Защо имаме нужда от професионален домоуправител? от

Защо имаме нужда от професионален домоуправител?
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

При споменаването на думата „домоуправител“ несъзнателно в нас изниква един класически негативен образ - съседка с ролки на главата и смачкана тетрадка в ръка, която звъни точно когато вечеряме. Този факт може да се промени с намесата на професионален домоуправител, предоставен от специализирана компания за управление на етажна собственост. В развитите европейски държави, етажните собствености се управляват само от специализирани компании.

Професионалният домоуправител и специализираната компания не налагат решения, те изпълняват взетите от нас решения. Те действат в наш интерес, помагат и улесняват спокойния живот на мястото, където живеем.

Практиката... показва, че повечето жилищни кооперации не разчитат на професионален домоуправител, плащат на чистачка на ръка и цялата дейност, свързана с етажната собственост, се осъществява в разрез със закона. В случаите когато все пак има професионален домоуправител, обикновено плащанията на ръка продължават, което води до липса на каквито е да било законни документи и легалност.

Добрата практика... предвижда специализирана компания с професионален домоуправител, коятo да бъде изрядна спрямо законите и да осигурява трудов договор за чистач, плащане на осигуровки, застраховка „Трудова злополука“ и др. Звучи почти утопично, но има фирми, която работят по този стандарт, а именно фирмите от системата на Сити стандарт®.

Прозрачност... е другият важен елемент когато избираме професионален домоуправител. Със системата на Сити стандарт® тя е гарантирана, защото всички приходи и разходи се осчетоводяват. Професионалният домоуправител не взима пари на ръка, той работи от името на етажната собственост и предоставя фактури за всички извършени плащания.

Новите технологии... са неизменна част от работата на съвременния професионален домоуправител в Сити стандарт®. Фирмите от системата на Сити стандарт® предлагат интернет видеонаблюдение, което гарантира спокойствието на живущите. Освен това професионалният домоуправител не работи с домова книга, а с удобна онлайн система, свързана с различни банки и системи за разплащане. Така плащаме вноските си към нашата етажна собственост лесно и бързо, по всяко време, от всяка точка на България и света, и разполагаме със съответните документи. За разлика от други фирми, които предлагат справка към плащанията в EasyPay един път месечно, системата на Сити стандарт® има постоянна онлайн връзка с EasyPay, Fast Pay, банки, Visa, MasterCard, ePay и останалите доставчици на платежни услуги  

Добрата информираност... е друго незаменимо преимущество на професионалния домоуправител. Той е запознат с всички необходими детайли, свързани с плащания, процедури, свикване на събрания, гласуване и пр. Допълнително Сити стандарт® осигурява ежемесечно по 2 часа юридическа консултация, от каквато често имаме нужда при разногласия със строителни фирми, съседи, неправомерно усвоени или преградени общи части и др.

Най-ниски цени... и най-много услуги – това е предложението на Сити стандарт®. Цената се определя от броя на живущите като за стандартен жилищен блок, с около 80 живущи, е 3.80 лева на човек на месец и включва услугите:

  • управител

  • касиер

  • чистач

  • застраховка на общите части

  • принудително събиране на вземанията

  • контрол на достъпа с електромагнитна брава

  • видеонаблюдение през интернет

Към нея се добавят разходите за асансьор и осветление, които се определят спрямо консумацията на входа. Една проста калкулация показва, че цената е по-ниска от тази, която бихме плащали без професионален домоуправител.

Съдействие... най-често имаме нужда от такова когато е необходимо принудително събиране на вземания от неизрядни съседи. В тези случаи (независимо дали става въпрос за предупредителни писма или се стигне до съд) можем да упълномощим професионалния домоуправител и той да действа в интерес на етажната собственост. Сити стандарт® заплаща разноските за адвокат и частен съдебен изпълнител.

Искаме да сложим край на разправиите със съседите и комфортът да стане наше ежедневие? Значи е време да се обърнем към специализирана компания за управление на етажна собственост с професионален домоуправител.

Статия в:

Дом / Почистване
Сподели в:

Най-новите статии

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Кои са парфюмите, подходящи за зимния сезон?

Едно от златните правила в парфюмерията е, че всеки сезон изисква различен аромат. И не, това не е измислица, която се разпространява с цел да се продават нови и нови парфюми. Това е изискване на самата ни кожа. Тя е тази, която е в контакт с парфюмите, които трябва да се разгърнат на нейната основа и да бъдат в синхрон с нейния собствен аромат. През топлите месеци тя реагира по един начин, през зимните – по друг. Неслучайно понякога един и същ парфюм го усещаме различно върху себе си и дори има риск да спрем да го ползваме, ако ароматът му ни се вижда вече различен или не ни действа както

Виж още

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Открийте ни в Google+