Важни знания за минералната козметика от

Важни знания за минералната козметика
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

 Минералната козметика е създадена от чисти раздробени минерали. Нека посочим какви са предимствата на тези козметични средства и защо си заслужава да се ползват.

Естественост

Естествена или натурална е този вид козметика, в чийто състав не влизат познатите ни парабени, оцветители и консерванти, на които ежедневните средства за козметика са пребогати. В състава й влизат чисти суровини и на практика няма ограничения в срока на годност.

Минералните козметични продукти като: пудра, сенки за очи, бронзант и др. произхождат от естествени минерали и пигменти. Това може да бъде титанов диоксид, цинков оксид, слюда или желязо.

За момичета с чувствителна кожа

Минералната козметика не предизвиква алергични реакции, факт, който е от основно значение за една млада и чувствителна кожа. Пудрата, която съдържа титанов диоксид, е с защитен фактор SPF 15-20 и предпазва кожата от вредните ултравиолетови лъчи.

Кажете НЕ на проблемната кожа

Диоксидите на цинка и титана се считат за най-добрите естествени козметични съставки, които активно се борят с възпалената кожа. Пудрата на минерална основа се характеризира с великолепни маскиращи възможности. Благодарение на тези си способности, може да не се притеснявате за някои несъвършенства по кожата на лицето, те ще останат невидими за хората около вас.

Идеален вариант за експресен грим

Минералната козметика е отлична находка за момичета, които не обичат дълго да се застояват пред огледалото и внимателно да нанасят своя грим, както и за тези, които не харесват плътните тонални основи, които изключително бързо запушват порите и влошават състоянието на кожата.

Експертите препоръчват да се ползва минерална козметика, вместо вече традиционно познатата ни такава. Тя се нанася бързо с помощта на голяма кръгла четка. Идеята е цвета на лицето да се промени с един тон, но без то да придобива ефекта на маска.

За начинаещи стилисти се препоръчва практически комплект, наречен „стартов пакет“, който предлага разнообразие от известни марки.

С всеки закупен минерален козметичен продукт за гримиране получавате един разкошен подарък.

 

 

 

 

Сподели в:

Най-новите статии

Ученическата раница – необходимост за всеки ученик!

Учебници, тефтери, тетрадки, несесери, храна, вода... всеки ден вашето дете носи всичко това на гърба си. Неслучайно ученическата раница е първото нещо, което още по средата на годината вече има окаян вид и подлежи на спешна подмяна. Факторите за това не са свързани само с честата употреба и тежестта в нея. Най-сериозно „поражение” върху външния вид на ученическата раница оказва постоянното и подмятане по чинове, по пода, по земята навън, както и непрестанното съприкосновение и търкане с различни якета и цветни дрехи. Не можете да очаквате от детето да мисли за това постоянно. Затова

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Открийте ни в Google+