Кога да си купите допълнителна офис-техника и как да я изберете? от

Кога да си купите допълнителна офис-техника и как да я изберете?
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Всяка сутрин около 9 часа, в началото на работния ден, милиони ръце се протягат и включват милиони компютри – почти едновременно.

С каквото и да се занимавате, вече е абсолютно невъзможно да го правите без компютър. Най-малкото партньорите ви го ползват усилено за комуникация. Непрекъснато ви пращат мейли и очакват отговорите ви.

Почти немислимо е някой да чака цяла седмица да му пратите документ по пощата – очаква го веднага в сканиран вид! Или пък са ви изпратили по този начин нещо, което вие трябва да разпечатате. В един момент се оказва, че и най-мощният компютър е недостатъчен и трябва да го комплектовате с подходяща периферия.

Независимо от характера и мащаба на дейността ви, най-вероятно ще ви трябват поне:

 • принтер – лазерен или мастиленоструен, черно-бял или цветен, с различна резолюция, допълнителни опции, скорост на печатане, капацитет на консуматива и т. н.

 • Скенер

 • Копирна машина

 • Мултифункционално устройство

 • Ламинатор

 • Шредер

 • Подвързваща машина

Когато купувате подобна техника, старайте се по-малко да си спомняте рекламите, а внимателно да прецените потребностите си – кое, доколко и с каква честота ще ползвате? С какво качество трябва да са копията и колко броя ще са месечно. Подразбира се, че ще търсите много различни марки и модели, а с разрастването на бизнеса може да се окаже, че се налага купуването на допълнителна техника.

Съвсем не е задължително всичките тези машини да са нови. Техниката втора употреба може да спести средствата ви, при това – без да е за сметка на качеството. Още повече, че най-често я закупувате с гаранционен срок.

Нека при избора на доставчик не ви води единствено цената. Поинтересувайте се, той:

 • ще ви осигури ли гаранция?

 • Колко дълга ще е тя?

 • Има ли сервизи за тези марки и модели?

 • Ангажира ли се самият доставчик със сервизна дейност?

 • Има ли на пазара у нас консумативи?

 • Съвместими ли са машините с използвания от вас софтуер?

Така ще сте сигурни, че дори и като начало да платите малко повече, ще можете да ползвате машината дълго и безпроблемно.

Разбира се, първоначалното ви проучване може да започне с разговори с близки и познати, които вече се възползват от тези чудеса на техниката, но е по-добре да започнете, като кликнете на www.snowmod.com. Там ще разберете, кои са важните неща, на които трябва да обърнете внимание при избор на офис техника, а ако решите може да се възползвате от възможността да закупите всичко необходимо от едно доказано и проверено място.

 

Сподели в:

Най-новите статии

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Ученическата раница – необходимост за всеки ученик!

Учебници, тефтери, тетрадки, несесери, храна, вода... всеки ден вашето дете носи всичко това на гърба си. Неслучайно ученическата раница е първото нещо, което още по средата на годината вече има окаян вид и подлежи на спешна подмяна. Факторите за това не са свързани само с честата употреба и тежестта в нея. Най-сериозно „поражение” върху външния вид на ученическата раница оказва постоянното и подмятане по чинове, по пода, по земята навън, както и непрестанното съприкосновение и търкане с различни якета и цветни дрехи. Не можете да очаквате от детето да мисли за това постоянно. Затова

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Открийте ни в Google+