Вдъхновения от прежди за ръчно плетиво от

Вдъхновения от прежди за ръчно плетиво
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Когато видим реализирани творческите идеи от прежди за ръчно плетиво рядко се замисляме колко труд, вдъхновение и време се крие зад един такъв краен продукт. Надниквайки зад завесата откриваме няколко важни елемента, без които той не би бил възможен.

Вдъхновение...  Всеки творец има нужда от него. Важна предпоставка то да не бъде пропиляно е да може да се разчита на магазин за прежди за ръчно плетиво, който да предлага достатъчно голяма и разнообразна гама от продукти, които да отговарят на изискванията и предварителната представа за това как трябва да изглежда реализираният краен продукт. Много често може да се случи и обратния процес – не материалите да удовлетворят нуждите на твореца, а самите те да станат негово вдъхновение, позволявайки му да съчетава по различен начин цветове, материи и форми.

Разнообразие...  То може да бъде голямо когато става въпрос за прежди за ръчно плетиво. Необходимостта от оригиналност и модерни акценти карат всеки да търси разнообразни видове прежда - за детско и бебешко плетиво, с акрил, полиестер, памучна, с вълна, мохерна, с вискоза, с ламе и др. В допълнение, често се налага и набавянето на необходимите уреди за плетене и шиене, копчета, станчета за плетене, текстилна боя за домашно боядисване на памучни и вълнени изделия и кинкалерия. Откриването на магазин, който предлага всички тези прежди за ръчно плетиво и аксесоари не винаги е лесно, още повече, ако искаме в него да намерим и материали за мартеници, материали и аксесоари за декорация или модни списания за плетива с модели и съвети.

Качество... то е изискване когато искаме направеното от нас да остане във времето и да гарантира добрия вид на изделията, направени от прежди за ръчно плетиво. Това е последният елемент, който търсим като необходим критерий за магазин, в който да намерим всичко необходимо.

„Александър” ЕООД (гр.Кюстендил)... това име синтезира в себе си всички изброени предпоставки за създаването на уникални и изделия от прежда. От 2007 година насам този онлайн магазин предлага качество, изгодни цени и разнообразие от прежди за ръчно плетиво, които са първата стъпка към отключването на въображението и креативността.

Екипът, който се грижи за поддържането на онлайн магазина знае колко е важно да могат да бъдат изпълнени всички изисквания на клиентите, за да могат те да не мислят за нищо друго, освен за това да развиват своята фантазия и индивидуалност. Затова фирмата предлага голямо разнообразие от прежди в широка цветова гама като се старае да поддържа винаги наличности на склад. 

"Александър" ЕООД е представител за България на известни родни, румънски и турски фирми, които произвеждат прежди за ръчно плетиво (Елсан, Романофи, Nako, Alize), но в същото време фирмата е и собственик и на някои марки като Гергана, Ира, Соната, Чорапена прежда "Александър", Мания, Бояна, Сани, Оливия, Деси, Теодор, Флавия, Престиж, Романа и Албена.

Сайтът е на разположение с възможност за поръчка по всяко време на денонощието, защото както знаем - вдъхновението може да ни връхлети без да пита. 

Сподели в:

Най-новите статии

Усещания, извън сферата на обичайното!

Едно име винаги издава душата... дори и когато става въпрос за парфюм. Защото „ALIEN” на Thierry Mugler дава сериозна заявка да ви пренесе извън пределите на земните познати аромати. Опаковката му е в причудлива форма, но истинската изненада се крие вътре. Изненада за сетивата! Ако се чудите на какво се дължи неговата заслужена популярност от 2005 година насам, то отговорът неизменно ще бъде – в съставките. Но кои са те? Амбра. Този кехлибарен аромат въздейства на женските хормони по специфичен и неописуем начин. Той е един от най-скъпите парфюмерийни компоненти заради

Виж още

Съблазън, събрана в четири класически аромата!

Всяко едно от петте ни сетива е в пряка връзка с инстинктите ни, но може би обонянието е това, което най-първично и непосредствено въздейства на определени части от мозъка, които са пряко свързани с привличането към противоположния пол. Както можем да бъдем отблъснати, така може да бъдем и неустоимо зашеметени от аромат, който кара желанията ни да бушуват неосъзнато и на подсъзнателно ниво.В  Естествено, индивидуалните вкусове и особености не могат да бъдат пренебрегнати, но въпреки това е доказано, че четири аромата, които се ползват в парфюмерията, имат сравнително еднакво въздействие

Виж още

Lanvin ARPEGE – аромат, пълен с майчина любов

Какъв е най-подходящият подарък, който една майка може да направи на своята дъщеря? Отговорът е – подарък с послание, а какво по-хубаво послание от майчината любов. Именно тя е причината да се роди един от най-известните дамски аромати – Lanvin Arpege. Коя е Ланвин? Жан Ланвин е родена през 1867 година в Париж в многодетно семейство с 11 деца. Когато е на 16 години започва да работи при модистка, а след две години успява да отвори сама свое ателие. Вдъхновена от шиенето, тя създава прекрасни детски и дамски дрехи. Тя е една от първите, които започват да създават нова линия за всеки

Виж още

Големите дамски класики сред парфюмите

Трябва да купите подарък? Спрели сте се на парфюм, но не знаете кой аромат би се харесал... В такива моменти може да се доверите на класиката. Неслучайно някои парфюми имат непреходен успех и остават любими на поколения жени. Те имат в себе си тази нотка изискана женственост, която ги прави толкова неустоими. J`ADORE на Christian Dior – този аромат е създаден през 1999 година от Calice Becker e Francois Demachy. Името на парфюма идва от една от любимите реплики на Кристиян Диор, която изразява най-чистата страст и емоция - “обожавам те”. Ароматът е нежна комбинация от цветя и плодови

Виж още

Кои са парфюмите, подходящи за зимния сезон?

Едно от златните правила в парфюмерията е, че всеки сезон изисква различен аромат. И не, това не е измислица, която се разпространява с цел да се продават нови и нови парфюми. Това е изискване на самата ни кожа. Тя е тази, която е в контакт с парфюмите, които трябва да се разгърнат на нейната основа и да бъдат в синхрон с нейния собствен аромат. През топлите месеци тя реагира по един начин, през зимните – по друг. Неслучайно понякога един и същ парфюм го усещаме различно върху себе си и дори има риск да спрем да го ползваме, ако ароматът му ни се вижда вече различен или не ни действа както

Виж още

Открийте ни в Google+