Колекция “Пролет – лято 2014” на модна къща от

Колекция “Пролет – лято 2014” на модна къща
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Мъжката риза е задължителен елемент от облеклото, тя присъства дори от ранна детска възраст в гардероба на всеки мъж, независимо от статуса и социалното му положение.

При последната колекция “Пролет – лято 2014” на модна къща "ИВЕНТИ" се демонстрира огромна палитра от всички видове ризи. Дизайнерите предлагат голямо разнообразие от модели, цветове и стилове. Така че всеки може да си избере подходяща и да бъде на гребена на модната вълна, при това без да губи индивидуалността си. Предполага се, че продажбата на модни мъжки ризи през следващия сезон ще бъде съсредоточена около основните тенденции, а именно:

Стил

Дизайнерите промениха стила си и предложиха модели – вталени, класически прави, с раздвижени елементи, без яка, без копчета, със или без ръкави. Като наблегнаха основно ризата да изглежда оригинална и уникална. За привържениците на спортно-елегантния стил се предложи къса риза с цип. Малко е екстравагантно, особено когато се комбинира с присвити дънки.

И все пак дънковите ризи бяха фаворит. Иновативната идея за сезона Пролет – лято 2014 е риза-сако с колан и джобове, като на пазара ще се предлагат в два цвята. Другото интересно предложение – носенето на две ризи едновременно. Те трябва да са с различна яка и с различна дължина на ръкава, само тогава това би изглеждало стилно.

Дизайнерите предложиха да се обърне внимание на по-изтънчените стилове. Заоблени ръбове и яки, изтънчени малки джобчета на гърдите, тесни ръкави с маншети, ширити на канона, джоб филетка, разноцветни копчета, контрастни тегели. Изглежда необичайно, но много свежо. За да не се загуби елегантността на такова облекло, то може да се комбинира с: вратовръзка, дебел колан, сако, масивен ръчен часовник, гривна, кърпа около врата, стилна шапка.

Цвят

Без ограничения и предпочитания. Харесва ви цвета на ярък лимон? Носете го със здраве! Монохромните ризи, съчетани с принта, са все още актуални. Какво ще бъде изобразено върху нея – въпрос на вкус и стил. Макар, че никой не забранява смесването на стилове, като например класически и уестърн.

Шик – флоралните щампи върху мъжки ризи. Също така се предлага носенето на тениски с различни дизайни, с етнически рисунки, с картини изобразяващи митични същества, както и със смесени цветове и фотоколажи.

Тъкани

Именно този фактор отличава тези модни ризи – колекция “Пролет – лято 2014” от остарелите модели. Все още на голяма почит са естествени материи (лен, памук), но в един напълно нов дизайн. Заради преплитането на конците в някакъв момент започваме да се съмняваме в естествеността, тъй като те ни напомнят на синтетичен материал със своята гладкост и изтънчен блясък. Модерни акценти присъстват и тук: ризи направени от сатен, коприна, кадифе, трико, мрежа, воал, еластан.

Мъжките ризи през 2014 г. по основните си тенденции са предназначени да се подчертае индивидуалността, смелостта и разкрепостеността на мъжете. Необичайните форми, комбинирани с традиционни елементи, придават съвсем ново звучене на тази тема в гардероба. Смесването на цветовете, стиловете, формата и текстурите показват активната и оригинална личност, която по мнението на дизайнерите на "ИВЕНТИ", трябва да бъде съвременният мъж.

 

 

Сподели в:

Най-новите статии

Развитието – начална точка на успеха за всеки бизнес

Както във всяка сфера, така и в производството на алуминиева дограма, е необходимо обновяване и въвеждане на иновации, за да се постигат по-високи нива в качеството на продуктите. В стремежа си да предлага най-доброто на своите клиенти, фирма „Чех-Пласт” се включи в проект, финансиран от Европейския съюз: „ЧЕХ - ПЛАСТ ООД - в стремеж към ръст на производствения капацитетВ». За да бъде подобрен производствения капацитет и да се повиши конкурентоспособността на дружеството беше предвидено въвеждането на ново технологично оборудване. Това се реализира чрез закупуването и въвеждането в

Виж още

Забравете изтощението и лошия сън, и бъдете щастливи!

В  В Не случайно някои от най-лошите шпионски практики включват подлагане на няколкодневно безсъние. След него човек е способен да признае всичко, да каже всичко и въобще да направи всякакви компромиси. Това, разбира се, е краен случай, но за съжаление безсънието мъчи все повече хора в стрес. Безсилието да се въртиш в леглото си до побъркване, да ти се спи, а да не можеш да се отпуснеш, е един от най-неприятните ефекти на стресовия начин на живот на съвременния човек. Някои препоръчват топъл душ, други – кратко и леко хапване по никое време, трети – прочитане на някоя и друга страница

Виж още

Немски колбаси – когато искаш да впечатляваш!

На класическата българска трапеза винаги има месо. То е неизменна част от менюто и е предпочитано както от малките, така и от големите. Неслучайно то е и изборът на всеки домакин когато покани гости. Но какво е решението когато приятелите ви вече са опитвали от вашите рецепти и е доста трудно да ги впечатлите с нещо ново и различно? Отговорът се крие в чиния с ароматни и изкушаващи немски колбаси. Вашите гости ще останат изненадани от разнообразието от вурстчета и вкусове, които ще помнят дълго: сицилиански наденички с лек аромат на анасон, кезе кнакер с добавен ементал, къривурст с лек

Виж още

Известният изобретател Чарлз Кетъринг казва: „Интересувам се от бъдещето, защото там ще прекарам остатъка от живота си“

Искате ли да се пенсионирате по-рано? Защо не се уверите, че услугата ни Допълнително доброволно пенсионно осигуряване е отлично решение за Вас? Когато се пенсионираме, нашите доходи рязко падат. Защо? Защото пенсиите, изплащани от Националния осигурителен институт не компенсират в пълна степен получавания доход преди пенсионирането ни. В най-добрият случай заместващият доход е около 40%. Нуждаете се от по-голяма сигурност? Алианц България ви предлага гъвкави схеми за допълнително доброволно пенсионно осигуряване. Доброволният пенсионен фонд (ДПФ) е гъвкава форма за спестяване

Виж още

Малкият бизнес не може да си позволи IT отдел

В В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В В  Случвало ли ви се е да работите върху нещо усърдно и в един момент компютърът ви да зацикли, да се рестартира без предупреждение или най-лошото - да не се тръгне отново? Естествено, такива ситуации стават често се и за да ги избегнем, трябва да се застраховаме. А застраховката в тази ситуация е абонамент за компютърна подръжка. Тя е неизменна част от нормалното функциониране на работните процеси и всеки бизнес има нужда от нея. Големите компании имат на разположение IT отдел, но за малкия и среден бизнес това е доста голям разход и

Виж още

Открийте ни в Google+