Теракотът – контузия или не? от

Теракотът – контузия или не?
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Колко от нас са падали през зимата пред офиси на банки и магазини, отцепили пространство за лъскав теракот пред вратата си? Мнозина. Защото спестовните собственици са опнали на тротоара красива и видима облицовка, която обаче става за коридор или баня у дома, но не и за улицата, където се трупа сняг и теренът се превръща в убийствена пързалка.

Така щетите се плащат, при това прескъпо. От домакина, ако се претрепе на излизане от банята. И от институцията, пред която пешеходец е паднал пред офис и си има застраховка, каквито предлагат вече доста банки при отпускане на най-дребен потребителски кредит.

И в този сюжет формулата „евтиното излиза скъпо” важи с пълна сила.

В други случаи нахлувате с все по-рядко срещаните домашни терлици в студената зима, но осъзнавате, че те ви обещават контузия, защото по теракота или ламината летите в различни посоки. Тогава купувате щампованите чехли с гумени подметки. Разбира се, първо мислим за настилката, а после за проходимостта по нея.

Но има и нова формула. „Пясъчният килим” е със затворена структура, като същевременно разкрива красотата на естествените оцветители, казват експерти за оборудването на офиси и магазини. Тази функционална и оригинална подова система, прилагана в много държави в Европа от близо 30 години, е доста по-добра от познатите ни и традиционни паркет, ламинат и теракот. Тя е най-подходяща и за хотели.

За всяко място – у дома, в цеха за хляб, за месо или сирене, в гаража, пред офиса или в него, си има подходяща облицовка. Въпросът е да се избере в консултация с професионалисти, каквито има например в QUARTZLINE.

За всеки е важно да знае, че е едно да ползваш подова настилка за индустрията, съвсем друго – за декорация у дома, в зимната градина, или офиса. В една консервна фабрика например трябва да се съобрази възможността за изтичане на много вода, както и придвижването на транспорт върху повърхността /да не я увреди/.

Трето е например облицоването на под в медицински кабинет или лаборатория. При всички случаи трябва да се мисли за комфорта на работещи и пациенти, както и за хигиената и безопасността на настилката за хората, които я ползват ежедневно.

Истината е, че всеки търси нещо по-евтино – красиво уж, но това не винаги означава здравословно и трайно. Недоверието, че професионалистите, които ни консултират, се опитват да ни „пробутат стоката си”, често ни коства и здраве, и пари. И за да се застрахова, добре е всеки да пита за гаранция и да проучва дали и доколко тя е реална.

Статия в:

Дом / Обзавеждане
Сподели в:

Най-новите статии

Развитието – начална точка на успеха за всеки бизнес

Както във всяка сфера, така и в производството на алуминиева дограма, е необходимо обновяване и въвеждане на иновации, за да се постигат по-високи нива в качеството на продуктите. В стремежа си да предлага най-доброто на своите клиенти, фирма „Чех-Пласт” се включи в проект, финансиран от Европейския съюз: „ЧЕХ - ПЛАСТ ООД - в стремеж към ръст на производствения капацитетВ». За да бъде подобрен производствения капацитет и да се повиши конкурентоспособността на дружеството беше предвидено въвеждането на ново технологично оборудване. Това се реализира чрез закупуването и въвеждането в

Виж още

Немски колбаси – когато искаш да впечатляваш!

На класическата българска трапеза винаги има месо. То е неизменна част от менюто и е предпочитано както от малките, така и от големите. Неслучайно то е и изборът на всеки домакин когато покани гости. Но какво е решението когато приятелите ви вече са опитвали от вашите рецепти и е доста трудно да ги впечатлите с нещо ново и различно? Отговорът се крие в чиния с ароматни и изкушаващи немски колбаси. Вашите гости ще останат изненадани от разнообразието от вурстчета и вкусове, които ще помнят дълго: сицилиански наденички с лек аромат на анасон, кезе кнакер с добавен ементал, къривурст с лек

Виж още

Малкият бизнес не може да си позволи IT отдел

В В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В В  Случвало ли ви се е да работите върху нещо усърдно и в един момент компютърът ви да зацикли, да се рестартира без предупреждение или най-лошото - да не се тръгне отново? Естествено, такива ситуации стават често се и за да ги избегнем, трябва да се застраховаме. А застраховката в тази ситуация е абонамент за компютърна подръжка. Тя е неизменна част от нормалното функциониране на работните процеси и всеки бизнес има нужда от нея. Големите компании имат на разположение IT отдел, но за малкия и среден бизнес това е доста голям разход и

Виж още

Забравете изтощението и лошия сън, и бъдете щастливи!

В  В Не случайно някои от най-лошите шпионски практики включват подлагане на няколкодневно безсъние. След него човек е способен да признае всичко, да каже всичко и въобще да направи всякакви компромиси. Това, разбира се, е краен случай, но за съжаление безсънието мъчи все повече хора в стрес. Безсилието да се въртиш в леглото си до побъркване, да ти се спи, а да не можеш да се отпуснеш, е един от най-неприятните ефекти на стресовия начин на живот на съвременния човек. Някои препоръчват топъл душ, други – кратко и леко хапване по никое време, трети – прочитане на някоя и друга страница

Виж още

Известният изобретател Чарлз Кетъринг казва: „Интересувам се от бъдещето, защото там ще прекарам остатъка от живота си“

Искате ли да се пенсионирате по-рано? Защо не се уверите, че услугата ни Допълнително доброволно пенсионно осигуряване е отлично решение за Вас? Когато се пенсионираме, нашите доходи рязко падат. Защо? Защото пенсиите, изплащани от Националния осигурителен институт не компенсират в пълна степен получавания доход преди пенсионирането ни. В най-добрият случай заместващият доход е около 40%. Нуждаете се от по-голяма сигурност? Алианц България ви предлага гъвкави схеми за допълнително доброволно пенсионно осигуряване. Доброволният пенсионен фонд (ДПФ) е гъвкава форма за спестяване

Виж още

Открийте ни в Google+