Важни знания за минералната козметика от

Важни знания за минералната козметика
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

 Минералната козметика е създадена от чисти раздробени минерали. Нека посочим какви са предимствата на тези козметични средства и защо си заслужава да се ползват.

Естественост

Естествена или натурална е този вид козметика, в чийто състав не влизат познатите ни парабени, оцветители и консерванти, на които ежедневните средства за козметика са пребогати. В състава й влизат чисти суровини и на практика няма ограничения в срока на годност.

Минералните козметични продукти като: пудра, сенки за очи, бронзант и др. произхождат от естествени минерали и пигменти. Това може да бъде титанов диоксид, цинков оксид, слюда или желязо.

За момичета с чувствителна кожа

Минералната козметика не предизвиква алергични реакции, факт, който е от основно значение за една млада и чувствителна кожа. Пудрата, която съдържа титанов диоксид, е с защитен фактор SPF 15-20 и предпазва кожата от вредните ултравиолетови лъчи.

Кажете НЕ на проблемната кожа

Диоксидите на цинка и титана се считат за най-добрите естествени козметични съставки, които активно се борят с възпалената кожа. Пудрата на минерална основа се характеризира с великолепни маскиращи възможности. Благодарение на тези си способности, може да не се притеснявате за някои несъвършенства по кожата на лицето, те ще останат невидими за хората около вас.

Идеален вариант за експресен грим

Минералната козметика е отлична находка за момичета, които не обичат дълго да се застояват пред огледалото и внимателно да нанасят своя грим, както и за тези, които не харесват плътните тонални основи, които изключително бързо запушват порите и влошават състоянието на кожата.

Експертите препоръчват да се ползва минерална козметика, вместо вече традиционно познатата ни такава. Тя се нанася бързо с помощта на голяма кръгла четка. Идеята е цвета на лицето да се промени с един тон, но без то да придобива ефекта на маска.

За начинаещи стилисти се препоръчва практически комплект, наречен „стартов пакет“, който предлага разнообразие от известни марки.

С всеки закупен минерален козметичен продукт за гримиране получавате един разкошен подарък.

 

 

 

 

Сподели в:

Най-новите статии

Термо декоративни бои и мазилки ДИВА - СПА център от класа! Част 1

Дизайн и технологии се срещат, за да дадат на света на интериорния дизайн решение, което обединява естетика и функция в едно. Линията DIVA са продукти от ново поколение, съчетаващи в себе си както класически, така и ултра модерни декоративни бои и мазилки, които в същото време имат висока влагоустойчивост и сертифицирана термоизолираща функция, която осезаемо подобрява комфорта в помещенията. Термо декоративната боя Sofia (Софиа)В е най-авангардния продукт в своя сектор. СъчетавайкиВ  естетика и технология, при пълно зачитане на традициите,В В СофиаВ придава на интериора стил и класа,

Виж още

Грундове и бои за селскостопански машини, тежкотоварни автомобили и автобуси

В края на есента приключва земеделската година, строителството на открито спира, а активният туристически сезон е свършил. Време е да се обърне внимание на ремонта и поддръжката на селскостопанската техника, тежкотоварните автомобили, строителните машини и автобуси. Те трябва да бъдат подготвени за новия сезон и няма по-подходящ момент от късната есен и зимата, когато почти или изобщо не се използват. Един от основните проблеми, с който собствениците се сблъскват е ръждата. В борбата с нея на помощ идва преобразувателят на ръжда на италианската фирма Атри. Kemrust (Кемръст) превръща по

Виж още

Саниране и защита на облицовки и настилки от камък

Камъкът е един от най-използваните материали в строителството от векове. Независимо дали говорим за столетна или за най-модернa сграда, дали става въпрос за каменна облицовка на камина или на фасада, той неизменно присъства. Естествените камъни са ефектни и харесвани, но са силно попивни. Попивайки вода и влага те се замърсяват, променят цвета си, по тях се образуват мухъл, лишеи и микроводорасли и постепенно се рушат. За да запазим или възстановим красотата им, те трябва да бъдат подходящо почистени и обработени. С продуктите на италианската фирма Атри дълги години ще се радвате на красотата

Виж още

АнтиБактерикал – хигиена и естетика в един продукт!

Санирай с нас и най-новите продукти на фирма ATRIA – AntiBacterical Spray и Antibacterical боя! Представяме на вашето внимание линия продукти от ново поколение, чиито фокус е антибактериалната защита. Продуктите АнтиБактерикал не само убиват бактериите, но и предотвратяват бъдещото им развитие върху повърхностите. Те са най-доброто решение за трайна защита от бактерии, гъбички и плесени, при това в две лесни стъпки! Първа стъпка – Обработване на стените с AntiBacterical Spray (Антибактерикал Спрей) - хигиенизиращ спрей за стени и тавани с антибактериално и антимухълно действие.

Виж още

Термо декоративни бои и мазилки ДИВА - СПА център от класа! Част 2

Дизайн и технологии се срещат, за да дадат на света на интериорния дизайн решение, което обединява естетика и функция в едно. Линията DIVA True Cementв„ў са продукти от ново поколение, съчетаващи в себе си както класически, така и ултра модерни декоративни бои и мазилки, които в същото време имат сертифицирана термоизолираща функция и са изключително подходящи за влажни помещения – бани, басейни, СПА центрове. Nicolе (Никол)В е декоративна мазилка от ново поколение, съчетаваща в себе си естетиката на класическите декоративни мазилка и функции, които те не притежават, а именно - доказан

Виж още

Открийте ни в Google+