Известният изобретател Чарлз Кетъринг казва: „Интересувам се от бъдещето, защото там ще прекарам остатъка от живота си“ от

Известният изобретател Чарлз Кетъринг казва: „Интересувам се от бъдещето, защото там ще прекарам остатъка от живота си“
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Искате ли да се пенсионирате по-рано? Защо не се уверите, че услугата ни Допълнително доброволно пенсионно осигуряване е отлично решение за Вас?

Когато се пенсионираме, нашите доходи рязко падат. Защо?

Защото пенсиите, изплащани от Националния осигурителен институт не компенсират в пълна степен получавания доход преди пенсионирането ни. В най-добрият случай заместващият доход е около 40%.

Нуждаете се от по-голяма сигурност? Алианц България ви предлага гъвкави схеми за допълнително доброволно пенсионно осигуряване.

Доброволният пенсионен фонд (ДПФ) е гъвкава форма за спестяване чрез натрупване и управление на средства от дефинирани осигурителни вноски с доброволен характер, регламентирана в Кодекса за социално осигуряване, която дава възможност за получаване на допълнителен доход при пенсиониране. Обхваща всички лица, навършили 16-годишна възраст и предлага гъвкави условия с възможност за свободен избор и промяна на размера и периодичността на вноските.

Доброволното пенсионно осигуряване може да се извършва за сметка на работодател и/или осигурено лице. Осигурителните вноски постъпват по индивидуални партиди на осигурените във фонда лица.

Има ли различни варианти на договорите?

Видовете договори за ДПФ са:

Личен осигурителен договор - при този договор физически лица се осигуряват за своя сметка.


Договор с друг осигурител – физическо или юридическо лице
Физически или юридически лица могат да сключат договор в полза на трето лице.
 

Работодателски договор
 - Работодатели (осигурители) сключват договор за осигуряване на техни работници и служители.


При доброволно пенсионно осигуряване за сметка на осигуреното лице осигурителните вноски могат да се правят месечно, на тримесечие, на половин година или годишно. Възможно е също и внасянето на по-голяма еднократна сума.

Защо Допълнителното доброволно пенсионно осигуряване е по-изгодно от банков депозит?

Защото може да Ви гарантира това, което банковият депозит не може да осигури:

Ликвидност

Осигурените лица в ДПФ Алианц България имат по всяко време достъп до всички натрупани в партидата средства от лични вноски, до част от тях или само до реализирания доход от инвестирането им, без това да наруши условията на договора за осигуряване. Наследяването на средствата е пълно и безусловно.


Данъчни облекчения


Данъчни облекчения за личните вноски – до 10% от данъчната основа и за вноските на работодателите – до 60 лв. месечно за всяко осигурено лице. За работодателските вноски, независимо от техния размер, не се дължат осигурителни вноски за ДОО. Пенсиите и доходността от инвестиции на пенсионните фондове са необлагаеми.


Несеквестируемост


Съгласно чл. 234, ал. 11 от Кодекса за социално осигуряване (КСО): „Натрупаните средства в индивидуалните партиди на осигурените лица не подлежат на принудително изпълнение.

Какво именно ни предлага ДПФ?

Лична пожизнена и срочна пенсия за старост – по желание на осигуреното лице, при придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст по реда на чл. 68, ал. 1 от КСО или до 5 години преди навършване на тази възраст. 


Лична пожизнена и срочна пенсия за инвалидност – от датата на инвалидизирането, посочена в решението на ТЕЛК или НЕЛК.


Наследствена пенсия – при смърт на осигуреното лице, съгласно разпоредбите на чл. 245 от КСО.


Разсрочено изплащане на натрупаните средства по индивидуалната партида.


Еднократно изплащане на натрупаните средства по индивидуалната партида. Дори да не мислите за пенсия, допълнителното доброволно пенсионно осигряване е начин да спестявате, използвайки данъчните облекчения.

Защо да се доверите на допълнително доброволно пенсионно осигряване при нас?

