Мебели по поръчка на въображението от

Мебели по поръчка на въображението
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Алекс обичаше да развихря въображението си, но това му се случваше все по-рядко напоследък. Когато отиваше в даден магазин, той трябваше да се съобразява с предлаганите продукти. Затова реши да обзаведе жилището си, но не просто ей така. Искаше всичко да е пипнато както го иска, точно както си го представя в главата си. Той знаеше, че само когато вложиш частичка от себе си, жилището се превръща в истински дом. А когато друг ти помогне и вложи от своя страна умения, желание и страст, то тогава мечтите спират да бъдат мечти, защото се превръщат в реалност!

Личен почерк дори в обзавеждането... Любимият цвят на Алекс беше зеленото, но нито тревисто, маслинено или електрикаво. Неговият нюанс беше „мента с мляко“. Искаше да има гардероб, шкаф и етажерка в този цвят, искаше го от години... Но това не беше най-странното му желание. Отдавна го дразнеше празното пространство под бара и винаги си беше мечтал да сложи нещо и там. Искаше нещо, което да му помага да се концентрира когато седне на дивана отсреща... спирала! Образът на бъдещият му бледозелен хол започна да изплува в съзнанието му, но един въпрос го стегна за гърлото: „Кой ще успее да влезе в главата ми и да направи мебелите по поръчка едно към едно с мечтите ми?“. Сети се за приятел, в чийто дом беше видял много интересен дизайн на мебелите по поръчка и нетърпеливо затърси телефона му. Алекс не обичаше ограничения и затова искаше да намери фирма, при която възможностите по отношение на форма и цвят да са по-големи отколкото в магазините. Успя да се свърже и взе контактите на „Диалог А“ .

Уговори си удобен час за среща с екипа на фирмата. Когато отиде до техния офис, беше нетърпелив като малко дете. Искаше да покаже на хората неща, които наподобяват неговата идея, но се оказа, че налична продукция няма. Та това беше раят на мебелите по поръчка! Всички те бяха изложени не по рафтове, а... в главата на клиента. Нямаше как да го вклещят в рамките на нещо съществуващо, просто защото е по-удобно и нямаше да го убеждават, че точно от това има нужда. Беше с богат опит в сценарии от този тип, в който се оставя да му бъде внушено кои са идеалните мебели за него. Не му стигаше това, ами и на финала се оказваха с един нюанс по-различни от интериора и не влизаха за един сантиметър. Този път усети различно отношение още от самото начало. Всички бяха приятелски настроени и този личен подход му говореше, че се интересуват от идеите му, а не искат просто да отхвърлят поредната задача.

Мебели по поръчка, работа по конец... Въпреки лошите си художествени умения, успя да нахвърли скица на мечтаните си мебели по поръчка. Екипът имаше 15-годишен опит зад гърба си и лесно успя да преобрази надрасканата схема в ясна 2D визуализация. Освен това съвместната работа го предпази от грешки в изграждането на ВиК и Ел. схемите. След тази ползотворна среща Алекс бързо си даде сметка защо фирмата се казваше „Диалог А“ - изработването на мебели по поръчка можеше да е успешно само когато се основава на диалог с клиента. В случая този късметлия беше Алекс.

Вдъхновен от начина, по който се развиваха нещата, Алекс реши, че ще направи мебели по поръчка и за други части от дома си. Сети се за онази малка ниша до прозореца, в която не влизаше нищо, освен ските му. Веднага скицира идеята си, но този път не беше обмислил нещата добре. Помещението беше прецизно измерено с лазер, за да може мебелите по поръчка да паснат идеално. Оказа се, че идеята му не е функционална. Наложи се промяна, но тя беше в негов интерес и щеше да му спести бъдещи главоболия. Сега към еуфоричното чувство, което изпитваше се добави и чувство на благодарност.

Когато видя финалния 3D проект на неговите мебели по поръчка „ала мента с мляко“ осъзна, че мечтите му наистина се материализират. Тази игра с цветове и форми му хареса и в него се надигна неустоимо желание да продължи с още по-смели хрумвания. Това беше възможно, защото фирмата предлагаше извънредно богата гама материали, а именно с това големите вериги магазини ограничаваха Алекс досега. Беше явно, че преобзавеждането на хола ще премине в цялостна промяна на дома.

Мебели по поръчка – индивидуалност в действие... Лека по лека мебелите по поръчка започнаха да запълват празните пространства. Шкафът му беше като произведение на изкуството – с вградено осветление, а вратите и чекмеджетата се отваряха автоматично с едно докосване. Тези механизми бяха от водещите фирми в света „Блум“ и „Грас“, но не бяха част от серийното производство, което виждаше по магазините. Те бяха отбрани и различни продукти, които правеха обзавеждането на хола му специално. Но Алекс чакаше с най-голямо нетърпение мечтания детайл за бара. Чудеше се защо не си избра нещо по-лесно, но когато спиралата дойде имаше само една дума, която можеше да я опише – перфектна. Опитът на екипа на „Диалог А“ и машината за криволинейно рязане си бяха казали тежката дума - всичко беше изпипано, беше по конец! Алекс не вярваше, че нещо материално може да го кара да изпитва такива емоции. Факт е, че не беше направил нищо грандиозно, но все пак то беше плод на неговото въображение, на което нечии умели ръце са вдъхнали живот.

Мебелите по поръчка се оказаха най-добрият подарък, който беше правил за самия себе си. Вече нямаше търпение да си покани гости, които щяха да очакват да видят просто хубаво обзавеждане, купено с негови пари. Той обаче щеше да ги изненада с един истински негов дом, с негови идеи и мебели - неговите реализирани мечти.

Статия в:

Дом / Обзавеждане
Сподели в:

Най-новите статии

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Кои са парфюмите, подходящи за зимния сезон?

Едно от златните правила в парфюмерията е, че всеки сезон изисква различен аромат. И не, това не е измислица, която се разпространява с цел да се продават нови и нови парфюми. Това е изискване на самата ни кожа. Тя е тази, която е в контакт с парфюмите, които трябва да се разгърнат на нейната основа и да бъдат в синхрон с нейния собствен аромат. През топлите месеци тя реагира по един начин, през зимните – по друг. Неслучайно понякога един и същ парфюм го усещаме различно върху себе си и дори има риск да спрем да го ползваме, ако ароматът му ни се вижда вече различен или не ни действа както

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Открийте ни в Google+