Истински дом с истински мебели от Орешак от

Истински дом с истински мебели от Орешак
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Сигурно още пазите на някоя вила, или пък в собствената си спалня стария скрин на баба? Или гардероба, в който баба ви е редила дрехите си като млада. Вероятно те все още са същите, както са били изработени от някой сръчен майстор преди повече от 80 години. Мебели, които могат да намерят място във всеки дом, да носят историята на няколко поколения и да топлят погледа. Защо ли? Ами защото са правени с истински дървен материал и с много любов.
Кое е първото, което идва наум на българина, когато стане дума за такива стабилни мебели и за сръчни майстори, които продължават да ги изработват? Орешак – селото край Троянския манастир, в което продължават да се пазят най-добрите традиции на българските майстори на дървообработката.
Именно на тези традиции са стъпили и хората, създали фирма "Тера Арт 2001" в началото на 90-те години в Орешак.
Тръгнала като малка мебелна работилница в селото до Троянският манастир, за последните 18 години фабриката се разраства и в нея вече работят 70 души.
Като фирма за дървообработване, която държи на високите стандарти, "Тера Арт 2001" притежава собствена сушилня за дървен материал, където се контролира подборът и процесът на сушене на материала – два основни критерия за перфектното качество на произвежданите продукти.
Именно от сушенето на добре подбрания материал, например, зависи дали вратата на гардероба или скрина няма да се "отметне" и да развали удоволствието от ползването на тази мебел.
Извор на идеи и креативност за "Тера Арт 2001" е ателието на основателя и управляващ мениджър на фирмата Пламен Петров. Мотото на хората, които създават здрави и красиви мебели във фабриката в Орешак е "Изкуството да живееш индивидуално". Затова всеки, който не иска да обзавежда дома си с "конфекция", може да открие мечтаното легло, шкаф, маса или друга мебел в тази фирма. Там майсторите създават индивидуален стил на обзавеждане за своите клиенти. В творческия процес в "Тера Арт 2001" се ориентират към личните желания и представи на своите клиенти. Така им помагат да развият и собствената си креативност. Мнoгoобразните модели и нестандартните акценти допринасят за една автентична, вълнуваща и много лична атмосфера за всяка отделна спалня, трапезария, хол, дневна или кухня.
Под ръководството на Пламен Петров, високо квалифицираният екип от майстори на дърводелското изкуство работи усилено за това всяка поръчка да бъде изпълнена в определените срокове и с перфектно качество. Това означава безкомпромисен подбор на дървесината, отлично техническо и технологично изпълнение с най-модерна техника, както и безупречно професионално монтиране на мебелите.
На финала екипите на "Тера Арт 2001" почистват и всички отпадъци след монтажа на мебелите в дома. На човек му остава само да се наслаждава на уюта и удобството, внесено от дървените шедьоври на фабриката от Орешак.

Статия в:

Дом / Обзавеждане
Сподели в:

Най-новите статии

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Ученическата раница – необходимост за всеки ученик!

Учебници, тефтери, тетрадки, несесери, храна, вода... всеки ден вашето дете носи всичко това на гърба си. Неслучайно ученическата раница е първото нещо, което още по средата на годината вече има окаян вид и подлежи на спешна подмяна. Факторите за това не са свързани само с честата употреба и тежестта в нея. Най-сериозно „поражение” върху външния вид на ученическата раница оказва постоянното и подмятане по чинове, по пода, по земята навън, както и непрестанното съприкосновение и търкане с различни якета и цветни дрехи. Не можете да очаквате от детето да мисли за това постоянно. Затова

Виж още

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Открийте ни в Google+