Биoмаса - енергийна и финансова независимост. от

Биoмаса - енергийна и финансова независимост.
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Ако Вие се занимавате със селско стопанство, имате оранжерия или ферма, то със сигурност сте запознат с темата.

Ако не сте от тях, малко информация никога няма да Ви е излишна.

Много от Вас може би не са наясно с възможностите, който биомасата предлага. Според експерти в областта, тя е с най-голям потенциал сред възобновяемите източници на енергия.


Какво представлява биомасата?

Нека Ви разясним по-подробно и разбираемо, какво точно представлява биомасата и как бихте могли да се възползвате от нея.
Биомасата е съставена от органично вещество, получено при процеса на развитие на микроорганизмите. Всеки организъм разполага с определено количество енергия, която е съхранена в биомасата. Тази енергия, чрез различни процеси, може да бъде извличана, за да се добият полезни за нас материали и горива.

Чрез преработването на дървесен материал, селскостопански отпадъци, животински торове и др., се получават ценни за нас продукти, служещи за топлина, електричество, течни и твърди горива.

Процесът за добиване на енергия става чрез директно или индиректно изгаряне. Биомасата е възобновяем източник на енергия и изгарянето и се счита за въглеродно неутрален процес. Различните начини на преработка на биомаса - термохимична, биохимична или химична преработка, много наподобяват на процесите в природата.
Биомасата е навсякъде около нас (от остатъците от земеделието, отпадната дървесина до органични отпадъци и такива от бита и ресторантьорството) и е немислимо да не се възползваме от нея. Всеки органичен отпадък, който сме готови да изхвърлим, може да бъде преобразуван в източник на енергия и топлина.

Предимства на биомасата
Възобновяем източник на енергия;
Широка достъпност и то в големи количества;
Сравнително ниска цена;

Дава възможност полезно да се оползотворяват част от неизползваните отпадъци.
 

Еволюцията на биомасата – когенерацията
Когенерацията е съчетаването на топлинния двигател с електроинсталация, за да се добие едновременно топлина и енергия. Тя дава възможност максимално да се оползотвори остатъчната топлина и първичната енергия. Системите за когенерация намират широко приложение в селското стопанство, оранжийното производство и в предприятия за топлофикация. С традиционните методи за добиване на електроенергия се изхвърля голямо количество топлина. С когенерацията остатъчната топлина се преобразува, за да произведе още топлина и енергия едновременно. Когенерацията използва максимално енергийното съдържание на горивата, като ги превръща в полезна енергия.


Ползите от когенерацията
По-висока ефективност за добиване на енергия и топлоснабдяване;
По-ниска цена, заради максималното оползотворяване на остатъчната топлина;
По-чиста природа, заради процесът на добиване на енергията, при който вредните емисии са минимални.
Използването на когенерация във Вашата оранжерия е един отличен начин за отопление, при който ще използвате топлинната енергия от двигателя. Вашите растения ще растат по-бързо, благодарение на въглеродния диоксид от изгорелите газове. Освен това нямате нужда от външен източник, за да поддържате инсталацията.

„СИЛВА 999 ЕООД“ е фирма, развила дейността си в създаването и поддръжката на плантации за добив на биомаса и използването и за производство на енергия. Чрез дългогодишния си опит в тази сфера „СИЛВА 999 ЕООД“ ще Ви помогне да придобиете една енергийна и финансова независимост, чрез преимуществата от използването на биомасата.

Най-лесния начин да се свържете с тях, за повече информация или консултация по темата, е да позвъните на г-н Иван Бечев на телефон 0896432943 или чрез имейл fidanki@fidanki.com
 

Сподели в:

Най-новите статии

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Ученическата раница – необходимост за всеки ученик!

Учебници, тефтери, тетрадки, несесери, храна, вода... всеки ден вашето дете носи всичко това на гърба си. Неслучайно ученическата раница е първото нещо, което още по средата на годината вече има окаян вид и подлежи на спешна подмяна. Факторите за това не са свързани само с честата употреба и тежестта в нея. Най-сериозно „поражение” върху външния вид на ученическата раница оказва постоянното и подмятане по чинове, по пода, по земята навън, както и непрестанното съприкосновение и търкане с различни якета и цветни дрехи. Не можете да очаквате от детето да мисли за това постоянно. Затова

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Открийте ни в Google+