Тайното оръжие на футболните звезди от

Тайното оръжие на футболните звезди
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

   Всички обичаме футбол. Всички гледаме мачове и искаме да вкарваме голове, но не на всички това ни се отдава. Както казва дядо ми по въпроса: „Инструмента прави майстора“! Така и за футбола ви е необходима качествена екипировка и здрава футболна топка за игра.

Едно чудесно начало може да намерите в сайта с артикули за футболни фенове http://citysport-bg.com/ , в който ще разберете кое е тайното оръжие на успешната игра. А именно, това е правилният избор на футболен екип, вратарски ръкавици, футболни обувки, футболни кори, екипни тениски, шорти, панталони и самата футболна топка. Вижте няколко тайни за правилния им избор по-долу.

Футболните обувки първоначално са били направени от кожа и често са имали остри шипове, което е ефективно, но и опасно. Поради тази причина вече не се използват, а са станали по-заоблени и безопасни. За аматьорския футбол се препоръчват тъй наречените стоножки. Някои играчи са отишли още по-далеч чрез обувки с допълнителна подкрепа. Много от тях използват по-леките и по-удобни бутонки. Но върха на сладоледа днес са шпайковете с винтове, които се монтират в зависимост от времето и повърхността на терена. Яко, нали?

Футболната топка навремето е била изработвана от пикочния мехур на прасе! Явно тогава топката не се е пукала лесно.  По-късно футболната топка е била покрита с кожа. Днес има лепени и шити топки. Колкото по-твърда е в началото, толкова по-добре, макар че боли повече при удар, но пък ще издържи по-дълго.

Футболните кори могат да бъдат твърди или меки и се използват за предпазване на долната част на крайниците. Една от новите тайни в играта е използване на кинезио ленти за допълнителна енергия на футболиста. Кори, съчетани с подобни лента от една страна, дават повече сили, а от друга успокояват болката от травмите.

Футболните ръкавици се използват за улеснение и предпазване на вратаря. Най-модерните от тях се правят от специално грапаво и лепкаво покритие отдолу, по подобие на дървесните жаби, с което топката направо залепва. А какво е един вратар без добри футболни ръкавици?

За футболните екипи изобщо няма да говорим, че те трябва да са с цвета и логото на любимия отбор. Най-важно е да се чувстваш удобно в тях, но ако са и с номера на любимата си футболна звезда, сякаш от вътре ти идват още сили за игра. Голяма колекция от любимите екипи може да намерите на http://citysport-bg.com/.

След като ви разкрихме не едно, а пет тайни оръжия, използвани от футболните звезди, ви пожелаваме приятна игра и да не забравяте да се похвалите пред приятелите с новия футболен екип.  

Сподели в:

Най-новите статии

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Ученическата раница – необходимост за всеки ученик!

Учебници, тефтери, тетрадки, несесери, храна, вода... всеки ден вашето дете носи всичко това на гърба си. Неслучайно ученическата раница е първото нещо, което още по средата на годината вече има окаян вид и подлежи на спешна подмяна. Факторите за това не са свързани само с честата употреба и тежестта в нея. Най-сериозно „поражение” върху външния вид на ученическата раница оказва постоянното и подмятане по чинове, по пода, по земята навън, както и непрестанното съприкосновение и търкане с различни якета и цветни дрехи. Не можете да очаквате от детето да мисли за това постоянно. Затова

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Открийте ни в Google+