Какво да се направи по сайта за да може Google да го хареса? от

Какво да се направи по сайта за да може Google да го хареса?

Какво да се направи по сайта, за да може Google да го хареса?

Този въпрос си задават много собственици на сайтове и маркетинг мениджъри. Той наистина е много важен и изобщо не бива да се пренебрегва. 

Проблемът

Агенциите разработващи сайтовете обикновено се фокусират само върху външния вид и функционалността на сайта. Те много пъти са притиснати от ниската оферирана цена и не могат да си позволят да направят така сайта, за да бъде Google Friendly. Някой от тях се опитват да. го правят, но техните дизайнери и програмисти не са специалисти в оптимизацията на сайтове за търсещи машини и резултата или не е пълен или ефективноста му е ниска. 

При оптимизирането на сайта от хора с неголям опит в тази дейност има опастноста да се получи негативен ефект.

Пример: Пренасищането на страницата с ключови думи, води Google до решение, че това е не естетвено и той наказва страницата за т. нар. keyword stuffing.

Защо сайтът ви може да не се харесва от Google?

За разлика от хората, които гледат сайта ви и се наслаждават на снимките или красивите анимации по него Google може да чете само текст. Той не може 'да вижда' снимките, а само тяхното алтернативно описание. Той търси заглавия и подзаглавия за да разбере структурата на сайта. Вашите дизайнери може изобщо да не са слагали такива или да са ги използвали за украсяване на страницата.

Google изчислява и наситеността на ключовите думи в страницата. Вие сигурни ли сте, че във вашата въобще има важните за вас думи. Ако продавате брави написали ли сте тази дума в страницата или сте изброили само моделите. Ако продавате екскурзия до Гърция възможно ли е да сте написали само дестинации като Солун, Халхидики, Тасос и сте забравили да напишете важната дума 'Гърция'?

Какъв е правилния процес

1. Избор на ключови думи

Този процес е не само технически, но и маркетингов. В началото трябва да определите ключовите думи, по които хората биха търсили продуктите ви. Когато имате списъка проверете го с инструмента на Google за ключови думи. Той ще ви подскаже още подходящи. Ще можете да видите каква е конкуренцията и какъв е обема на търсене по тях.

(Професионалния процес е много по-сложен, но и това би ви свършило чудесна работа)

2. Проучване на сайта

След като сте готови с ключовите думи, трябва да проверите, в какво състояние е сайта ви. Можете да го направите с различни безплатни инструменти. С тях ще разберете доколко сайта ви е подготвен за търсачките.

Един такъв инструмент се инсталира върху браузъра ви и дава детайлна информация за него.

Можете да го свалите от тук: http://www.seoquake.com/

3. Промени по сайта

След като сте наясно какво не е наред по страницата ви трябва програмист, които да нанесе съответните корекции. 

След като корекциите са направени, трябва време Google да прочете отново сайта ви и да разбере, че той вече е ОК и да възприеме съдържанието му.

Какво следва

Истината е, че това е само първата част от оптимизирането на сайта ви за търсачките. Задължителната, много важна, но само първа. Следва да се създадат връзки от важни сайтове към него за да може Google да разбере, колко високо е оценен той.

Това е тема обаче, която ще разгледаме напред.

 

Ако това ви се струва трудно, можете да използвате възможността за безплатна оценка на сайта, за да разберете какви ключови думи са правилни за вас и какво е състоянието на сайта ви.

След това може да направим тест с трафик от Google, за да отчетем какво реално може да направи търсачката за вас и след това да направим съответните корекции.

Сподели в:

Най-новите статии

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Ученическата раница – необходимост за всеки ученик!

Учебници, тефтери, тетрадки, несесери, храна, вода... всеки ден вашето дете носи всичко това на гърба си. Неслучайно ученическата раница е първото нещо, което още по средата на годината вече има окаян вид и подлежи на спешна подмяна. Факторите за това не са свързани само с честата употреба и тежестта в нея. Най-сериозно „поражение” върху външния вид на ученическата раница оказва постоянното и подмятане по чинове, по пода, по земята навън, както и непрестанното съприкосновение и търкане с различни якета и цветни дрехи. Не можете да очаквате от детето да мисли за това постоянно. Затова

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Открийте ни в Google+