Хем боси крачета, хем с бебешки обувки от

Хем боси крачета, хем с бебешки обувки
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Боси бебешки крачета

Няма по-умиляваща гледка от тази – малки крачета, с чаровни гънки и пръстчета колкото фъстъчета, които крачат смело из хола. Когато гледаме клатушкащата се патешка походка направо не ни се вярва, че след време тези крачета ще тичат бързо и няма да търсят упората ни. Но сега... имаме чувството, че са от кашкавал и тупването на земята не закъснява. Детското краче се развива особено динамично през първите 36 месеца. В този период то има нужда от по-добра стабилност, за което малчуганите си помагат с пръстчетата. Именно затова изследванията показват, че в периода, в който прохождат, е добре да бъдат колкото е възможно по-често боси.

Усмивката, която сияе по-силно и от слънце

Готови сме на всичко, за да може малкото същество да е здраво, щастливо и усмихнато. Склонни сме да преглътнем счупена ваза, съборен лаптоп, мазни стъпчици по пода дори, само и само мъничето да се научи да ходи и да върви уверено. Затова избягваме да му слагаме бебешки обувки, които са с твърде дебела подметка, за да не нарушаваме сензорното възприятие, което му е нужно да запази баланс, както и усещане за пространство. Твърдите бебешки обувки могат да причинят прекомерно натоварване на колянната става. Това пречи на нормалното ходене, което е от ключово значение за развитието на гръбначния стълб и за правилната позиция на глезена. Наблюденията потвърждават, че при използване на правилните бебешки обувки, бебетата се научават да ходят по-рано от обичайното. А кой родител не си мечтае малкото му слънчице да се затича към него с разперени ръчички...

Малко краче, но с фин усет

Нямаме търпение да се приберем с нов чифт бебешки обувки, които са толкова красиви, че чак ни се иска ние да ги обуем. Само че мъничето ни не иска и да чуе, хвърля ги и само чака да излезем от стаята , за да ги прати в някой ъгъл. Чак се замисляме дали на тази възраст имат собствен вкус, защото друга причина за неодобрението не виждаме. Но такава има. Просто не могат да ни кажат, че бебешките обувки не са им удобни и им пречат да тичат и да правят пакости на воля. Децата не разбират защо те са им неудобни и само ни го показват. Ние сме тези, които можем да си го обясним, стига да се поинтересуваме. За щастие, това са направили специалисти, които познават анатомичните особености на детското краче и физико-кинетичните характеристики на процеса на прохождане. Техните резултати са залегнали в основата на изработката на бебешките обувки „Attipas“. Това са продукти, различни от всички други на пазара, защото са създадени от учени, които са вложили в тях 7-години разработки, научна работа и дългогодишни наблюдения. Тези бебешки обувки са изцяло произведени в Южна Корея, а стандартите за безопасност там са сред най-строгите в света.

Бебешки обувки за фина моторика, стабилност и баланс

Прохождащото ни съкровище вече успява да се задържа право за повече от, почти непосилните досега, 20 секунди. Но се оказва, че най-голямото предизвикателство не е за него, а за нас. Искаме крачетата му да се запазят чисти и да осигурим безопасна среда, за да може то да пълзи и тича в този важен етап от развитието си. Оставяме го босо, но така се наранява или изцапва най-много след минута. Сякаш прочитайки мислите на родителите от „Attipas“ са взели предвид тези трудности и са създали обувка, която максимално имитира движение на бос крак, а в същото време осигурява така нужната защита. Бебешките обувки „Attipas“ са подходящи за възраст от 3 месеца до 3.5 години. Те защитават нежните крачета, но и осигуряват стабилна основа за развиване на фината моторика, чувството на стабилност и баланс.

С бързи стъпки към нови и нови бели

За да може мъничето ни да щъпурка весело и доволно, а и ние да сме спокойни, бебешките обувки „Attipas“ отговарят на четири важни изисквания:

  • Безвредни на 100% – всички продукти са преминали тестовете за съдържание на формалдехид и други вредни вещества.Безопасни са дори ако детето по навик ги постави в устата си!

  • Стабилни – широката предна част осигурява свобода на движение на пръстите, което е важно за когнитивната функция. Помагат за развитието на собствено чувство за стабилност и баланс. Не се хлъзгат.

  • Дишащи и леки – направени от изключително леки материали, притежават вентилационни отвори на подметката, които отвеждат топлината за допълнителен комфорт. Меката силиконова подметка разпределя равномерно натиска на ходилото.

  • Гъвкави – съвременните материали са изключително леки и гъвкави, а в същото време здрави. Имат лека чорапена горна част помагаща да не се изхлузват по време на игра и широко отделение за пръстчетата за допълнителна стабилност.

  • Модерни - използват са свежи цветови комбинации, както и малки допълващи аксесоари, които завършват уникалната визия. Асортиментът от бебешки обувки се обогатява постоянно с нови модели.

Списъкът с изисквания на родителите – вечен и безкраен

Факт. Когато сме родители винаги искаме повече, и повече, и най-доброто, и сега, и веднага! Децата ни трябва да са хем жизнени, хем послушни в същото време. Бебешките обувки пък трябва да са хем полезни за крачето и удобни, хем красиви. Е, с АТИПАС всички условия са постижими и съвсем възможни!

Сподели в:

Най-новите статии

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Дамски спортен екип за всяка ситуация и настроение

Прекарваме работната седмица в офиса, стегнати от официални дрехи или дънки. Неслучайно когато свършим работа или наближат почивните дни ни се иска да облечем дамски спортен екип - нещо удобно, с което тялото ни да се чувства свободно при движение, но в същото време да сме модерни и да имаме индивидуален стил. Дамски спортен екип за активно прекарване на свободното време. Независимо дали ще ходим на фитнес, аеробика, тае бо, пилатес или ще тичаме, задължително трябва да сме подходящо облечени. И навън, и в залата ни е необходим спортен екип, избран специално за случая. Този тип облекло ни

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Ученическата раница – необходимост за всеки ученик!

Учебници, тефтери, тетрадки, несесери, храна, вода... всеки ден вашето дете носи всичко това на гърба си. Неслучайно ученическата раница е първото нещо, което още по средата на годината вече има окаян вид и подлежи на спешна подмяна. Факторите за това не са свързани само с честата употреба и тежестта в нея. Най-сериозно „поражение” върху външния вид на ученическата раница оказва постоянното и подмятане по чинове, по пода, по земята навън, както и непрестанното съприкосновение и търкане с различни якета и цветни дрехи. Не можете да очаквате от детето да мисли за това постоянно. Затова

Виж още

Открийте ни в Google+