Живот без алергия. от

Живот без алергия.
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Алергчната реакция към прахови микроорганизми е един от най-срещаните проблеми в света и изисква големи усилия от съответните хора да пригодят живота си така, че да добият среда, в която да могат да живеят.

PIP Allergy free е нов пробиотичен почистващ препарат, създаден за намаляване на общото въздействие на алергените, причинени от наличието на прахови микроорганизми. Ефективността на продукта е на такова високо ниво, че позволява да се живее с по-малко строги процедури на почистване от тези, които го използват.

Начин на действие:

При елементарния храносмилателен тракт на праховите микроорганизми-акарите, голяма част от храносмилането се осъществява външно, чрез смесване на хранителни частици с храносмилателни ензими, които остават навън известно време, преди да се поемат отново. Този процес се повтаря няколко пъти преди окончателното приемане на хранителните частици. Основните съставки, предизвикващи симптомите на алергия към прахови микроорганизми са ензимите върху хранителните частици, както и екскрементите на микроорганизмите, които остават в текстила. В рамките на 10 седмици един прахов акар произвежда около 2000 екскременти и дори още повече частично смлени хранителни частици.

Пробиотичните бактерии (bacillus subilis) в препарата PIP Allergy free са много активни консуматори на въглерод и протеини и основния начин на действие на PIP Allergy-free е базиран на директната консумация на хранителни частици и екскременти на микроорганизмите. В резултат количеството алергени, причинени от прахови микроорганизми силно се намалява и алергичния натиск намалява.

За доказването на този начин на действие са проведени редица тестове в сътрудничество с Микробиологичната лабораторията към Университета в гр.Гент,Белгия. Например, бе направен тест, при който се доказа растежа на пробиотичните бактерии от PIP Allergy free, което се дължи на храненето им единствено с екскременти на прахови микроорганизми. От този тест може да се заключи, че броят на пробиотичните бактерии се повишава 100 пъти за 24 часа чрез консумация на източниците на въглерод и протеини в екскрементите на праховите микроорганизми. Вторият начин на действие разчита на голямата необходимост от влага за праховите микроорганизми. Ако тя не е налична в достатъчно количество, микроорганизмите изпадат в сънна фаза и не произвеждат хранителни частици или екскременти. Пробиотичните бактерии в PIP Allergy free са спорови бактерии, които консумират значително количество влага по време на циклите на спорулизация и деспорулизация. Това води до спад в абсолютното съдържание на влага до ниво под минимално изискваното за оцеляване на праховите микроорганизми.

Тестовете на Университета в Гент демонстрираха, че третирането с PIP Allergy free на половината от парче текстил, заразено с прахови микроорганизми води до тяхната миграция към другата половина, обработена със същото количество вода. Контролно парче текстил, на което и двете половини са обработени с вода, показва равномерно разпределение на праховите микроорганизми.

По време на тези тестове не бе забелязано увеличение на смъртността на микроорганизмите при обработка с PIP Allergy free. Това показва, че PIP Allergy free с уникалния си начин на действие допринася за по-слабо въздействие на алергените без пряко биологично въздействие върху самите прахови микроорганизми. Комбинацията от намалена влага и консумация на хранителни частици и екскременти води до създаване на неблагоприятна за праховите микроорганизми среда и намалена концентрация на алергени в текстила.

Заключение:

Чрез създаване на неблагоприятна за праховите микроорганизми среда (много ниско съдържание на влага) и консумация на източниците на алергени (хранителни частици и екскременти), пробиотичните бактерии в PIP Allergy free осигуряват безопасен биологичен и екологичен подход за решаване на проблема с праховите микроорганизми. Особено важно е препаратът да се употребява редовно (ежедневно през първата седмица и на всеки три дни след това), за да се получи оптимален и стабилен резултат. Проучването на многобройни случаи показва, че качеството на живота на един алергичен човек силно се повишава с минимални усилия.

