Какво правят 15 EUR във Facebook от

Какво правят 15 EUR във Facebook

И преди сме говори за това, че когато Ви е необходимо можете да промотирате важна за вас публикация с определена сума. Какво обаче да се очаква от това?

Настоящата ситуация

Представете си, че имате фен страница за продажба на дрехи. На нея има 1500 фена. Публикациите ви стигат до средно 6% от тях. Това прави 90-100 човека на публикация.

Ако публикувате в нея три пъти на ден, ще успеете да стигнете до около 200-250 човека (някой постове стигат до един и същи хора).

От тези двеста човека може да направите една продажба - 0,5% успеваемост (това силно зависи от продуктите, качеството на феновете и атрактивността на публикациите).

Надали това ще е достатъчно за вашия бизнес. Можете даже да заключите, че Facebook не е подходящ за продажби.

Не бързайте!

15 EUR

Направете си експеримент да промотирате един от постовете си с 15 EUR. Още когато започнете да го правите Facebook ще ви подскаже, че тази публикаците ще стигне от 20 000 - 30 000 човека. Това са около 100 пъти повече хора отколкото трите ви дневни публикации.

Вариантите за аудитория, пред която да се промотира са два:

  • Феновете на вашата страница и приятелите им;
  • Селектираната от вас целева група.

Втория вариант в по-прецизен и дава възможност за географско ограничение - хора само от Пловдив примерно (ако бизнеса ви е там).

При този експеримент очаквайте много по-различни резултати. Няма да получите 50 пъти повече продажби, както би показала математиката, но поне 10-15 пъти ще получите като увеличение.

Ако продължим примера за продажбата на дрехи и получите 18 поръчки, от които реално се изпълнят 15, ще получите 600 лв. продажби. При разход 30 лв. (15 EUR) това би трябвало да си струва.

Вижте пример за такова промотиране на публикация и реалните резултати от това.

 

Изглежда супер, нали?

Нека пак направим уговорката, че е много важно какво е написано в публикацията, каква е снимката, в кой ден и в колко часа е стартирана, колко е атрактивен продукта и цената му и т.н.

Правилно е това да се прави от хора с опит в онлайн маркетинга, но примера за резултата за достигане на до много хора за 15 EUR е показателен.

След определен брой тестове и оптимизиране, ще можете да си направи бюджет и да разчитате на стабилни продажби всеки ден.

Примера беше с страница за продажба на дрехи, но това може да се приложи и при страница на ресторант или хотел или дори страница за компания продаващи на други фирми.

Ако това ви се струва полезен похват, попълнете формата за да обсъдим конкретно вашия случай.


Сподели в:

Най-новите статии

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Ученическата раница – необходимост за всеки ученик!

Учебници, тефтери, тетрадки, несесери, храна, вода... всеки ден вашето дете носи всичко това на гърба си. Неслучайно ученическата раница е първото нещо, което още по средата на годината вече има окаян вид и подлежи на спешна подмяна. Факторите за това не са свързани само с честата употреба и тежестта в нея. Най-сериозно „поражение” върху външния вид на ученическата раница оказва постоянното и подмятане по чинове, по пода, по земята навън, както и непрестанното съприкосновение и търкане с различни якета и цветни дрехи. Не можете да очаквате от детето да мисли за това постоянно. Затова

Виж още

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Открийте ни в Google+