Истински дом с истински мебели от Орешак от

Истински дом с истински мебели от Орешак
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Сигурно още пазите на някоя вила, или пък в собствената си спалня стария скрин на баба? Или гардероба, в който баба ви е редила дрехите си като млада. Вероятно те все още са същите, както са били изработени от някой сръчен майстор преди повече от 80 години. Мебели, които могат да намерят място във всеки дом, да носят историята на няколко поколения и да топлят погледа. Защо ли? Ами защото са правени с истински дървен материал и с много любов.
Кое е първото, което идва наум на българина, когато стане дума за такива стабилни мебели и за сръчни майстори, които продължават да ги изработват? Орешак – селото край Троянския манастир, в което продължават да се пазят най-добрите традиции на българските майстори на дървообработката.
Именно на тези традиции са стъпили и хората, създали фирма "Тера Арт 2001" в началото на 90-те години в Орешак.
Тръгнала като малка мебелна работилница в селото до Троянският манастир, за последните 18 години фабриката се разраства и в нея вече работят 70 души.
Като фирма за дървообработване, която държи на високите стандарти, "Тера Арт 2001" притежава собствена сушилня за дървен материал, където се контролира подборът и процесът на сушене на материала – два основни критерия за перфектното качество на произвежданите продукти.
Именно от сушенето на добре подбрания материал, например, зависи дали вратата на гардероба или скрина няма да се "отметне" и да развали удоволствието от ползването на тази мебел.
Извор на идеи и креативност за "Тера Арт 2001" е ателието на основателя и управляващ мениджър на фирмата Пламен Петров. Мотото на хората, които създават здрави и красиви мебели във фабриката в Орешак е "Изкуството да живееш индивидуално". Затова всеки, който не иска да обзавежда дома си с "конфекция", може да открие мечтаното легло, шкаф, маса или друга мебел в тази фирма. Там майсторите създават индивидуален стил на обзавеждане за своите клиенти. В творческия процес в "Тера Арт 2001" се ориентират към личните желания и представи на своите клиенти. Така им помагат да развият и собствената си креативност. Мнoгoобразните модели и нестандартните акценти допринасят за една автентична, вълнуваща и много лична атмосфера за всяка отделна спалня, трапезария, хол, дневна или кухня.
Под ръководството на Пламен Петров, високо квалифицираният екип от майстори на дърводелското изкуство работи усилено за това всяка поръчка да бъде изпълнена в определените срокове и с перфектно качество. Това означава безкомпромисен подбор на дървесината, отлично техническо и технологично изпълнение с най-модерна техника, както и безупречно професионално монтиране на мебелите.
На финала екипите на "Тера Арт 2001" почистват и всички отпадъци след монтажа на мебелите в дома. На човек му остава само да се наслаждава на уюта и удобството, внесено от дървените шедьоври на фабриката от Орешак.

Статия в:

Дом / Обзавеждане
Сподели в:

Най-новите статии

Кажи ми за кого работиш, та да разбера какъв си

Една от големите ползи на присъединяването ни към Европейския съюз е фактът, че все повече и повече компании в най-различни сфери на производството и услугите съобразяват дейността си с европейските стандарти и се стремят към по-високо качество. Много проекти на Европейския съюз подпомагат този процес, така че редица фирми бяха подпомогнати да подобрят качеството на работата си чрез финансова помощ отвън. Част от повишаването на качеството във всяка дейност е подобряването на условията на труд. Световната практика показва, че това е гаранция за добър продукт и обратното – небрежността в

Виж още

Малкият бизнес не може да си позволи IT отдел

В В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В В  Случвало ли ви се е да работите върху нещо усърдно и в един момент компютърът ви да зацикли, да се рестартира без предупреждение или най-лошото - да не се тръгне отново? Естествено, такива ситуации стават често се и за да ги избегнем, трябва да се застраховаме. А застраховката в тази ситуация е абонамент за компютърна подръжка. Тя е неизменна част от нормалното функциониране на работните процеси и всеки бизнес има нужда от нея. Големите компании имат на разположение IT отдел, но за малкия и среден бизнес това е доста голям разход и

Виж още

Зимната мъжка мода - назад към 40-те

Че не е зима като зима, вече всички разбрахме. Сякаш отива на мъжката мода за зима 2014 – нестандартна и неочаквана, но всъщност много приятна! Модният бранд за мъжка мода ROLLMANN поглежда назад към 40-теВ  на миналия век. Представете си актьорите, незабравими за много поколения, Кларк Гейбъл и Кари Грант например. Ако не можете да си ги представите, повикайте ги в Гугъл. С няколко думи това означава костюми с вталена кройка, едноредни сака с лястовичи ревери и скъсяващи се, тесни, спортни панталони. Да не забравяме и акцента – цветни шалове и жилетки. Връщането назад във времето

Виж още

Spaghetti Company – наслада от живота по италиански

Spaghetti Company – наслада от живота по италиански През последните няколко години в София се появиха четири истински оазиса за любителите на автентичната италианска кухня, спокойната обстановка и доброто обслужване. Ако не сте посещавали поне едно от заведенията на Spaghetti Company, вероятно кракът ви отдавна не е стъпвал в столицата. Първият ресторант от веригата се намира в ЦУМ, на първия етаж. Ценителите го откриха бързо и той се превърна в едно от най-предпочитаните места за бизнес срещи през деня и за романтични срещи и приятелски сбирки вечер. Изчистен интериор,

Виж още

Забравете изтощението и лошия сън, и бъдете щастливи!

В  В Не случайно някои от най-лошите шпионски практики включват подлагане на няколкодневно безсъние. След него човек е способен да признае всичко, да каже всичко и въобще да направи всякакви компромиси. Това, разбира се, е краен случай, но за съжаление безсънието мъчи все повече хора в стрес. Безсилието да се въртиш в леглото си до побъркване, да ти се спи, а да не можеш да се отпуснеш, е един от най-неприятните ефекти на стресовия начин на живот на съвременния човек. Някои препоръчват топъл душ, други – кратко и леко хапване по никое време, трети – прочитане на някоя и друга страница

Виж още

Открийте ни в Google+