаше климатик, TV монитори, DVD плейъри и слушалки. Днес нещата стоят другояче. С няколко филма и любимата си музика в ушите човек може да стигне и до Австралия, камо ли до по-близка дестинация. Наистина обслужването в автобусния превоз много напредна и не е чудно, че последните години стана един от най-предпочитаните – и като бързина в сравнение с железниците, и като качество на предлаганата услуга. С бързото му развитие Европа стана „на една ръка разстояние”, а средностатистическият българин вече кръстосва страните на Стария континент без всякакви ограничения. За България да не говорим.

Ако човек се вгледа в офертите на автобусните компании, ще забележи, че те все повече и повече заприличват на авиокомпаниите по маркетинговите си продукти. Даже в някои отношения са по-развити и от тях. Да вземем клубните карти например. Нали знаете как с авиокомпаниите можеш да натрупваш навъртени километри и това ти позволява да пазаруваш с отстъпка във „въздушния” магазин, както и да ползваш намаление при закупуване на нов билет? Е, същото вече го има и при някои компании за пътнически превози като "ЕТАП-АДРЕСС" АД и "ГРУП ПЛЮС" ООД например. При натрупване на 10000 точки можете да ги замените с безплатен еднопосочен билет, а клубната карта ви дава до 35 % отстъпка в цените.

Не по-малко удобство е и самото закупуване на билет. Вече няма нужда да издирвате офисите на съответната фирма за автобусен превоз. Пазарувате си билетите от сайта също като при самолетните билети. Нужна е само да изберете дати, дестинации и традиционните атрибути за издаване на билет. И, разбира се, за да е пълна този вид услуга, можете да заплащате с банкова карта. Така достъпът до автобусния превоз значително се облекчава.

Естествено, че големите фирми в бранша имат и добра мрежа от истински, а не виртуални офиси. Това е задължително, особено за превозите в страната, защото все още българите не се движат из страната масово с лаптопи, таблети, смартфони и непрекъснат достъп до интернет. (Въпреки че сигурно и това ще стане.) Освен това трябва да сте сигурни, че като използвате нечия кола през летните уикенди, за да отидете до морето, все пак трябва да може да се върнете някак си на работа в понеделник. Дори да сте на някое местенце на затънтеното Южно Черноморие.

Признакът за качество при една автобусна компания може да бъде и отношението и към собствените служители, особено шофьорите, в чиито ръце е поверена сигурността на пътниците. В това отношение прави добро впечатление, че фирми като "ЕТАП-АДРЕСС" АД  осигуряват на служителите си ваучери за храна. Те им позволяват да пазаруват от големи вериги като Lidl и да се хранят в ресторанти, което и създава чувство за комфорт, а то обикновено се пренася и върху пътниците.

Сподели в:

Най-новите статии

Саниране и защита на облицовки и настилки от камък

Камъкът е един от най-използваните материали в строителството от векове. Независимо дали говорим за столетна или за най-модернa сграда, дали става въпрос за каменна облицовка на камина или на фасада, той неизменно присъства. Естествените камъни са ефектни и харесвани, но са силно попивни. Попивайки вода и влага те се замърсяват, променят цвета си, по тях се образуват мухъл, лишеи и микроводорасли и постепенно се рушат. За да запазим или възстановим красотата им, те трябва да бъдат подходящо почистени и обработени. С продуктите на италианската фирма Атри дълги години ще се радвате на красотата

Виж още

Грундове и бои за селскостопански машини, тежкотоварни автомобили и автобуси

В края на есента приключва земеделската година, строителството на открито спира, а активният туристически сезон е свършил. Време е да се обърне внимание на ремонта и поддръжката на селскостопанската техника, тежкотоварните автомобили, строителните машини и автобуси. Те трябва да бъдат подготвени за новия сезон и няма по-подходящ момент от късната есен и зимата, когато почти или изобщо не се използват. Един от основните проблеми, с който собствениците се сблъскват е ръждата. В борбата с нея на помощ идва преобразувателят на ръжда на италианската фирма Атри. Kemrust (Кемръст) превръща по

Виж още

Термо декоративни бои и мазилки ДИВА - СПА център от класа! Част 1

Дизайн и технологии се срещат, за да дадат на света на интериорния дизайн решение, което обединява естетика и функция в едно. Линията DIVA са продукти от ново поколение, съчетаващи в себе си както класически, така и ултра модерни декоративни бои и мазилки, които в същото време имат висока влагоустойчивост и сертифицирана термоизолираща функция, която осезаемо подобрява комфорта в помещенията. Термо декоративната боя Sofia (Софиа)В е най-авангардния продукт в своя сектор. СъчетавайкиВ  естетика и технология, при пълно зачитане на традициите,В В СофиаВ придава на интериора стил и класа,

Виж още

Термо декоративни бои и мазилки ДИВА - СПА център от класа! Част 2

Дизайн и технологии се срещат, за да дадат на света на интериорния дизайн решение, което обединява естетика и функция в едно. Линията DIVA True Cementв„ў са продукти от ново поколение, съчетаващи в себе си както класически, така и ултра модерни декоративни бои и мазилки, които в същото време имат сертифицирана термоизолираща функция и са изключително подходящи за влажни помещения – бани, басейни, СПА центрове. Nicolе (Никол)В е декоративна мазилка от ново поколение, съчетаваща в себе си естетиката на класическите декоративни мазилка и функции, които те не притежават, а именно - доказан

Виж още

АнтиБактерикал – хигиена и естетика в един продукт!

Санирай с нас и най-новите продукти на фирма ATRIA – AntiBacterical Spray и Antibacterical боя! Представяме на вашето внимание линия продукти от ново поколение, чиито фокус е антибактериалната защита. Продуктите АнтиБактерикал не само убиват бактериите, но и предотвратяват бъдещото им развитие върху повърхностите. Те са най-доброто решение за трайна защита от бактерии, гъбички и плесени, при това в две лесни стъпки! Първа стъпка – Обработване на стените с AntiBacterical Spray (Антибактерикал Спрей) - хигиенизиращ спрей за стени и тавани с антибактериално и антимухълно действие.

Виж още

Открийте ни в Google+