Образователен център „ЕС България” прави децата щастливи от

Образователен център „ЕС България” прави децата щастливи
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Специалистите от Образователен център „ЕС България” знаят, че учениците навлизат най-ефективно в детайлите на един чужд език, когато им се даде шанс да разширят общата си култура и мироглед чрез обогатяването на знанията си за съответната страна. Ето защо екипът от професионалисти е разработил проект, който да стимулира желанието на учениците да опознаят езици като английски, немски, френски, италиански, посредством различни образователни области: литература, математика, география, история, спорт, изкуство.

За да се развиваме и вървим нагоре, всички ние се нуждаем от вдъхновение и мотивация, но това се отнася с двойна сила за децата, при които волята и самодисциплината все още не са добре изградени. Именно за да бъдат те колкото се може по-уверени в своите знания и умения, от ОЦ „ЕС България” са прибавили допълнителни часове към обучението по чужди езици, разпределени в отделни модули по възраст:

- Литература – за малки и по-големи ученици. Обучение за работа с интернет библиотека и състезания в конкурсите „ Млад писател“ и  „Млад  читател“.

- Изкуство – работа с различни материали (бои, глина и др.),  и опознаване творчеството на световни художници. Организиране на изложби, за да стане още по-интересно на децата.

- Фотография, театър и кино – този модул предлага въвеждане в света на киното и актьорската професия, посещения на театрални постановки, заснемане на собствени филми и фотоизложби.

- Природа/наука – на по-малките ученици ще бъде разкрита красотата и многообразието на света около нас. Знанията им по чужд език ще бъдат обогатени с часове, посветени на растенията, животните, държавите и градовете, моретата и океаните. По-големите пък ще се потопят в магията на физиката, химията, историята, географията и астрономията.

- Култура, традиции и обичаи на народите – запознанство с народите по света и тяхната култура, езици и обичаи. Дискусии за различията между хората и защо е толкова важно да бъдем толерантни.

- Готварство – обогатяване на речника и наслада за небцето.

- Еднодневни екскурзии – сред природата или в парка, разходка из музеите или около София. Еднодневни екскурзии, изпълнени със забавления и приключения. Всички тези атракции правят децата щастливи, докато същевременно ги подпомагат в изучаването на чужди езици.

Тъй като децата, освен учението, имат само още едно основно задължение – игрите – от ОЦ „ЕС България” и Централния младежки клуб на скаутите в България предлагат приключенски езиков лагер ENGLISH ADVENTURE, който ще се проведе от 1 септември до 9 септември. В неговите рамки деца от 8 до 16 години ще могат да усъвършенстват езиковите си умения по английски език, докато се забавляват с вълнуващи игри – мисии, свързани с природата. Мястото, където ще се проведе лагерът, е защитената местност “Кайлъка”, а негов домакин ще е хотел “Орбита Палас”. Записалите се деца ще изучават по 3 часа на ден английски, а следобедните им занимания ще включват пейнтбол, скално катерене по естествена скала, разходка с лодка по язовира, въвеждане в скаутските закони и ритуали, специализирани ритуали по скаутски практики, спортни състезания и т.н. Вечер за хлапетата ще бъдат организирани еко карнавал, нощен поход с ориентиране, срещи край лагерния огън. Всички тези инициативи ще обогатят неимоверно лексиката на учениците, поставяйки ги в различни реални ситуации, в които те ще упражняват своя английски.

Освен отдаденост и желание, за изучаването на един език от съществено значение са предразполагаща обстановка и добри педагози. Това важи с още по-голяма сила за децата и подрастващите. Записвайки ги на някой от курсовете в образователен център „ЕС България”, можете да бъдете спокойни, че сте им дали най-добрата основа за трупане на безценни знания.

Сподели в:

Най-новите статии

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Ученическата раница – необходимост за всеки ученик!

Учебници, тефтери, тетрадки, несесери, храна, вода... всеки ден вашето дете носи всичко това на гърба си. Неслучайно ученическата раница е първото нещо, което още по средата на годината вече има окаян вид и подлежи на спешна подмяна. Факторите за това не са свързани само с честата употреба и тежестта в нея. Най-сериозно „поражение” върху външния вид на ученическата раница оказва постоянното и подмятане по чинове, по пода, по земята навън, както и непрестанното съприкосновение и търкане с различни якета и цветни дрехи. Не можете да очаквате от детето да мисли за това постоянно. Затова

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Открийте ни в Google+