Направете най-правилния избор за детска градина! от

Направете най-правилния избор за детска градина!
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Изборът на детска градина е решение, което се оказва много трудно за родителите. А, и е много важно, защото програмата, по която ще се обучава детето го въвежда в една нова среда, която служи за основа на по-нататъшното му развитие.

Лиценз от МОН

От съществено значение за правилния избор на частна детска градина е наличието на лиценз от МОН. Детска градина „Вълшебен цвят“ притежава такъв лиценз, който е достъпен в сайта. Възпитанието и обучението в детската градина се организират и провеждат по утвърдена програма в съответствие с държавните образователни изисквания за предучилищното възпитание и подготовка. Освен това детска градина „Вълшебен свят” издава свидетелство от Welsh Center Kindergarten – Sofia за завършена подготвителна група.

Високо квалифициран екип

При избора на детска градина от изключително значение е квалификацията на учителите и персонала в нея. В Уелски образователен център всички преподаватели са с дипломи за ранно чуждоезиково обучение по английски език и висше образование по предучилищна педагогика. Детската градина разполага с психолог, логопед и медицинско лице. Изготвят се ежедневни или седмични рапорти според възрастта на децата.

Ранно чуждоезиково обучение по английски език

Децата от ЧДГ "Вълшебен свят", възприемат по естествен път чуждият език и го прилагат и усъвършенстват в непринудени ситуации в тяхното ежедневие в детската градина.
Програмата е авторска и е съобразена с програмата за обучение утвърдена от МОН, но и с утвърдените ефективни програми "Learning through play" (Учене чрез игра) и "Jolly phonics".

Обучението по английски се осъществява целодневно и е съобразено с най-новите тенденции и проучвания.

Главната цел на на чуждоезиковото обучение е:

Неусетно възприемане чрез игрови методи и подходи за стимулиране на сетивата:
- ЗРЕНИЕ - чрез богат илюстративен материал и мултимедия;
- СЛУХ - чрез слушане на песни, стихчета и истории на английски език;
- РЕЧ - умело използване на думи и изрази в спонтанна реч
- ДВИГАТЕЛНИ УМЕНИЯ - чрез игрови подходи, танци, рисуване, писане и подвижни игри.

Екипът на ЧДГ „Вълшебен свят“ създава среда, осигуряваща развитие на конкретното дете, среда за културно-възпитателно и образователно взаимодействие и мотивация за постижение у всяко дете. Целта на програмата е децата да бъдат нестандартни, знаещи и можещи. Формите използвани в педагогическия процес, съответстват на водещия педагогически подход в програмата, а именно – ситуационният. Това са: проблемната педагогическа ситуация, ателието, развлечението, разходката и др. Педагогическата дейност се осъществява съобразно индивидуалните особености и социален опит на детето и европейските стандарти за образователно-възпитателни дейности. Така се осигурява един позитивен климат и среда за развитие на детето. Позволете на детето си да се развива и да показва заложбите си! Направете най-правилният избор за него с ЧДГ „Вълшебен свят“!

Уникална база

ЧДГ “Вълшебен свят” се намира в един от най-чистите райони в София - ”Панчарево”. В чудесния новопостроен учебен комплекс от 5 къщи със самостоятелни спортни салони, обширен и озеленен двор, тенис корт, пясъчници, детски обезопасени площадки и съоръжения, всичко въздейства и възпитава.

В Детската градина създадохме обстановка близка до домашния уют. Ние разполагаме със светли и просторни занимални, както и с уютни спални. Интериорният дизайн включва елементи пресъздаващи природната среда. Всичко това е съобразено с изискванията за детска градина и с възрастовите особености на децата. Близостта с планината предоставя възможност на децата, да бъдат най-дълго сред природата да дишат така необходимият им чист планински въздух и да я играят свободно.

За Вашето спокойствие и сигурност на децата сме подсигурили 24 часа жива охрана и видео наблюдение в двора на комплекса и около него.

Транспорт

Осигуряваме транспорт “от врата до врата” - по желание на родителите.

Сподели в:

Най-новите статии

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Кои са парфюмите, подходящи за зимния сезон?

Едно от златните правила в парфюмерията е, че всеки сезон изисква различен аромат. И не, това не е измислица, която се разпространява с цел да се продават нови и нови парфюми. Това е изискване на самата ни кожа. Тя е тази, която е в контакт с парфюмите, които трябва да се разгърнат на нейната основа и да бъдат в синхрон с нейния собствен аромат. През топлите месеци тя реагира по един начин, през зимните – по друг. Неслучайно понякога един и същ парфюм го усещаме различно върху себе си и дори има риск да спрем да го ползваме, ако ароматът му ни се вижда вече различен или не ни действа както

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Открийте ни в Google+