14-годишните знаят – пазаруват заедно! от

14-годишните знаят – пазаруват заедно!
СТАТИЯ ОТ АРХИВА

Кой не знае мъката на абитуриентската майка? Някога търсехме шивачки, избирахме платове. Ако не си в София, където с връзки можеше да докопаш нещо от модна къща „Рила”, боят бе за коприните на „Арда”- Русе. После обувки, та и чанта. Истинско щастие беше, ако имаш познати в чужбина, за да си по-шик.  Днес обаче хитът сред младежите е тениска с голи мадами за към 40 лева. Като преглътнеш мадамите, по-евтино ще ти излезе да я вземеш от сайтовете за e-търговия.

Днес младежите си имат интернет и това им е достатъчно, за да са оригинални и на бала, и всеки ден. Модерни обувки, туники  и клинове по за 5 евро са на краката им за броени дни. Отдавна е без  значение дали бижутата ви ще са златни – има атрактивни модели за без пари – за едни 10 лева!  Достатъчна е и една шик шапка, за да сте фешън. Разбира се, момчетата и момичетата от доста по-ранна възраст поръчват тениски и маратонки в сайтовете за пазаруване от чужбина. Започва се с блузки и рокли – оригинални и непознати модели в конкуренция  с разпространената у нас турската конфекция. Всяка майка на припознал се някога като бъдещ голмайстор хлапак знае какво „изваждане” е купуването на бутонки – никога под сто лева. И това на всеки сезон, защото кракът на хлапето бързо расте, а той мечтае за големия терен.

14-годишните обаче вече знаят тази схема и често изненадват родителите си със „задължително” плащане по интернет под хитрия предлог, че това е много по-евтино от МОЛ-а. И наистина си е така. И в двата случая шансът да попаднеш на китайско производство е висок. А за предпочитане е по-евтиното. При това, от практиката на малчуганите, родителите могат да се научат да пазаруват не само облекла, но и всичко за къщата – от посуда и завивки, през мебели, та чак до таблети. Важно е само да следят какво се предлага и какви промоции има всяка седмица.

Идеална възможност да си доставите всека желан артикул евтино е кооперацията. Правят се общи поръчки. При тях, за да излезе по-тънко, доставката се разпределя между всички участници. Когато се поръчват дрехи от Англия например, основно се определя крайната цена на лирата. Така човек може да си направи точната сметка, колко би му струвал даден артикул, вместо да прави сложни сметки с проценти, да дели доставката и т.н. Такава възможност например дава фирма КупиПак ООД /www.dostavkitt.com/. Колективното пазаруване си е удобно отвсякъде. Даже не е нужно всички да се разкарват, за да получат поръчката – достатъчно е да отиде един от групата.

Все пак, когато пазарувате онлайн, трябва да сте запознати с някои основни правила за сигурност. Преди да поръчате определена стока по интернет и най-вече преди да я платите, си задайте следните въпроси:

Ясно обозначен ли е търговецът (име, адрес, регистър)?

Наясно ли сте със стойността на доставката, данъците и митническите такси?

Наясно ли сте с предложените гаранции, особено за видео, компютър или оборудване от електрически уреди?

Наясно ли сте със сроковете и условията на продажба?

Когато хората не желаят сами да плащат в сайтовете, за да не се злоупотреби с картата им, или просто не искат да се занимават, има възможност да направят индивидуални поръчки през наша фирма, която гарантира опазване на личните данни. Такава опция предлага „КупиПак” ООД. Така поне плащате на регистрирана по българските закони фирма, която най-малкото е откриваема и може да си търсите правата. Опасност от издънка обаче няма – фирмата е доказала лоялността към клиентите си.

Индивидуални поръчки се правят от английски и немски сайтове, като вместо клиента са заплаща: цена на транспорт до България според тарифите и цена с включена комисионна за 1 лира = 2,50 лв., 1 евро = 2,20 лв. Индивидуални поръчки се правят от почти всички английски сайтове до 48 ч след заявка на поръчката и при платено капаро за нови клиенти, а до 2 работни дни се изисква заплащане на 100% от цената. 