Защото може по всяко време да разполатате със средства, дори и да са Ви запорирани сметките.

Защото ще можете да разполагате с достатъчно средства след като 
се пенсионирате, така че да не се налага да работите.

Защото най-добрите се грижат за Вас и управляват парите Ви.

Защото имаме 127-годишна история и 117 години изплащаме пенсии 
и управляваме трилиони активи по цял свят.

Кога можете да го направите? Веднага!

Позвънете сега на Десислава Георгиева: 0886 88 18 30, 02/ 980 67 88, открийте своя договор с минимална вноска от 20 лв. и се възползвайте от отстъпка за други услуги.

СПОДЕЛЕТЕ тази информация, ако е била полезна за Вас.

Сподели в:

Най-новите статии

Spaghetti Company – наслада от живота по италиански

Spaghetti Company – наслада от живота по италиански През последните няколко години в София се появиха четири истински оазиса за любителите на автентичната италианска кухня, спокойната обстановка и доброто обслужване. Ако не сте посещавали поне едно от заведенията на Spaghetti Company, вероятно кракът ви отдавна не е стъпвал в столицата. Първият ресторант от веригата се намира в ЦУМ, на първия етаж. Ценителите го откриха бързо и той се превърна в едно от най-предпочитаните места за бизнес срещи през деня и за романтични срещи и приятелски сбирки вечер. Изчистен интериор,

Виж още

Малкият бизнес не може да си позволи IT отдел

В В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В  В В  Случвало ли ви се е да работите върху нещо усърдно и в един момент компютърът ви да зацикли, да се рестартира без предупреждение или най-лошото - да не се тръгне отново? Естествено, такива ситуации стават често се и за да ги избегнем, трябва да се застраховаме. А застраховката в тази ситуация е абонамент за компютърна подръжка. Тя е неизменна част от нормалното функциониране на работните процеси и всеки бизнес има нужда от нея. Големите компании имат на разположение IT отдел, но за малкия и среден бизнес това е доста голям разход и

Виж още

Кажи ми за кого работиш, та да разбера какъв си

Една от големите ползи на присъединяването ни към Европейския съюз е фактът, че все повече и повече компании в най-различни сфери на производството и услугите съобразяват дейността си с европейските стандарти и се стремят към по-високо качество. Много проекти на Европейския съюз подпомагат този процес, така че редица фирми бяха подпомогнати да подобрят качеството на работата си чрез финансова помощ отвън. Част от повишаването на качеството във всяка дейност е подобряването на условията на труд. Световната практика показва, че това е гаранция за добър продукт и обратното – небрежността в

Виж още

Зимната мъжка мода - назад към 40-те

Че не е зима като зима, вече всички разбрахме. Сякаш отива на мъжката мода за зима 2014 – нестандартна и неочаквана, но всъщност много приятна! Модният бранд за мъжка мода ROLLMANN поглежда назад към 40-теВ  на миналия век. Представете си актьорите, незабравими за много поколения, Кларк Гейбъл и Кари Грант например. Ако не можете да си ги представите, повикайте ги в Гугъл. С няколко думи това означава костюми с вталена кройка, едноредни сака с лястовичи ревери и скъсяващи се, тесни, спортни панталони. Да не забравяме и акцента – цветни шалове и жилетки. Връщането назад във времето

Виж още

Забравете изтощението и лошия сън, и бъдете щастливи!

В  В Не случайно някои от най-лошите шпионски практики включват подлагане на няколкодневно безсъние. След него човек е способен да признае всичко, да каже всичко и въобще да направи всякакви компромиси. Това, разбира се, е краен случай, но за съжаление безсънието мъчи все повече хора в стрес. Безсилието да се въртиш в леглото си до побъркване, да ти се спи, а да не можеш да се отпуснеш, е един от най-неприятните ефекти на стресовия начин на живот на съвременния човек. Някои препоръчват топъл душ, други – кратко и леко хапване по никое време, трети – прочитане на някоя и друга страница

Виж още

Открийте ни в Google+