Чудото наречено рибено масло от

Чудото наречено рибено масло
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

В готварството рибата е извeстна като най- голямото кулинарно изкушение. За диетолозите тя е най- доброто средство за отслабване, а според медицината рибата е лекарство, което укрепва целия организъм.

Но какво количество риба трябва да консумираме, за да сме сигурни , че приемаме достатъчно от важните за организма вещества? В отговор на този въпрос специалистите създадоха хранителна добавка, която съдържа всички тях.

През 70- години на 20 век учени от Датски университет поставят началото на историята на рибеното масло. Те откриват, че благодарение на омега 3 и омега 6 мастни киселини, съдържащи се в рибеното масло, хранителната добавка укрепва и заздравява всяка част от човешкия организъм.

Тази чудотворна хранителна добавка се препоръчва на хора със сърдечно съдови проблеми, а също така и за предотвратяване на такива. Учени са установили, че омега 3 мастни киселини регулират нивата на холестерола, като по този начин понижават лошия холестерол в организма.

След поредица изследвания на рибеното масло е установено, че то предотвратява образуването на атеросклеротични плаки. Доказано е, че натрупването на плаки на стените на кръвоносните артерии може да причини съсиреци на кръвта. От своя страна, това може да доведе до появата на инсулт или инфаркт – две от най-често срещаните причини за смъртност в България.

Ползите от рибеното масло могат да бъдат открити и за ежедневната мозъчна дейност на човека. Това вещество усилва паметта и подобрява концентрацията. Днес рибеното масло успешно се прилага при лечение на симптомите на иначе нелечимия Алцхаймер.

Тази чудотворна хранителна добавка укрепва имунната система на организма и спомага за предотвратяване на тежки злокачествени заболявания. Омега 3 и омега 6 мастни киселини са напълно безвредни както за възрастни, така и за деца. Нещо повече, специалисти препоръчват бременните да консумират достатъчно редовно рибено масло, което спомага за правилното развитие на нервната система на плода.

Важно е и след раждането жените да приемат редовно рибено масло, като по този начин подкрепят развитието на мозъка на новороденото, зрителната му система и двигателните функции.

Освен за цялостно укрепване на организма, рибеното масло може да се използва и като помощник при намаляване на теглото. По този повод учени са направили изследвания, които доказват, че хранителната добавка спомага на организма да поддържа обмяната на веществата и да конвертира мазнини.

Всички тези изследвания сочат , че това е най- добрата хранителна добавка, която укрепва целия организъм и спомага за развитието на новородените. Редовният прием на рибено масло може да подобри качеството на живот на всеки един от нас.

Естествено, някои от най-реномираните производители на продукти от рибено масло са...скандинавските страни. Пример за това е и шведската фирма Cardinova, чийто официален дистрибутор в България е Натурум ЕООД. 

Сподели в:

Най-новите статии

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Кои са парфюмите, подходящи за зимния сезон?

Едно от златните правила в парфюмерията е, че всеки сезон изисква различен аромат. И не, това не е измислица, която се разпространява с цел да се продават нови и нови парфюми. Това е изискване на самата ни кожа. Тя е тази, която е в контакт с парфюмите, които трябва да се разгърнат на нейната основа и да бъдат в синхрон с нейния собствен аромат. През топлите месеци тя реагира по един начин, през зимните – по друг. Неслучайно понякога един и същ парфюм го усещаме различно върху себе си и дори има риск да спрем да го ползваме, ако ароматът му ни се вижда вече различен или не ни действа както

Виж още

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Открийте ни в Google+