Ако имате приятели в Англия те могат да ви изпратят колет до България, само срещу 2,20лв/кг!

Фирмата работи с множество сайтове, но може да изпълни поръчки и от избраните от всеки клиент. На сайта има опция за проследяване на доставките, което е важно облекчение за клиента.

 

 

Статия в:

Бизнес / Търговия
Сподели в:

Най-новите статии

PVC дограма – именно тази, която търсиш!

Купуваш нов апартамент, местиш се или просто е дошло време за ремонт. Каквато и да е причината, факт е, че ти трябва новаВ PVCВ дограма. Първосигнално отваряш компютъра и прекарваш няколко часа в търсене на изгодна оферта. Защо няколко часа ли? Защото когато напишеш в търсачката „PVCВ дограма” се отварят стотици страници, в които вероятността да се изгубиш е голяма. А възможността да намериш това, което търсиш – минимална. PVCВ дограма, но каква?В Именно отговорът на този въпрос губи от ценното ти време. В морето от информация си даваш сметка колко много различни видовеВ PVCВ дограма

Виж още

Светещите маратонки – истински хит за малки и големи!

Няма да сбъркаме, ако кажем, че това лято беше искрящо – в пряк и преносен смисъл! Едно от най-забавните и щури забавления из нощните улици бяха множеството светещи крачета, които се разхождаха насам-натам и караха всеки, който ги види да се усмихне и да се обърне след тях. Светещите маратонки се превърнаха в истински хит този сезон. Защо ли? Ето защо. Светещите маратонки са модерни – те са актуален избор за всички. Носят ги малки и големи, момичета и момчета. Ако в началото се чудехме подозрително какво свети в тъмното, че дори се и движи, то сега вече знаем, че тази мода

Виж още

Ученическата раница – необходимост за всеки ученик!

Учебници, тефтери, тетрадки, несесери, храна, вода... всеки ден вашето дете носи всичко това на гърба си. Неслучайно ученическата раница е първото нещо, което още по средата на годината вече има окаян вид и подлежи на спешна подмяна. Факторите за това не са свързани само с честата употреба и тежестта в нея. Най-сериозно „поражение” върху външния вид на ученическата раница оказва постоянното и подмятане по чинове, по пода, по земята навън, както и непрестанното съприкосновение и търкане с различни якета и цветни дрехи. Не можете да очаквате от детето да мисли за това постоянно. Затова

Виж още

Удобният куфар - необходимост за всяко пътуване

Време е за поредното пътуване. Списъкът с багажа вече е готов, но липсва най-важната подробност – най-важният ни спътник, на когото ще разчитаме. Трябва ни куфар, който хем да побере всичко, което носим, хем да е лесен за пренасяне. Оказва се обаче, че изискванията на които той трябва да отговаря са повече от предвиденото, защото ситуациите, в които ползваме куфар са различни. Когато пътуваме със семейството ни трябва голямВ  куфар, защото винаги се налага да добавим нещо непредвидено в последния момент. Именно тогава се оказва, че няма място и се налага багажът да се разпределя по

Виж още

Дамски аромати с дъх на октомври

Парфюмът е като дрехата – говори за вас повече отколкото си мислите. Дава представа на околните кой стои срещу тях и разкрива индивидуалността ви. Неслучайно някои предпочитат леките и ненатрапчиви аромати, а други обичат да оставят ярка и отличителна следа след себе си. Но парфюмът не говори само за характера. Той може дори да издаде и възрастта на една жена... През различните периоди в живота, в тялото има различно съотношение на хормони, които също влияят на вкуса и привличането от даден аромат. Неслучайно парфюмът, който сте носили с години в даден момент може да се окаже твърде

Виж още

Открийте ни в Google+