За животните с любов... но и с грижа от

За животните с любов... но и с грижа
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Къщата, в която има животинка се превръща в място, изпълнено с много любов, ласки, доверие и спокойствие. Малкото същество расте пред очите ни, а успоредно с това и неговата неподправена и искрена обич към нас. Това провокира отговорност, с която трябва да се отнасяме към него и здравето му. Звучи като сериозна задача, но не и когато в нея има протегната ръка за помощ.

Преди да си вземем любимец... много често имаме колебания и цял списък с въпроси, с които заливаме колеги и приятели. Дори да прекараме часове в интернет, винаги е по-добре да попитаме специалист. Още на този ранен етап екипът на АМИ ВЕТ протяга необходимата ни ръка за помощ. От специалистите им можем да получим консултация за характеристики на различните породи, изискванията за тяхното отглеждане, най-често срещаните заболявания и тяхната профилактика. Само за името ще се доверим на приятелско мнение, разбира се.

Когато мъничето вече има нов адрес – нашият. Тогава се превръщаме в родители, искаме или не, защото вече сме си взели истинско малко бебе у дома. То има огромна нужда от нас, от прегръдките и грижите ни, понякога от възглавницата, обувките и още куп неща, които не сме подозирали, че трябва да споделяме с него.

Но освен тях се появява необходимостта от ваксинация, третиране срещу вътрешни и външни паразити, изготвяне здравословен хранителен режим и необходимите хранителни, витаминни и минерални добавки и поставяне на идентификационен чип. От АМИ ВЕТ знаят колко отговорно е това „родителство“ и разтревоженият ни поглед не може да ги изненада. Те имат отговор за всеки наш въпрос, могат да ни посочат подходяща възраст за кастрация и да ни помогнат да отгледаме малката „топка косми“, която бавно, но сигурно завзема големи територии в сърцето ни.

Когато домашният любимец вече е част от семейството... имаме усещането, че той винаги е бил с нас и вече не можем да си представим къщата без него. Вече дори не забелязваме космите по дивана и изядените ръбове на пантофите, даже ги гледаме с умиление. Дългите години съвместно съжителство ни доказват това, което всеки ни предупреждаваше в началото и пропускахме като вятър покрай ушите си: отглежането на домашен любимец е преди всичко отговорност. Но тя не може да ни уплаши, защото знаем, че екипът на АМИ ВЕТ е до нас във всяка ситуация.

Зоомагазин. В АМИ ВЕТ можем да намерим всички необходими храни, козметика и асексоари, както и специфични диетични храни, подходящи при различни заболявания.

Ветеринарна клиника. За разлика от нас, домашните ни любимци не могат да кажат какво ги боли и затова трябва да сме особено внимателни към здравето им. Когато имаме нужда от професионална помощ можем да бъдем спокойни, че любимият ни четириног приятел е в най-добрите ръце. В АМИ ВЕТ се полага денонощна грижа за домашните любимци – прегледи, профилактика и лечение, хирургия, вътрешни и кожни болести, стоматология,офталмология, компютърен томограф, ехограф и лабораторни изследвания. Гамата от манипулации включва както най-елементарните, така и най-сложните операции, някои от които са иновативни за нашата страната, а дори за Европа.

Хотел и стационар за домашни любимци. Когато се налага да отсъстваме и нямаме възможност да вземем нашия домашен любимец със себе си, знаем че екипът на АМИ ВЕТ ще се погрижи за него както самите нас – с много грижа и любов.

Когато получаваме повече отколкото очакваме... винаги сме приятно изненадани. Най-важният фактор е налице – отношение към нашия любимец, такова, каквото имаме самите ние. Но това, което ни прави истински спокойни е, че в лицето на АМИ ВЕТ откриваме истински професионализъм.

Екипът лекари, който работи там е с висока професионална квалификация. Операционните зали са оборудвани с необходимата апаратура за контрол на дихателната и сърдечната дейност, за да се минимизира риска от оперативни и следоперативни усложнения. Тук се намира и първият в България спирален компютърен томограф (скенер) за животни. Той позволява скенерово изследване, но също така и направата на дигитални рентгенови снимки и дава детайлна информация за състоянието на домашния ни любимец. В случаи на заболяване, всеки стопанин получава задължителна консултация, разясняват му се причините за заболяването, получава информация за грижите в постоперативния период и съвети за превантивни мерки за възможни прояви на болестта в бъдеще и евентуални усложнения.

Нашата любов към животните не се променя, тя е постоянна. Такава е и грижата на АМИ ВЕТ за тях – те са с протегната към нас ръка 24 часа в денонощието, 365 дни в годината, в почивните и празнични дни. Винаги. 

Сподели в:

Най-новите статии

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Ученическата раница – необходимост за всеки ученик!

Учебници, тефтери, тетрадки, несесери, храна, вода... всеки ден вашето дете носи всичко това на гърба си. Неслучайно ученическата раница е първото нещо, което още по средата на годината вече има окаян вид и подлежи на спешна подмяна. Факторите за това не са свързани само с честата употреба и тежестта в нея. Най-сериозно „поражение” върху външния вид на ученическата раница оказва постоянното и подмятане по чинове, по пода, по земята навън, както и непрестанното съприкосновение и търкане с различни якета и цветни дрехи. Не можете да очаквате от детето да мисли за това постоянно. Затова

Виж още

Открийте ни в Google+