Колекция “Пролет – лято 2014” на модна къща от

Колекция “Пролет – лято 2014” на модна къща
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Мъжката риза е задължителен елемент от облеклото, тя присъства дори от ранна детска възраст в гардероба на всеки мъж, независимо от статуса и социалното му положение.

При последната колекция “Пролет – лято 2014” на модна къща "ИВЕНТИ" се демонстрира огромна палитра от всички видове ризи. Дизайнерите предлагат голямо разнообразие от модели, цветове и стилове. Така че всеки може да си избере подходяща и да бъде на гребена на модната вълна, при това без да губи индивидуалността си. Предполага се, че продажбата на модни мъжки ризи през следващия сезон ще бъде съсредоточена около основните тенденции, а именно:

Стил

Дизайнерите промениха стила си и предложиха модели – вталени, класически прави, с раздвижени елементи, без яка, без копчета, със или без ръкави. Като наблегнаха основно ризата да изглежда оригинална и уникална. За привържениците на спортно-елегантния стил се предложи къса риза с цип. Малко е екстравагантно, особено когато се комбинира с присвити дънки.

И все пак дънковите ризи бяха фаворит. Иновативната идея за сезона Пролет – лято 2014 е риза-сако с колан и джобове, като на пазара ще се предлагат в два цвята. Другото интересно предложение – носенето на две ризи едновременно. Те трябва да са с различна яка и с различна дължина на ръкава, само тогава това би изглеждало стилно.

Дизайнерите предложиха да се обърне внимание на по-изтънчените стилове. Заоблени ръбове и яки, изтънчени малки джобчета на гърдите, тесни ръкави с маншети, ширити на канона, джоб филетка, разноцветни копчета, контрастни тегели. Изглежда необичайно, но много свежо. За да не се загуби елегантността на такова облекло, то може да се комбинира с: вратовръзка, дебел колан, сако, масивен ръчен часовник, гривна, кърпа около врата, стилна шапка.

Цвят

Без ограничения и предпочитания. Харесва ви цвета на ярък лимон? Носете го със здраве! Монохромните ризи, съчетани с принта, са все още актуални. Какво ще бъде изобразено върху нея – въпрос на вкус и стил. Макар, че никой не забранява смесването на стилове, като например класически и уестърн.

Шик – флоралните щампи върху мъжки ризи. Също така се предлага носенето на тениски с различни дизайни, с етнически рисунки, с картини изобразяващи митични същества, както и със смесени цветове и фотоколажи.

Тъкани

Именно този фактор отличава тези модни ризи – колекция “Пролет – лято 2014” от остарелите модели. Все още на голяма почит са естествени материи (лен, памук), но в един напълно нов дизайн. Заради преплитането на конците в някакъв момент започваме да се съмняваме в естествеността, тъй като те ни напомнят на синтетичен материал със своята гладкост и изтънчен блясък. Модерни акценти присъстват и тук: ризи направени от сатен, коприна, кадифе, трико, мрежа, воал, еластан.

Мъжките ризи през 2014 г. по основните си тенденции са предназначени да се подчертае индивидуалността, смелостта и разкрепостеността на мъжете. Необичайните форми, комбинирани с традиционни елементи, придават съвсем ново звучене на тази тема в гардероба. Смесването на цветовете, стиловете, формата и текстурите показват активната и оригинална личност, която по мнението на дизайнерите на "ИВЕНТИ", трябва да бъде съвременният мъж.

 

 

Сподели в:

Най-новите статии

Ученическата раница – необходимост за всеки ученик!

Учебници, тефтери, тетрадки, несесери, храна, вода... всеки ден вашето дете носи всичко това на гърба си. Неслучайно ученическата раница е първото нещо, което още по средата на годината вече има окаян вид и подлежи на спешна подмяна. Факторите за това не са свързани само с честата употреба и тежестта в нея. Най-сериозно „поражение” върху външния вид на ученическата раница оказва постоянното и подмятане по чинове, по пода, по земята навън, както и непрестанното съприкосновение и търкане с различни якета и цветни дрехи. Не можете да очаквате от детето да мисли за това постоянно. Затова

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Открийте ни в Google+