Усмихнатите рисунки от

Усмихнатите рисунки
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Аз съм Ирина Пенкова.

Художник съм и вече 20 години рисувам шаржове и карикатури.

Мога да ви бъда полезна и с уменията си в областта на графичния дизайн. Разработвам запазени знаци, проекти за плакати и всичко, което ви е нужно като графично оформление. Имам доволни клиенти у нас и в чужбина.

 

Вероятно не сте се сещали колко запомнящо се може да е вашето послание, предадено чрез силата на шаржа или карикатурата! Нека ви разкажа малко повече за това.

Използвам два основни метода на работа – по снимка и на живо. Ако решите, че предпочитате да работя по снимка – изпратете ми качествени снимки в различни положения на важния за вас обект. После ще обсъдим вашите изисквания и подробностите. Според това колко сложна е задачата, ще са ми нужни от 5 до 10 дни. 

Можете да избирате измежду следните варианти:

  • линеарна рисунка;

  • черно-бяла експресивна;

  • черно-бяла разработена;

  • само лице;

  • в цял ръст;

  • с виц или не;

  • цветна;

  • групова и други

 

 

Предварително ще определим още форматите и материалите. Според конкретния ви избор цените са в границите между 40 и 120 лв. Този метод е подходящ както за подарък, така и като по-нестандартна реклама за вашата фирма или продукт.

Ако искате да се възползвате от още един впечатляващ начин за забавление и сплотяване на важни за вас хора, ви предлагам рисуването на живо. Разработената от мен система позволява да нарисувам за кратко време много хора – до стотина и повече човека. Един шарж отнема около три минути, така че няма да затормозя гостите ви с дълго позиране.

От опит знам, че хората обикновено се притесняват и се стягат, когато разберат, че ще ги рисувам. Мигове след това, когато видят, че под молива лицето им започва да се усмихва, очите им светват и те се усещат специални и важни. Околните наблюдават с интерес как върху белия лист се появява познат образ, смеят се, коментират оживено. Рисуването се превръща в неочаквана и непреживявана атракция. Това внася в събитието оригиналност. То се запомня и за него се говори дълго.

Ефектното рисуване на живо е особено подходящо за обогатяване на артистичната програма за частни и фирмени партита, за детски и семейни празници по различни поводи.

Цените в този случай започват от 25 лв. При голям брой шаржове, ще получите отстъпка от цената. Не е от значение в коя точка на страната ще се проведе събитието, на което желаете да рисувам, аз ще се отзова.

Доверете ми се! Рисувам професионално, а усмивките, които предизвикват шаржовете и карикатурите ми правят щастливи и вас, и мен!

Можете да ме намерите на e-mail: irinapenkova@abv.bg и на тел 887 99 76 31.

Повече мои неща можете да видите в сайта ми: www. caricaturina.com.

Сподели в:

Най-новите статии

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Ученическата раница – необходимост за всеки ученик!

Учебници, тефтери, тетрадки, несесери, храна, вода... всеки ден вашето дете носи всичко това на гърба си. Неслучайно ученическата раница е първото нещо, което още по средата на годината вече има окаян вид и подлежи на спешна подмяна. Факторите за това не са свързани само с честата употреба и тежестта в нея. Най-сериозно „поражение” върху външния вид на ученическата раница оказва постоянното и подмятане по чинове, по пода, по земята навън, както и непрестанното съприкосновение и търкане с различни якета и цветни дрехи. Не можете да очаквате от детето да мисли за това постоянно. Затова

Виж още

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Открийте ни в Google+