Швейцарско качество за мъркащи двигатели от

Швейцарско качество за мъркащи двигатели
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

 Дори начинаещият шофьор знае, че качественото моторно масло е важна част от грижата за автомобила и значително подобрява (и удължава) живота на един двигател. По света има много марки моторни масла, но днес ще ви запознаем с Midland – швейцарското качествено масло.

Историята започва през далечната 1880 г. в швейцарското градче Hunzenschwil с основаването на семейната фирма Oel-Brack AG. Четири поколения по-късно тази фирма е един от най-добрите световни производители на високотехнологични, синтетични, полусинтетични и минерални моторни масла за (леки, лекотоварни автомобили и мотоциклети), тежкотоварни автомобили, строителни, селскостопански и индустриални машини, както и допълнителни продукти за тяхната поддръжка като греси, антифризи, добавки (горивни подобрители, прочистващи, уплътняващи, против износване) и спрейове. 

От десетилетие компанията произвежда продуктите си с търговска марка Midland – Swiss Quality Oil. Качествата на продуктите Мидланд са оценени от редица екипи във Формула 2, Наскар, Драгстер и водещи състезатели от всички мотоциклетни спортове. Тайната на продуктите Midland е в постоянното подобрение на продуктите, разработени в собствена лаборатория и произведени във високотехнологичен завод в сърцето на Швейцария.

МИДЛАНД ООД е единственият официален представител за България на OEL Brack AG и търговската марка Мидланд. Продуктовата гама обхваща целия диапазон смазочни продукти за леки и тежкотоварни автомобили, мотоциклети и лодки, трансмисионни и индустриални масла, смазки и греси, антифризи и добавки. Изборът е наистина впечатляващ.

CRYPTO-3 SAE 5W-30 например е изцяло синтетично моторно масло. Този продукт от висок клас е създаден в сътрудничество с експерти от производителите - Фолксваген, Ауди, Сеат, Шкода. Това масло се препоръчва за превозни средства с и без удължен пробег за смяна на маслото, както и за дизелови двигатели с филтър за улавяне на твърди частици. Използваната съвременна технология гарантира намалено образуване на пушек и гарантира по-дълготраен филтър, както и по-малко изгорели газове.

AVANZA SAE 10W-40 е полусинтетично моторно масло, което отговаря на най-високите съвременни изисквания. Подходящо е и за по-стари двигатели, произведени около 2000 г. Благодарение на специалните си добавки с това масло могат да се посрещнат успешно всички проблеми на модерните двигатели, дори и при натоварващи условия.

SYNQRON SAE 10W-50 е 100 % синтетично моторно масло и сред топ продуктите в света, тип спортни автомобилни масла. Това висококачествено масло, изпитано в моторния спорт, гарантира възможно най-голямата защита на всички двигатели дори и при най-екстремните натоварвания в състезания от всички категории.

Мидланд проявяват особена загриженост и любов и към мотоциклетите. Маслата от серията MOTORCYCLE дават най-доброто за двутактовите и четиритактови двигатели на мотоциклетите и моторолерите. Специални тестове на пистови и кросови машини, снегомобили, моторни резачки и други двутактови мотори с висока мощност недвусмислено доказват превъзходните качества на тези масла.

Цялата гама продукти на компанията OEL BRACK AG е сертифицирана по стандартите ISO 9001 и 14001.

Можем много да ви разказваме за продуктите Мидланд, но най-пълна информация за разнообразието им ще получите на фирмения сайт: www.midland.bg.

Сподели в:

Най-новите статии

Ученическата раница – необходимост за всеки ученик!

Учебници, тефтери, тетрадки, несесери, храна, вода... всеки ден вашето дете носи всичко това на гърба си. Неслучайно ученическата раница е първото нещо, което още по средата на годината вече има окаян вид и подлежи на спешна подмяна. Факторите за това не са свързани само с честата употреба и тежестта в нея. Най-сериозно „поражение” върху външния вид на ученическата раница оказва постоянното и подмятане по чинове, по пода, по земята навън, както и непрестанното съприкосновение и търкане с различни якета и цветни дрехи. Не можете да очаквате от детето да мисли за това постоянно. Затова

Виж още

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Открийте ни в Google+