При спазване на инструкциите за употреба – продукта е безопасен и безвреден за хората, екологичен и биоразградим.

Инструкции за употреба:

 

  • Винаги разтръсквайте продукта преди употреба
  • Напръскайте изцяло площите за стабилизиране, много икономично (2-3 секунди на легло)

  • Честота на използване: ежедневно първите 7 дни, след това на всеки 3 дни

Можете да поръчате на: www.ecocleaner.bg

Статия в:

Дом / Почистване
Сподели в:

Най-новите статии

Съблазън, събрана в четири класически аромата!

Всяко едно от петте ни сетива е в пряка връзка с инстинктите ни, но може би обонянието е това, което най-първично и непосредствено въздейства на определени части от мозъка, които са пряко свързани с привличането към противоположния пол. Както можем да бъдем отблъснати, така може да бъдем и неустоимо зашеметени от аромат, който кара желанията ни да бушуват неосъзнато и на подсъзнателно ниво.В  Естествено, индивидуалните вкусове и особености не могат да бъдат пренебрегнати, но въпреки това е доказано, че четири аромата, които се ползват в парфюмерията, имат сравнително еднакво въздействие

Виж още

Усещания, извън сферата на обичайното!

Едно име винаги издава душата... дори и когато става въпрос за парфюм. Защото „ALIEN” на Thierry Mugler дава сериозна заявка да ви пренесе извън пределите на земните познати аромати. Опаковката му е в причудлива форма, но истинската изненада се крие вътре. Изненада за сетивата! Ако се чудите на какво се дължи неговата заслужена популярност от 2005 година насам, то отговорът неизменно ще бъде – в съставките. Но кои са те? Амбра. Този кехлибарен аромат въздейства на женските хормони по специфичен и неописуем начин. Той е един от най-скъпите парфюмерийни компоненти заради

Виж още

Големите дамски класики сред парфюмите

Трябва да купите подарък? Спрели сте се на парфюм, но не знаете кой аромат би се харесал... В такива моменти може да се доверите на класиката. Неслучайно някои парфюми имат непреходен успех и остават любими на поколения жени. Те имат в себе си тази нотка изискана женственост, която ги прави толкова неустоими. J`ADORE на Christian Dior – този аромат е създаден през 1999 година от Calice Becker e Francois Demachy. Името на парфюма идва от една от любимите реплики на Кристиян Диор, която изразява най-чистата страст и емоция - “обожавам те”. Ароматът е нежна комбинация от цветя и плодови

Виж още

Lanvin ARPEGE – аромат, пълен с майчина любов

Какъв е най-подходящият подарък, който една майка може да направи на своята дъщеря? Отговорът е – подарък с послание, а какво по-хубаво послание от майчината любов. Именно тя е причината да се роди един от най-известните дамски аромати – Lanvin Arpege. Коя е Ланвин? Жан Ланвин е родена през 1867 година в Париж в многодетно семейство с 11 деца. Когато е на 16 години започва да работи при модистка, а след две години успява да отвори сама свое ателие. Вдъхновена от шиенето, тя създава прекрасни детски и дамски дрехи. Тя е една от първите, които започват да създават нова линия за всеки

Виж още

Кои са парфюмите, подходящи за зимния сезон?

Едно от златните правила в парфюмерията е, че всеки сезон изисква различен аромат. И не, това не е измислица, която се разпространява с цел да се продават нови и нови парфюми. Това е изискване на самата ни кожа. Тя е тази, която е в контакт с парфюмите, които трябва да се разгърнат на нейната основа и да бъдат в синхрон с нейния собствен аромат. През топлите месеци тя реагира по един начин, през зимните – по друг. Неслучайно понякога един и същ парфюм го усещаме различно върху себе си и дори има риск да спрем да го ползваме, ако ароматът му ни се вижда вече различен или не ни действа както

Виж още

Открийте ни в Google+