Всичко е изкуство. от

Всичко е изкуство.
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Огледайте се – модерни сгради, красиво оформени паркове, запомнящи се рекламни билбордове – всичко около нас е изкуство. Пренесете се в дома си и огледайте интериора си – плод на вашето въображение и представите ви за удобство и функционалност. Той също е своеобразна форма на изкуство. Вашето изкуство. А сега се вгледайте в децата си – независимо от възрастта им, те не спират да създават различни неща – картички, картинки, други интересни предмети. Те творят свое изкуство, чрез което опознават света и което има нужда от развитие.

Много са съветите за това как да стимулираме креативността у децата. Ние ще заложим на известната мисъл на Айнщайн, че „играта е най-висшата форма на познанието” и най-лесният път до съзнанието на нашите деца. С различни образователни игри могат да се развиват концентрацията, паметта, чувството на самоувереност и самоуважение, дисциплината и трудолюбието.

Такава възможност дават и хартиените модели на Paper World. Те развиват сръчността, последователността, логическото и пространственото мислене у децата. Подходящи са за всички възрасти и са истинско предизвикателство за мисълта. Не на последно място те са добра възможност да прекарвате повече време с децата си. Единственото, от което се нуждаете, е въображение, сръчност, ножици, лепило и...време разбира се.

И така, за да внесете истинска емоция и да събудите любопитството на децата, направете някои от прекрасните 3D картонени модели за сглобяване на Paper World. С тях детето ви може да създаде визия на любимото си животно, на герой от 3D филм или скулптура от хартия. Освен сглобяемия модел, комплектът съдържа още: картинка за оцветяване, стикер, кръстословица, описание и любопитни факти. Децата могат да се забавляват с часове, а и вие ще научите нещо ново заедно с тях!

Докосвайки се до увлекателния свят на хартиеното изкуство, то ще ви очарова, обогати и като всяко друго изкуство ще ви донесе удовлетворение. Децата ви също няма да останат безразлични пред възможността да създават свои собствени творби. Хартиените модели на Paper World са едно добро творческо начало за тях. В основата им са заложени дейности като наблюдение, мислене и изработване, които са образователни по своята същност и спомагат за развитието на децата. С малко помощ от ваша страна те ще реализират истински шедьоври!

Интересна подробност е, че продуктите на Paper World дават възможност за изработване на модели с различна трудност, като колкото по-труден е моделът, толкова по-близка е визията му до неговия първообраз. Това е начин да се подходи индивидуално към възможностите на детето, както и да се провокира стремежът му към усъвършенстване. И, както всички знаем, в споделените трудности се раждат приятелството и близостта. Ето защо Paper World е чудесен начин за увеличаване близостта между родителя и детето.

 

Сподели в:

Най-новите статии

Грундове и бои за селскостопански машини, тежкотоварни автомобили и автобуси

В края на есента приключва земеделската година, строителството на открито спира, а активният туристически сезон е свършил. Време е да се обърне внимание на ремонта и поддръжката на селскостопанската техника, тежкотоварните автомобили, строителните машини и автобуси. Те трябва да бъдат подготвени за новия сезон и няма по-подходящ момент от късната есен и зимата, когато почти или изобщо не се използват. Един от основните проблеми, с който собствениците се сблъскват е ръждата. В борбата с нея на помощ идва преобразувателят на ръжда на италианската фирма Атри. Kemrust (Кемръст) превръща по

Виж още

Саниране и защита на облицовки и настилки от камък

Камъкът е един от най-използваните материали в строителството от векове. Независимо дали говорим за столетна или за най-модернa сграда, дали става въпрос за каменна облицовка на камина или на фасада, той неизменно присъства. Естествените камъни са ефектни и харесвани, но са силно попивни. Попивайки вода и влага те се замърсяват, променят цвета си, по тях се образуват мухъл, лишеи и микроводорасли и постепенно се рушат. За да запазим или възстановим красотата им, те трябва да бъдат подходящо почистени и обработени. С продуктите на италианската фирма Атри дълги години ще се радвате на красотата

Виж още

Термо декоративни бои и мазилки ДИВА - СПА център от класа! Част 2

Дизайн и технологии се срещат, за да дадат на света на интериорния дизайн решение, което обединява естетика и функция в едно. Линията DIVA True Cementв„ў са продукти от ново поколение, съчетаващи в себе си както класически, така и ултра модерни декоративни бои и мазилки, които в същото време имат сертифицирана термоизолираща функция и са изключително подходящи за влажни помещения – бани, басейни, СПА центрове. Nicolе (Никол)В е декоративна мазилка от ново поколение, съчетаваща в себе си естетиката на класическите декоративни мазилка и функции, които те не притежават, а именно - доказан

Виж още

Термо декоративни бои и мазилки ДИВА - СПА център от класа! Част 1

Дизайн и технологии се срещат, за да дадат на света на интериорния дизайн решение, което обединява естетика и функция в едно. Линията DIVA са продукти от ново поколение, съчетаващи в себе си както класически, така и ултра модерни декоративни бои и мазилки, които в същото време имат висока влагоустойчивост и сертифицирана термоизолираща функция, която осезаемо подобрява комфорта в помещенията. Термо декоративната боя Sofia (Софиа)В е най-авангардния продукт в своя сектор. СъчетавайкиВ  естетика и технология, при пълно зачитане на традициите,В В СофиаВ придава на интериора стил и класа,

Виж още

АнтиБактерикал – хигиена и естетика в един продукт!

Санирай с нас и най-новите продукти на фирма ATRIA – AntiBacterical Spray и Antibacterical боя! Представяме на вашето внимание линия продукти от ново поколение, чиито фокус е антибактериалната защита. Продуктите АнтиБактерикал не само убиват бактериите, но и предотвратяват бъдещото им развитие върху повърхностите. Те са най-доброто решение за трайна защита от бактерии, гъбички и плесени, при това в две лесни стъпки! Първа стъпка – Обработване на стените с AntiBacterical Spray (Антибактерикал Спрей) - хигиенизиращ спрей за стени и тавани с антибактериално и антимухълно действие.

Виж още

Открийте ни в Google+