Знаете ли как вашите клиенти са ви намерили в Интернет? от

Знаете ли как вашите клиенти са ви намерили в Интернет?

Колкото повече клиенти имате, толкова по-добре, нали така?

Затова и полагате усилия да ги привлечете към сайта си по всякакви начини – с дайрект мейл, с банери, с добре поддържан блог, с игри във Facebook, etc. Ясно е, че няма как да издържите на този ритъм дълго време. А и разфокусираните усилия никога не дават добър резултат. За да привлечете повече потребители, най-добре е да проучите как ви намират в Интернет настоящите ви клиенти. 

 

Има няколко лесни начина за това:

Попитайте ги

Нов клиент ви се обажда по телефона. Няма нищо необичайно или смущаващо в това да го попитате как ви е намерил.

Клиент ви пише имейл – същото важи и за него. Хората винаги отговарят на този въпрос, възползвайте се. Записвайте си отговора на всеки клиент. След това анализирайте получената информация.

Направете форма за контакт на сайта си

Така можете да включите в задължителната информация име, данни за контакт и отговор на въпроса „как ни открихте”.

Отбелязвайте си мейлите, които пристигат през чужди форми за запитване

Често слагате линк към сайта си в портали, директории, сайтове за обяви. Когато клиентите ви намират през техните форми за запитване, това се вижда. Събирайте и тази информация.

Използвайте Google Analytics

Броячът и инструментите за анализ на Google ви дават уникални възможности. В Analyticsсе съхранява цялата информация, която ви е необходима:

  • от коя държава и от кой град са вашите потребители;
  • език на търсенията;
  • ключови думи, по които ви намират;
  • потребителите на кои социални мрежи най-често попадат на вашия сайт;
  • към кои страници и текстове има най-голям интерес;
  • от кои страници си тръгват най-много хора;
  • колко е средното време, което потребителите прекарват на сайта ви;
  • връщат ли се старите потребители; идва ли нови.

 

И това е само част от информацията, която можете да узнаете за своите клиенти. Допълнителните функции на GoogleAnalyticsви позволяват да сравнявате трафика към сайта си за определени периоди от време, както и да измервате резултата от експериментите с различни ключови думи.

Какво да направим

Възползвайте се от тези необятни възможности. Колкото по-добре опознаете настоящите си клиенти, толкова по-лесно ще ви бъде да привлечете и спечелите нови.

За целта е необходимо просто да се запознаете с функциите и инструментите за анализ. Те са напълно безплатни и вие имате свободен достъп до тях.

Нямате време да се занимавате с  учене на нови неща, нито пък с анализиране на получената информация? Поверете това на специалисти, но не изпускайте възможността да научите възможно най-много за хората, на които се крепи вашият бизнес.

 

Сподели в:

Най-новите статии

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Ученическата раница – необходимост за всеки ученик!

Учебници, тефтери, тетрадки, несесери, храна, вода... всеки ден вашето дете носи всичко това на гърба си. Неслучайно ученическата раница е първото нещо, което още по средата на годината вече има окаян вид и подлежи на спешна подмяна. Факторите за това не са свързани само с честата употреба и тежестта в нея. Най-сериозно „поражение” върху външния вид на ученическата раница оказва постоянното и подмятане по чинове, по пода, по земята навън, както и непрестанното съприкосновение и търкане с различни якета и цветни дрехи. Не можете да очаквате от детето да мисли за това постоянно. Затова

Виж още

Открийте ни в Google+