Живот без алергия. от

Живот без алергия.
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Алергчната реакция към прахови микроорганизми е един от най-срещаните проблеми в света и изисква големи усилия от съответните хора да пригодят живота си така, че да добият среда, в която да могат да живеят.

PIP Allergy free е нов пробиотичен почистващ препарат, създаден за намаляване на общото въздействие на алергените, причинени от наличието на прахови микроорганизми. Ефективността на продукта е на такова високо ниво, че позволява да се живее с по-малко строги процедури на почистване от тези, които го използват.

Начин на действие:

При елементарния храносмилателен тракт на праховите микроорганизми-акарите, голяма част от храносмилането се осъществява външно, чрез смесване на хранителни частици с храносмилателни ензими, които остават навън известно време, преди да се поемат отново. Този процес се повтаря няколко пъти преди окончателното приемане на хранителните частици. Основните съставки, предизвикващи симптомите на алергия към прахови микроорганизми са ензимите върху хранителните частици, както и екскрементите на микроорганизмите, които остават в текстила. В рамките на 10 седмици един прахов акар произвежда около 2000 екскременти и дори още повече частично смлени хранителни частици.

Пробиотичните бактерии (bacillus subilis) в препарата PIP Allergy free са много активни консуматори на въглерод и протеини и основния начин на действие на PIP Allergy-free е базиран на директната консумация на хранителни частици и екскременти на микроорганизмите. В резултат количеството алергени, причинени от прахови микроорганизми силно се намалява и алергичния натиск намалява.

За доказването на този начин на действие са проведени редица тестове в сътрудничество с Микробиологичната лабораторията към Университета в гр.Гент,Белгия. Например, бе направен тест, при който се доказа растежа на пробиотичните бактерии от PIP Allergy free, което се дължи на храненето им единствено с екскременти на прахови микроорганизми. От този тест може да се заключи, че броят на пробиотичните бактерии се повишава 100 пъти за 24 часа чрез консумация на източниците на въглерод и протеини в екскрементите на праховите микроорганизми. Вторият начин на действие разчита на голямата необходимост от влага за праховите микроорганизми. Ако тя не е налична в достатъчно количество, микроорганизмите изпадат в сънна фаза и не произвеждат хранителни частици или екскременти. Пробиотичните бактерии в PIP Allergy free са спорови бактерии, които консумират значително количество влага по време на циклите на спорулизация и деспорулизация. Това води до спад в абсолютното съдържание на влага до ниво под минимално изискваното за оцеляване на праховите микроорганизми.

Тестовете на Университета в Гент демонстрираха, че третирането с PIP Allergy free на половината от парче текстил, заразено с прахови микроорганизми води до тяхната миграция към другата половина, обработена със същото количество вода. Контролно парче текстил, на което и двете половини са обработени с вода, показва равномерно разпределение на праховите микроорганизми.

По време на тези тестове не бе забелязано увеличение на смъртността на микроорганизмите при обработка с PIP Allergy free. Това показва, че PIP Allergy free с уникалния си начин на действие допринася за по-слабо въздействие на алергените без пряко биологично въздействие върху самите прахови микроорганизми. Комбинацията от намалена влага и консумация на хранителни частици и екскременти води до създаване на неблагоприятна за праховите микроорганизми среда и намалена концентрация на алергени в текстила.

Заключение:

Чрез създаване на неблагоприятна за праховите микроорганизми среда (много ниско съдържание на влага) и консумация на източниците на алергени (хранителни частици и екскременти), пробиотичните бактерии в PIP Allergy free осигуряват безопасен биологичен и екологичен подход за решаване на проблема с праховите микроорганизми. Особено важно е препаратът да се употребява редовно (ежедневно през първата седмица и на всеки три дни след това), за да се получи оптимален и стабилен резултат. Проучването на многобройни случаи показва, че качеството на живота на един алергичен човек силно се повишава с минимални усилия.

При спазване на инструкциите за употреба – продукта е безопасен и безвреден за хората, екологичен и биоразградим.

Инструкции за употреба:

 

  • Винаги разтръсквайте продукта преди употреба
  • Напръскайте изцяло площите за стабилизиране, много икономично (2-3 секунди на легло)

  • Честота на използване: ежедневно първите 7 дни, след това на всеки 3 дни

Можете да поръчате на: www.ecocleaner.bg

Статия в:

Дом / Почистване
Сподели в:

Най-новите статии

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Ученическата раница – необходимост за всеки ученик!

Учебници, тефтери, тетрадки, несесери, храна, вода... всеки ден вашето дете носи всичко това на гърба си. Неслучайно ученическата раница е първото нещо, което още по средата на годината вече има окаян вид и подлежи на спешна подмяна. Факторите за това не са свързани само с честата употреба и тежестта в нея. Най-сериозно „поражение” върху външния вид на ученическата раница оказва постоянното и подмятане по чинове, по пода, по земята навън, както и непрестанното съприкосновение и търкане с различни якета и цветни дрехи. Не можете да очаквате от детето да мисли за това постоянно. Затова

Виж още

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Открийте ни в Google+