Медицинската козметика - приятел и помощник от

Медицинската козметика - приятел и помощник
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Има една легенда, в която се разказва, как много отдавна романтичното лекарство се залюбва с младата и красива козметика. От тяхната бурна любов се ражда съвременната медицинска козметика.

Тази история е красива, но не претендира за автентичност. Медицинската козметика се появява сравнително скоро.

Например, първите антицелулитни продукти се появат на бял свят през 70-те години на 20-ти век. Време на късите модни поли, които отварят очите за проблема целулит.

Като цяло, медицинската козметика се явява нещо средно между козметични средства и фармацевтични препарати, или тя е настоящата рожба на лекарство и козметика.

 

Каква е причината за нейната поява и с какво се различава от своите „родители“?!

Това е тайна, която ще се опитаме да разгадаем.

 

Някои хора мислят, че медицинската козметика се използва само при наличие на конкретно заболяване. Това не е вярно. Медицинска козметика може да се ползва и от здрави хора. По своята същност тя е преди всичко козметика. Технологията на производство е близка до тази на познатите ни кремове, шампоани, пасти за зъби, червила, балсами, лосиони. Всички те, както и медицинската козметика, притежават козметични свойства, но съдържат и лекарствени компоненти.

Както при всяко лекарство, медицинската козметика се ползва за определен период от време. Продължителността на употреба е съобразена с индивидуалните нужди на всеки ползвател. Следва период на „почивка“, който при всеки е различен, след което отново се третира, за да се постигне желания резултат.

 

Всичко е въпрос на технология или какво знаят жените за медицинската козметика

 

Всяка жена е наясно, че медицинската козметика не е чудо, и нейният положителен ефект не се дължи на загадъчни и фантастични съставки. Съставът на медицинската козметика много малко се отличава от този на обичайната такава. Никакви вълшебни прахчета и чудодейни добавки не присъстват в тези продукти.

Технологичните процеси за създаване на медицинска козметика непрекъснато се подобряват. Това усъвършенстване на технологията на производство води до получаването на по-ефективни, по-изчистени компоненти, влизащи в състава на козметиката. Високото качество на производствената технология до голяма степен се отразява и върху цената на продукта. Ето защо високата себестойност на готовия продукт, с привидно прост състав, е напълно оправдана.

Нека се обзаложим, че дори и никога де не сте ползвали медицинска козметика, то слуха ви е доловил името на нейния производител. В продължение на много години тези производители провеждат семинари и обучения, на които клиентите могат да се запознаят с пълната гамата от продукти, които се предлагат.

Основният принцип на всяка компания, предлагаща медицинска козметика, е поддържане на баланс между човека и природата.

Бъдете внимателни!
Бъдете здрави!!
Бъдете красиви!!!

Сподели в:

Най-новите статии

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Кои са парфюмите, подходящи за зимния сезон?

Едно от златните правила в парфюмерията е, че всеки сезон изисква различен аромат. И не, това не е измислица, която се разпространява с цел да се продават нови и нови парфюми. Това е изискване на самата ни кожа. Тя е тази, която е в контакт с парфюмите, които трябва да се разгърнат на нейната основа и да бъдат в синхрон с нейния собствен аромат. През топлите месеци тя реагира по един начин, през зимните – по друг. Неслучайно понякога един и същ парфюм го усещаме различно върху себе си и дори има риск да спрем да го ползваме, ако ароматът му ни се вижда вече различен или не ни действа както

Виж още

Открийте ни в Google+