Прогонете зложелателите си с...тигър! от

Прогонете зложелателите си с...тигър!
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Малко хора знаят, че добър подарък за новодомци са свещи или свещник, т.е да им подариш огън с пожелание за дълъг живот на новата къща. Това е според стар български обичай.

 

Огънят е и един от петте елемента или стихии според източните философии, а специалистите по Фън Шуй съветват да се слагат и свещници със свещи там, където има много вода (мивката в кухнята или банята), за да се балансират елементите вода и огън, а балансът е важно нещо за дома на всеки човек.

Известно е, че освен съветите за просторни помещения, много цветя, свободно пространство около входната врата, по Фън Шуй е добре да има в дома определени предмети, които символизират конкретни неща и качества и по този начин се засилва присъствието им в живота на обитателите на това жилище. Животни като тигър, слон, риба, костенурка, жаба, се смятат за свещени в източните култури и са носители все на положителни енергии и качества.

Например смятате, че сте обект на недоброжелателство или лоши намерения от страна на ваши близки, колеги или познати. Опитайте се да неутрализирате това лошо влияние като си купите фигурка на тигър, който е царствено животно, символ на сила и могъщество. Според Фън Шуй тигърът гони злите сили и духове, а пък в съвременен контекст може да ви предпазва от лошите намерения на хората. Така, че една фигурка на тигърче у вас ще свърши добра работа в тази посока.

Рибата пък носи късмет, щастие и хармония в семейството. Добре е да си окачите една риба да виси на лампата за всеки случай. Ако рибата представлява вълшебен шаран, той пък може да ви донесе успех по време на изпити. Студентите да разгледат хубаво символиката на животните по Фън Шуй и да си носят по едно стъклено шаранче в джоба, когато ходят на изпити.

Ако децата прекалено много ви ядосват и вършат своеволия, сложете на компютъра им или до главата, където спят, порцеланово слонче, което освен на сила е носител и на мъдростта, така че вашите потомци да израстнат умни и мъдри.

Слонът, тигърът, драконът и рибата са най-въздействащите животни по Фън Шуй и ако си ги набавите вкъщи, ще сте съвсем в тона на добрата аранжировка, а през дома ви ще протичат хармонични енергии. Може да си ги вземете от складовата борса „Галея”- Варна на символични цени. Може да се направи и поръчка през сайта на борсата - още по-удобно за заетите хора.

 

 

 

Вярвате или не вярвате в силата на подобни съвременни „тотемни” предмети, не е толкова важно. Важна е психологическата нагласа, че ако имате такава фигурка пред погледа си, нещата ви ще вървят както трябва и късметът ще ви спохожда навсякъде.

Сподели в:

Най-новите статии

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Ученическата раница – необходимост за всеки ученик!

Учебници, тефтери, тетрадки, несесери, храна, вода... всеки ден вашето дете носи всичко това на гърба си. Неслучайно ученическата раница е първото нещо, което още по средата на годината вече има окаян вид и подлежи на спешна подмяна. Факторите за това не са свързани само с честата употреба и тежестта в нея. Най-сериозно „поражение” върху външния вид на ученическата раница оказва постоянното и подмятане по чинове, по пода, по земята навън, както и непрестанното съприкосновение и търкане с различни якета и цветни дрехи. Не можете да очаквате от детето да мисли за това постоянно. Затова

Виж още

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Открийте ни в Google+