Арт колежът по екранни изкуства гради добро бъдеще, гарантира работа от

Арт колежът по екранни изкуства гради добро бъдеще, гарантира работа
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

В началото на май стартира записването в единствения в България Арт колеж по екранни изкуства. Уникалното в това частно училище (http://www.artcollege-bg.com) е, че е единствения професионален колеж със собствена сграда и скъпа материална база. Всичко това е изцяло в помощ на обучаващите се колежани. Гордост на колежа са отличните преподаватели, всички действащи творци с много голям професионален опит. Двегодишното обучение в Колежа включва създаване на около 16 късометражни филма в различните видове (игрално, документално, научнопопулярно, експериментално) и жанрове кино. Фотографите работят върху над 60 творчески задачи, а аниматорите минават пълния цикъл при създаването на рисувана и компютърна анимация от идеята, през типажите, анимиране, оцветяване на героите до създаване на късометражен анимационен филм. Всичко това е плод на сериозната организация на учебния и творчески процес в Колежа от страна на ръководството, което се стреми да създаде високи професионални навици и умения в обучаемите.

По примера на водещите световни училища по екранните изкуства обучението в Колежа е комплексно – всички специалности изучават всички преподавани предмети. Това означава, че Режисьорът владее и операторство, монтаж и озвучаването на филмите, Операторът също учи режисура, монтаж и озвучаване и т.н. По този начин колежаните излизат от колежа с много сериозна, комплексна професионална подготовка и познават всички професии при създаването на екранните изкуства. Това важи и за фотографите, които задълбочено се обучават по операторство, аниматорите и всички останали.

Дипломата от Арт колежа позволява на колежаните да продължат направо в 3 курс на НБУ за висше образование, както и в подобни колежи и професионални университети във Франция и Англия.

Сред възпитаниците на колежа вече има режисьори, оператори, монтажисти, аниматори и фотографи, които работят по хитови проекти. Стефан Вичев, например работи като специалист Видеомонтаж в продуцентска къща Art winner, в ТВ 7, Ринг БГ и БТВ. Голяма част от графичният дизайн, компютърингът и монтажът в студио „Тема” за сериала „Столичани в повече” също са негово дело. В предаванията „Горещо” и „Отечествен фронт” също работят възпитаници на Арт колеж. Искрен Красимиров е режисьор и оператор, който с филма си „Другото полувреме” печели конкурса Filmer Forge Pitching 2012 на фестивала „В Двореца”. Последният му филм „БОТЕВ:От Голгота към Свобода” е първият документален филм за Христо Ботев от 44 години насам и предизвика фурор в кино и тв средите.

Професионалната подготовка в този доказан колеж гарантира сигурна реализация у нас и в Европа. Свидетелството за професионална квалификация IV-степен издавано от Колежа се регистрира в Министерството на образованието и науката и дава възможност за работа във всяка медия в България и Европейския съюз. У нас все повече се търсят кадри с професии, които се изучават в колежа – режисьор, монтажист, оператор, тон оператор, репортер и водещ, компютърен аниматор, класически аниматор, фоторепортер и фотограф приложник. В София и страната има над120 държавни и частни телевизии и радиа, над 200 фото ателиета и над 50 киностудии, където се произвеждат филми и клипове. В България има и повече от 30 малки студия и фирми за производство на филми. А глад за специалисти в областта на анимацията съществува не само в България, но и в целия Европейски съюз. Дипломата от колежа може да осигури не само работа, но и възможност за развиване на собствен бизнес. Много от колежаните са създали собствени кино и фото студия, където са търсени професионалисти и се реализират успешно.

Освен професионално развитие, усвояване на знания, умения и творческа подготовка, по време на обучението си в Арт колеж, колежаните развиват и общата си култура, организационните си качества и самодисциплина, които са необходими за по-нататъшната им професионална реализация. През втората година колежаните се изпращат на месечен творчески стаж в професионална медия, където имат възможност да създават контакти, да покажат качествата си и да се развиват професионално, което им гарантира сериозна и добре платена работа в интелигентна среда.

 

Сподели в:

Най-новите статии

АнтиБактерикал – хигиена и естетика в един продукт!

Санирай с нас и най-новите продукти на фирма ATRIA – AntiBacterical Spray и Antibacterical боя! Представяме на вашето внимание линия продукти от ново поколение, чиито фокус е антибактериалната защита. Продуктите АнтиБактерикал не само убиват бактериите, но и предотвратяват бъдещото им развитие върху повърхностите. Те са най-доброто решение за трайна защита от бактерии, гъбички и плесени, при това в две лесни стъпки! Първа стъпка – Обработване на стените с AntiBacterical Spray (Антибактерикал Спрей) - хигиенизиращ спрей за стени и тавани с антибактериално и антимухълно действие.

Виж още

Термо декоративни бои и мазилки ДИВА - СПА център от класа! Част 1

Дизайн и технологии се срещат, за да дадат на света на интериорния дизайн решение, което обединява естетика и функция в едно. Линията DIVA са продукти от ново поколение, съчетаващи в себе си както класически, така и ултра модерни декоративни бои и мазилки, които в същото време имат висока влагоустойчивост и сертифицирана термоизолираща функция, която осезаемо подобрява комфорта в помещенията. Термо декоративната боя Sofia (Софиа)В е най-авангардния продукт в своя сектор. СъчетавайкиВ  естетика и технология, при пълно зачитане на традициите,В В СофиаВ придава на интериора стил и класа,

Виж още

Термо декоративни бои и мазилки ДИВА - СПА център от класа! Част 2

Дизайн и технологии се срещат, за да дадат на света на интериорния дизайн решение, което обединява естетика и функция в едно. Линията DIVA True Cementв„ў са продукти от ново поколение, съчетаващи в себе си както класически, така и ултра модерни декоративни бои и мазилки, които в същото време имат сертифицирана термоизолираща функция и са изключително подходящи за влажни помещения – бани, басейни, СПА центрове. Nicolе (Никол)В е декоративна мазилка от ново поколение, съчетаваща в себе си естетиката на класическите декоративни мазилка и функции, които те не притежават, а именно - доказан

Виж още

Грундове и бои за селскостопански машини, тежкотоварни автомобили и автобуси

В края на есента приключва земеделската година, строителството на открито спира, а активният туристически сезон е свършил. Време е да се обърне внимание на ремонта и поддръжката на селскостопанската техника, тежкотоварните автомобили, строителните машини и автобуси. Те трябва да бъдат подготвени за новия сезон и няма по-подходящ момент от късната есен и зимата, когато почти или изобщо не се използват. Един от основните проблеми, с който собствениците се сблъскват е ръждата. В борбата с нея на помощ идва преобразувателят на ръжда на италианската фирма Атри. Kemrust (Кемръст) превръща по

Виж още

Саниране и защита на облицовки и настилки от камък

Камъкът е един от най-използваните материали в строителството от векове. Независимо дали говорим за столетна или за най-модернa сграда, дали става въпрос за каменна облицовка на камина или на фасада, той неизменно присъства. Естествените камъни са ефектни и харесвани, но са силно попивни. Попивайки вода и влага те се замърсяват, променят цвета си, по тях се образуват мухъл, лишеи и микроводорасли и постепенно се рушат. За да запазим или възстановим красотата им, те трябва да бъдат подходящо почистени и обработени. С продуктите на италианската фирма Атри дълги години ще се радвате на красотата

Виж още

Открийте ни в Google+