За да стане дворът райска градина от

За да стане дворът райска градина
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

И най-красивата къща изглежда недовършена, ако около нея липсва зелената подкрепа на градината. Когато имате малък двор, то вероятно ще е достатъчна само консултация със специалисти по озеленяването и скица. Но ако става дума за големи паркове и градински комплекси, пространствата около представителни публични сгради, или декари площ, която трябва да бъде облагородена и превърната в място за отдих и релаксация, тогава задължително търсете помощта на ландшафтни специалисти.

Екипът на фирма „Солитер” е на пазара от 7 години. Те проектират частни дворове, паркове, селища. Изготвят..становища и експертни оценки. При нужда осигуряват всички документи , изисквани от администрацията. Проектите им за външно озеленяване включват всичко – от трасирането и посадъчния проект до осветлението и поливните системи.

Възлагайки им външното озеленяване, ще очаквате да намерят баланса между различните функции на конкретното пространство и да го претворят чрез комбинирането на живи растения, камък, дърво и разбира се – вода – като езера, водоскоци, поточета.

Важна част от ландшафтния дизайн са архитектурните елементи, вплетени в градината. На първо място са

  • Настилките. До голяма степен техният вид и материал се определя от цялостния стил на градината и натоварването, на което ще са подложени. Дали ще бъдат от естествен камък, дърво, пясък или бетонни елементи – задължително е да са с добре подготвена основа и правилно нивелирани.

  • Елементи на лекото строителство, като навеси, беседки, мостчета, интересно подбрани осветителни тела, ще обогатят градината и ще й придадат индивидуален облик.

  • Не бива да се забравя оградата. Тя е призвана не само да ограничи пространството и да го пази от посегателства, но при добро проектиране може да се окаже много важна част от комплексното решение на вертикалната планировка.

В проекта и изпълнението на „Солитер” поливната система е добре да бъде неделима част на градината. Тя ще е съобразена с особеностите на водоизточника, наклона на терена, потребността от вода на различните растителни видове. За препоръчване е поливането да се автоматизира. Така най-добре ще защитите зеленината от изсъхване или преполиване, а себе си - от загуба на време и пари.

Не е за подценяване, че специалистите на фирмата ще ви консултират за поддръжката на изградените зелени площи или при договор – ще поемат грижата за нея вместо вас. И най-добре проектираната и професионално осъществена градина ще остане само загуба на средства, ако не се поддържа добре според изискванията на различните сезони. Затова – поне докато свикнете – доверете се на специалистите на „Солитер”.

 

Статия в:

Дом / Обзавеждане
Сподели в:

Най-новите статии

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Ученическата раница – необходимост за всеки ученик!

Учебници, тефтери, тетрадки, несесери, храна, вода... всеки ден вашето дете носи всичко това на гърба си. Неслучайно ученическата раница е първото нещо, което още по средата на годината вече има окаян вид и подлежи на спешна подмяна. Факторите за това не са свързани само с честата употреба и тежестта в нея. Най-сериозно „поражение” върху външния вид на ученическата раница оказва постоянното и подмятане по чинове, по пода, по земята навън, както и непрестанното съприкосновение и търкане с различни якета и цветни дрехи. Не можете да очаквате от детето да мисли за това постоянно. Затова

Виж още

Открийте ни в Google+