Ползите от насочващото осветление от

Ползите от насочващото осветление
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Недостигът от естествена светлина, особено през тъмната част от денонощието, се компенсира от изкуствено осветление, въпреки че тази компенсация никога не е пълна. Не е случаен фактът, че градовете в северните страни, където слънцегреенето е ограничено, са облети от неонови светлини и човек се чувства вечерно време там така, както през деня. Затова въпреки всички недостатъци на изкуственото осветление, по-добре с него, отколкото да се тъне в тъмнина.

Освен употребата на изкуствено осветление за инфраструктурни цели, то се използва и за ежедневните нужди на човека. Особено хората с намалено зрение имат потребност от насочващо осветление. Например страдащи от кокоша слепота е добре да носят със себе си малка батерия или фенер, за да ги използват, когато се движат през не особено осветени места. Тези пък, с по-висока степен на късогледство, без помощните средства като очила или лещи, са направо загубени, когато слизат по стълби по тъмно. Добре е в такива случаи да носят със себе си малка насочваща батерийка, с която да си осветяват стъпалата, защото в противен случай имат чувството, че пропадат или че стъпват в паници. В такива ситуации хората се чувстват безпомощни и светът за тях е друг, а не такъв, какъвто е в действителност. И тук на помощ идва „Агрос Прима“ ЕООД – вносител на всички тези продукти.

Не по-малка нужда от насочващо осветление имат и компютърджиите, които прекарват пред екрана много часове. И ако той е инсталиран някъде, където няма достатъчно естествена светлина, една насочваща лампа няма да е излишна.

В момента се препоръчва много т.нар. LED осветление, вносител на което е „Агрос Прима“ ЕООД и което е екологично чисто, може да се използва дълго време, лесно е за инсталиране и спестява много от сметката, защото е икономично. Този начин на осветление е интересен, тъй като се използват миниатюрни кристалчета, които при наличие на електричество произвеждат светлина. При това се получават различни цветове. Вярно е, че този начин на осветление в момента е по-скъп от останалите, но осветителните тела са много компактни, удобни и лесно преносими. Не се изискват кой знае какви кабели, освен връзка с мрежата.

Пример в това отношение е марката Grunding LED осветителни тела. Вносителят за България „Агрос Прима“ ЕООД предлага на нашия пазар дори сгъваема USB настолна лампа, която е много удобна за лаптоп, но не само. Става и за стационарен компютър. Същият вносител привлича вниманието и с водоустойчив челник, а това го прави практически използваем във всякакви условия, дори когато вали дъжд или сняг. Условията в случая са без значение, пътеката ви с такъв челник ще бъде осветена и няма опасност да се изгубите в планината. Освен това може да го ползвате дълго време, защото е икономичен.

 

Сподели в:

Най-новите статии

Грундове и бои за селскостопански машини, тежкотоварни автомобили и автобуси

В края на есента приключва земеделската година, строителството на открито спира, а активният туристически сезон е свършил. Време е да се обърне внимание на ремонта и поддръжката на селскостопанската техника, тежкотоварните автомобили, строителните машини и автобуси. Те трябва да бъдат подготвени за новия сезон и няма по-подходящ момент от късната есен и зимата, когато почти или изобщо не се използват. Един от основните проблеми, с който собствениците се сблъскват е ръждата. В борбата с нея на помощ идва преобразувателят на ръжда на италианската фирма Атри. Kemrust (Кемръст) превръща по

Виж още

Термо декоративни бои и мазилки ДИВА - СПА център от класа! Част 1

Дизайн и технологии се срещат, за да дадат на света на интериорния дизайн решение, което обединява естетика и функция в едно. Линията DIVA са продукти от ново поколение, съчетаващи в себе си както класически, така и ултра модерни декоративни бои и мазилки, които в същото време имат висока влагоустойчивост и сертифицирана термоизолираща функция, която осезаемо подобрява комфорта в помещенията. Термо декоративната боя Sofia (Софиа)В е най-авангардния продукт в своя сектор. СъчетавайкиВ  естетика и технология, при пълно зачитане на традициите,В В СофиаВ придава на интериора стил и класа,

Виж още

Термо декоративни бои и мазилки ДИВА - СПА център от класа! Част 2

Дизайн и технологии се срещат, за да дадат на света на интериорния дизайн решение, което обединява естетика и функция в едно. Линията DIVA True Cementв„ў са продукти от ново поколение, съчетаващи в себе си както класически, така и ултра модерни декоративни бои и мазилки, които в същото време имат сертифицирана термоизолираща функция и са изключително подходящи за влажни помещения – бани, басейни, СПА центрове. Nicolе (Никол)В е декоративна мазилка от ново поколение, съчетаваща в себе си естетиката на класическите декоративни мазилка и функции, които те не притежават, а именно - доказан

Виж още

Саниране и защита на облицовки и настилки от камък

Камъкът е един от най-използваните материали в строителството от векове. Независимо дали говорим за столетна или за най-модернa сграда, дали става въпрос за каменна облицовка на камина или на фасада, той неизменно присъства. Естествените камъни са ефектни и харесвани, но са силно попивни. Попивайки вода и влага те се замърсяват, променят цвета си, по тях се образуват мухъл, лишеи и микроводорасли и постепенно се рушат. За да запазим или възстановим красотата им, те трябва да бъдат подходящо почистени и обработени. С продуктите на италианската фирма Атри дълги години ще се радвате на красотата

Виж още

АнтиБактерикал – хигиена и естетика в един продукт!

Санирай с нас и най-новите продукти на фирма ATRIA – AntiBacterical Spray и Antibacterical боя! Представяме на вашето внимание линия продукти от ново поколение, чиито фокус е антибактериалната защита. Продуктите АнтиБактерикал не само убиват бактериите, но и предотвратяват бъдещото им развитие върху повърхностите. Те са най-доброто решение за трайна защита от бактерии, гъбички и плесени, при това в две лесни стъпки! Първа стъпка – Обработване на стените с AntiBacterical Spray (Антибактерикал Спрей) - хигиенизиращ спрей за стени и тавани с антибактериално и антимухълно действие.

Виж още

Открийте ни в Google+